Liefde

Inhoud

 • 1 Wat is liefde
 • 2 Gebroken hart
 • 3 Tips
 • 4 Venus
 • 5 Amore (die van winxclub)

Inleiding

Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik liefde leuk vind en iedereen wel eens voor de eerste keer verliefd wordt. Dus iedereen maakt het wel eens mee. Ik hoop dat je hier wat aan hebt en dat je het leuk vindt. Groetjes van Kim.

Hoofdstuk 1 wat is liefde

Liefde is een gevoel en het is heel fijn. Je lacht heel veel en bent vaak vrolijk. En je moet telkens die jongen en meisje denken en bent bang dat diegene wat overkomt. En dat wil je natuurlijk niet!

En je wilt natuurlijk een relatie met die jongen of meisje. Zoiets noem je verkering. Als iemand je ten huwelijk vraagt heb je eerst zeg maar een proeftijd. Dat noem je een verloving. En daarna ga je trouwen. Je gaat dan samen in een huis wonen. Maar er zijn ook mensen die niet samen in een huis wonen maar wel getrouwd zijn!

Hoofdstuk 2 gebroken hart

Iedere verkering gaat wel eens uit. Het kan zijn dat je het zelf uitgemaakt hebt. Maar dat hoeft niet altijd. En je bent dan nog verliefd op die persoon! Dat noem je liefdesverdriet. Het wordt ook wel een gebroken hart genoemd. Niet de letterlijk nemen!(het zou dan wel heel erg zijn he!)

Ik wil k wil een dingen zeggen en dat is neem nooit wraak want daar komt ellende van en je krijgt er bovendien spijt van! Maar je kunt wel de pasfoto van die jongen of meisje op een dartbord hangen en er met pijltjes of zo naar gooien. Liefdesverdriet voelt ook wel of er iemand is doodgegaan. Maar je komt er zeker overheen! Ik heb het ook gehad!

Hoofdstuk 3 tips

 1. laat geen boeren of scheten en dergelijke
 2. zorg dat je naast hem of haar komt zitten en begin een praatje
 3. laat merken dat zijn of haar grote hobby ook jouw grote hobby is!
 4. kijk niet te vaak
 5. glimlach(voor de meisjes)
 6. zeg altijd vriendelijk gedag (voor de jongens)
 7. maak geen seksuele opmerkingen(voor de jongens)

Hoofdstuk 4 Venus

Venus is de Romeinse godin van de liefde.
Haar lievelingsbloemen zijn rode rozen. Daarom staan deze bekend als de bloemen der liefde.

Hoofdstuk 5 Amore (van winxclub)

Amore is het hechtelfje van Stella uit winx. Stella is de fee van de zon en de maan en Amore is het elfje der liefde. Ze is heel rustig en stil en romantisch. Amore is het Italiaanse woord voor liefde. En winx komt uit oorsprong uit Italië. Amore heeft roodachtig haar en blauwe ogen. En ze heeft groene glittervleugeltjes. En ze kan mensen en magische wezens verliefd maken.

 

 

2 Responses to “Liefde”

 1. loverkitsen

  ik had ook een keer liefdes verdriet door een jongen in me klas maar nu ben ik weer op hem verliefd geworden…!!!!!!!!!!!