Beste middelen om je hond gezond te houden en te zorgen voor een fitte hond

Naast het gezond houden van je eigen lichaam, wil je natuurlijk ook je hond zo gezond mogelijk houden. Ziektes en aandoeningen zijn niet altijd te voorkomen. Jouw hond heeft gezonde voeding, de passende verzorging en voldoende beweging nodig, zodat jij lang kan genieten van jouw speelse viervoeter. Wil jij weten wat het beste is voor jouw hond? Lees dan snel verder.

Welke verzorging heeft je hond nodig?

De hond wordt door zijn vacht beschermt tegen kou, maar ook tegen bedreigingen voor de huid. Het is van belang om deze vacht in goede conditie te houden. Borstel en was je hond wanneer hij vies is. Dit zorgt er al voor dat de vacht goed verzorgd blijft. Was je hond echter niet te vaak. Het wassen van je hond doe je met een speciale hondenshampoo. Je kunt je hond vervolgens beschermen tegen vlooien en teken. Frontline is hét middel tegen vlooien en teken. Dit middel voorkomt dat je hond last krijgt van ziektes.

De ogen van een hond vertellen veel over de gezondheid van het dier. Wanneer je hond troebele of rode ogen heeft, is het verstandig om naar de dierenarts te gaan. Dit zijn vaak symptomen van een ziekte. Reinig de ogen regelmatig, want  hiermee voorkom je al de meeste irritaties. Naast de ogen is het verstandig om ook de oren goed te verzorgen.

De geschikte voeding voor je hond

Iedere hond heeft andere voeding nodig. Er zit veel verschil in de behoefte van een kleine of een grote hond. De voeding voor oude of jonge honden is ook verschillend en er is voeding voor ieder soort ras te vinden. Wanneer jij wilt focussen op de gezondheid van de hond, zijn hiervoor ook verschillende soorten voedingen. Kies voor voeding van Eukanuba voor je hond en verzeker je hond van de geschikte voeding. Eukanuba heeft een groot assortiment voor iedere hond. Geef je hond niet te veel voeding en geef je hond niet altijd hondensnacks. Kies ook altijd voor kwalitatief voedsel! Zoals jij voor jezelf de beste voeding wilt, wil je dat ook voor je hond.

Honden zijn loyaal en liefdevol naar hun baasje. Wanneer jij je hond ook genoeg liefde en aandacht geeft, leeft jouw viervoeter langer en gelukkiger. Spendeer voldoende tijd met je hond en ga lekker wandelen en spelen met je hond. Dit is niet alleen goed voor de hond, maar ook voor jou!

 

Comments are closed.