Justin Bieber

Jong zangtalent

Justin Bieber is een bekende jonge Canadese zanger. Hij is zeer populair onder de tieners. Al op zijn twaalfde werd hij bekend. Zijn carrière begon toen er filmpjes van zijn zang op You Tube werden geplaatst. Inmiddels, 10 jaar later, heeft hij vele albums uitgebracht. Hij is bekend in meer dan 25 landen verspreid over de hele wereld en heeft al meerdere Awards behaald voor beste zanger en favoriete albums.

Justin Bieber voor zijn zangcarrière

Op 1 maart 1994 werd Justin Bieber geboren in een klein dorpje in Canada. Zijn ouders Jeremy Bieber en Pattie Mallette zijn gescheiden. Justin woonde bij zijn moeder. Zijn vader kreeg een nieuwe vrouw en zo kreeg hij een halfzusje en halfbroertje, Jazmyn en Jaxon. Toen Justin twee jaar was, speelde hij al op een drumstel. Kort daarna leerde hij zichzelf gitaar spelen. Ook het spelen op een piano en trompet heeft hij zichzelf geleerd. Pas toen Justin 12 jaar was, begon hij met zingen. Bij een lokale zangwedstrijd won hij de tweede plaats. Omdat niet al zijn familie en vrienden bij de wedstrijd aanwezig konden zijn, plaatste hij voor hen filmpjes van zijn optreden op You Tube. Daar werd hij ontdekt door een medewerker van Ushers platenlabel. Hij liet Justin Bieber overvliegen naar Atlanta waar Justin voor Usher mocht zingen. Usher was zeer enthousiast over het jonge zangtalent en hij bood Justin een platencontract aan. In oktober 2008 tekende Bieber zijn eerste platencontract bij Island Records.

Justin’s eerste twee jaar zangcarrière

De eerste single van Justin Bieber “One Time” kwam uit op 7 juli 2009. Daarna kwam de single “One Less Lonely Girl” op 6 oktober van dat zelfde jaar. In diezelfde maand kwam alweer zijn volgende single uit “Love me”. Daarna volgden de singles “One Time”, “Where are you now”, “Never let you go” en “Bigger”. Het eerste Album “My World” van Justin Bieber werd uitgebracht op 17 november 2009. In 2010 ging Justin Bieber voor de eerste keer op een groot tournee, het “My World Tour”. De eerste twee albums van Bieber worden op deze manier bekend over de hele wereld. Biebers moeder en een lerares gaan met hem mee. Justin hoeft op deze manier geen school te missen. Hij krijgt privélessen tijdens zijn tour. Met name het nummer “Baby” wordt veel beluisterd en bekeken. Door dit wereld-beroemde nummer wint Justin awards voor “The Best Singer”, Favorite Pop/Rock Album, Favorite Pop/Rock Zanger, Beste Nieuwkomer en Artiest van het jaar. Na deze tour volgden er twee nieuwe albums: “My Worlds Acoustic” en ‘Never Say Never: The Remixes”. Daarop volgde een gelijknamige film: “Justin Bieber: Never Say Never”. Het eerste concert van Justin Bieber in Nederland vond plaats op 27 maart 2011 in Ahoy Rotterdam. In dit zelfde jaar bracht Bieber een kerstalbum uit: “Under the Mistletoe”.

 

Comments are closed.