Pokemon Go

pokemon-goPokémon Go is een nieuw spel dat je op je smartphone of tablet kunt spelen. Je denkt misschien dat het spel echt voor jonge kinderen ontwikkeld is, maar ook volwassenen vinden het erg leuk om het spel te spelen. Ook in Nederland wordt het spel veel gespeeld en zie je regelmatig mensen op straat lopen die Pokémons aan het vangen zijn met hun mobiele telefoon of tablet.

In deze spreekbeurt krijg je meer informatie over Pokémon Go. Zo lees je wat het precies voor spel is, hoe het spel werkt en waarom het spel in korte tijd zo populair is geworden, ook in Nederland.

Wat is Pokémon Go?

Pokémon Go is een spel dat door Niantic en The Pokémon Company ontwikkeld is. Het spel is gebaseerd op de televisieserie Pokémon, die enkele jaren geleden erg populair werd en veel werd gekeken door kinderen over de gehele wereld. De bedoeling van Pokémon Go, is dat je zo veel mogelijk Pokémons vangt en zelf een echte Pokémon trainer wordt. Dit doe je door Pokémons te vangen, door ze te trainen en door ze met elkaar te laten vechten, waarbij je ook tegen andere mensen kunt strijden.

Pokémon maakt gebruik van ‘augmented reality’. Dit is een beetje een moeilijk begrip, maar het betekent gewoon dat het spel zich voor een groot deel afspeelt in de werkelijkheid. De camera van je telefoon wordt gebruikt om je echte omgeving op het beeldscherm te laten zien en de app voegt hier bepaalde elementen aan toe, zoals de Pokémons die je kunt vangen. Het lijkt dus net of je de Pokémons echt aan het vangen bent in de omgeving waar je op dat moment bent, maar dan is dit natuurlijk niet echt zo.

Hoe werkt Pokémon Go?

Om Pokémon Go te kunnen spelen, moet je eerst de mobiele applicatie van het spel downloaden. Dit kun je doen op je smartphone, maar je kunt ook met je tablet spelen. Heb je de applicatie gedownload, dan kun je een account aanmaken om het spel te spelen. Als je een account hebt aangemaakt, kun je je inloggen bij Pokémon Go en dan kun je echt beginnen met het spelen van het spel.

Als je je voor het eerst hebt ingelogd om Pokémon Go te spelen, moet je eerst een avatar maken. Dit is een poppetje dat gebruikt wordt om jouzelf als speler uit te beelden bij het spelen van de game, ofwel de Pokémon vanger die je bent. Heb je jouw avatar gemaakt, dan wordt deze meteen getoond op de locatie waar je zelf op dat moment bent. Ben je thuis, dan wordt je avatar op de locatie van jouw huis getoond.

Op de kaart waar je ook jouw avatar ziet staan, zie je ook allerlei symbolen. Eén van de symbolen is het symbool van een PokéStop, waar je onder andere terecht kunt om pokéballs te verzamelen. Een ander symbool dat je op de kaart ziet, is het symbool van de Pokémon Gym. Hier kun je jouw gevangen Pokémons trainen, zodat je met andere Pokémons kunt vechten. Komt er een Pokémon bij jou de buurt, dan wordt deze Pokémon ook op de kaart getoond. Je kunt nu naar de Pokémon toe lopen om het beestje te vangen, zodat je jouw verzameling Pokémons uit kunt breiden. Je kunt een Pokémon vangen door hier een pokéball tegenaan te gooien, maar wel op het juiste moment en met de juiste kracht.

Als je je beweegt, bijvoorbeeld door te lopen of te fietsen, beweegt je avatar met je mee. Zo kom je steeds in nieuwe omgevingen terecht, waar je weer nieuwe PokéStops, Pokémon Gyms en Pokémons vindt.

Na het vangen van een Pokémon

Heb je een wilde Pokémon gevangen, dan krijg je hier snoepjes (candies) en stardust voor. Welke snoepjes je krijgt, hangt af van de kracht van de Pokémon die je vangt. Je kunt de snoepjes en stardust gebruiken om de kracht van je bestaande Pokémons te verbeteren, zodat je nog beter tegen andere Pokémons kunt vechten. Het is bijvoorbeeld nodig om met een andere Pokémon te vechten als jij en een andere speler dezelfde wilde Pokémon willen vangen. Kom je een andere speler tegen als je een Pokémon aan het vangen bent, dan kunnen jullie tegen elkaar vechten met jullie Pokémons om te achterhalen wie de nieuwe Pokémon mag krijgen.

pokemon-go-app

Waarom is Pokémon Go zo populair?

Er zijn verschillende redenen waarom Pokémon Go zo populair is geworden, onder andere in Nederland:

  • Het spel is goed gemaakt en levensecht. Door Pokémons in je eigen omgeving te vangen, lijkt het net of je echt Pokémons aan het vangen bent.
  • Het spel kent meerdere levels en bestaat uit meer dan alleen het vangen van Pokémons. Dit houdt het spel spannend.
  • Veel mensen vinden Pokémons gewoon erg leuk en kennen deze beestjes nog van vroeger, toen ze als kind naar het televisieprogramma Pokémon keken en Pokémonkaarten verzamelden.

Daar komt nog bij dat het spel erg gezond is om te spelen. Je komt buiten, je loopt flinke afstanden om Pokémons te vangen en je kan er echt gelukkiger van worden.

Bronnen

 

Comments are closed.