Bijna jarig?
klik hier!Home   Maxima

Maxima


Inleiding

koningin-maximaIk hou mijn werkstuk over Máxima, omdat je erg vaak iets over Máxima hoort en ik dacht dat je daar veel informatie van hebt. Maar ik weet ook nog niet echt de rol van Máxima en ik hoop dat als ik dit werkstuk afheb ik daar wat meer van weet. Bovendien is ze bij ons op school geweest.

Jeugd van Maxima Zorreguita

Toen Máxima op 17 mei 1971 geboren was noemde niemand in haar vaderland Argentinié haar nog prinses. Dat was ook wel logisch, want ze was nog helemaal geen prinses. Ze was een normaal meisje. Ze was de oudste alleen haar moeder Maria del Carmen Cerutti en haar vader Jorge Zorreguita vonden dat 1 kind niet genoeg was. Dus volgden er nog 3, Martin, Juan en Iné. Ze waren met 2 jongens en 2 meisjes. Ze heeft ook 3 half zusjes uit het andere huwelijk dat haar vader heeft gehad. Haar vader Zorreguita is getrouwd geweest met Dolores, Angeles en Maria, de moeder van Máxima.
Ze woonden in een apartement van een goede wijk in Uriburu. Alleen in de zomer gingen ze naar Bariloge. Dat is een bekende Argentijnse vakantieplaats. Het is ook best duur en druk. Maar in de winter gingen ze op skivakantie waar prins Bernard ook wel eens kwam.

Maar ze vond al die vakanties wel leuk maar school vond ze ook leuk. Ze was ook best slim en daar was ze ook trots op. Toen ze van de basisschool af is gegaan is ze naar de middelbareschool dat was ook nog erg simpel voor haar. Dus heeft ze geen één studie maar twee studies gedaan.
– Economie op de Northlandschool afgestudeerd op 1985
– Economie op de katholieke Argentijnse universiteit afgestudeerd 1989
Toen ze de studies afhad ging ze in New York wonen. Dat is toch wat anders dan Argentinië. Maar in New York ging ze bij de bank werken. Ze heeft daar erg lang gewoond.

Verliefd

maximaMaar Máxima kwam ook wel eens weer naar Argentinië om met haar ouders, broertjes en zusje op skivakantie te gaan. Dat was dan ook erg gezellig.
Maar toen Máxima een keer ging skiën kwam ze een knappe man van haar leeftijd tegen. Ze kwamen al snel in gesprek. En Máxima kon al gauw vertellen aan haar ouders dat ze smoorverliefd was op een man genaamd Willem Alexander. Haar ouders vonden het erg leuk voor haar. Maar toen Máxima zei dat het de prins van Nederland was vonden ze het nog leuker. Alleen Willem Alexander had het ook in zijn hoofd. Hij vond Máxima een hele knappe vrouw.

En hoe vaker ze elkaar spraken hoe leuker ze elkaar vonden. En op een gegeven moment wisten ze dat ze elkaar leuk vonden. Ze kregen verkering, en toen op een zekere dag vroeg Willem Alexander of Máxima mee wou naar Nederland. Dat was het beste nieuws dat Máxima ooit gehoord had. Dat wou ze natuurlijk, ze vertelde het nieuws natuurlijk meteen aan haar ouders en broertjes en zusje. Iedereen vond het zo bijzonder. En ze mocht.

Rondje Nederland

Toen Máxima in 2000 in Nederland aankwam stond er in veel roddelbladen de vraag, wie is die blonde vrouw naast Willem Alexander? Maar Máxima kreeg ook veel brieven met tips. Bijvoorbeeld:

  • Veel drop eten
  • Extra veel met de fiets gaan
  • Ga een tocht maken door Nederland

Máxima dacht eens na over de laatste tip. Een tocht door Nederland was wel een goed idee. Dus dat wou Máxima wel. Ze ging bijvoorbeeld naar Noord-Brabant. Daar regende het! Dit is dus wel typisch Nederland. Ze wilden bij een restaurant koffie drinken alleen er stond alleen een tafeltje buiten en om Máxima buiten in de regen koffie te laten drinken, is ook niet zo aardig. Dus werd het tafeltje maar naar binnen gehaald.
In Noord Holland ging ze natuurlijk naar Amsterdam. In Amsterdam is ze wel al eerder geweest. Ze had toen al het Museumplein, de Dam en nog wat andere bijzondere stukjes van Amsterdam gezien maar het bleef leuk. In Zuid-Holland is in de trein geweest. Geen oude stoomtrein of een toeristentrein maar een normale trein waar iedereen haar kon zien.

Verloofd

maximaOp 19 januari 2001 was het erg koud. Het vroor in Nederland. Dus ook in de tuin van koningin Beatrix. Waar een best wel groot meertje ligt dat bevroren was. Daar schaatsten  Máxima en  Willem Alexander op. Maar zo leuk vond Máxima het niet. Het was erg koud en Willem Alexander kon het al zo goed, omdat hij aan de Elfstedentocht heeft meegedaan. En Máxima is nog nooit eerder op ijs geweest, want in Argentinië sneeuwt het nooit. Er is bijna geen verschil tussen zomer en winter. Maar opeens liep Willem Alexander naar binnen toe! Maar dat is raar dacht Máxima, want hij had helemaal niets gezegd. Maar even later kwam hij terug met rozen en champagne. Hij vroeg aan haar of Máxima de verloofde van Willem Alexander wou zijn. Máxima was erg blij met dit moment. En zei natuurlijk: ja. Zo is hun verloving eraan toe gegaan.

Getrouwd

Een jaar na de verloving gingen Willem Alexander en Máxima trouwen. Dat was op 2 februari 2002. Dat is best grappig, want dat is 02.02.2012. Maar die dag was het heel erg bijzonder, want dat een prins en prinses trouwen gebeurt niet elke dag. Het huwelijk was in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Maar er was één probleem, Willem Alexander was hervormd en Máxima was katholiek. Dus ze twijfelden of ze een katholieke of hervormde dienst zouden doen. Ze besloten uiteindelijk hervormd te doen. Alleen toen ze binnenliepen zag Máxima een katholieke priester staan in plaats van een hervormde dominee. Willem Alexander wist het al het was een verrassing. De dominee sprak een gebed. En als nog een verrassing was er een Argentijnse zanger. Hij zong Adios Nonino. En liep er echt tranen over het gezicht van Máxima. Maar gelukkig had er iemand tissues bij zich.
Na de bruiloft stapten ze in de gouden koets vanaf de Dam van Amsterdam tot het balkonnetje. Zo kon heel Amsterdam het gelukkige stel zien. En op het balkon werd de zoen mooi in scene gezet.

Het gezin

maxima-gezin470Nu Máxima en Willem Alexander getrouwd zijn wilden ze ook een gezin stichten. Dus op 7 december 2003 kwam Amalia op de wereld. Het was groot feest in Nederland, want dit zou heel veel later de koningin worden. Haar hele naam is Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria. Een tijdje daarna werd Máxima opnieuw zwanger. Amalia vond het erg leuk later dat haar moeder zwanger was dus heeft ze een Baby Born gekregen. Ze noemde haar Baby. En ze vond het ook erg leuk om met haar Winnie the Pooh bal te spelen. En toen werd er weer een nieuwe prinses in 2005 25 juni geboren. Haar naam was Alexia Juliana Marcella Laurentien.

Amalia had wel wat problemen met de geboorte van haar zusje, want ze zou eigenlijk met haar vader gaan zwemmen maar door de geboorte had hij het veel te druk. Maar gelukkig kwamen opa en oma Zorreguita en die wilden wel wat leuks met haar gaan doen. En ook koningin Beatrix kwam helemaal uit Duitsland om bij de geboorte van haar kleinkind te zijn. Ze was net een uur te laat. En Ariane het laatste kind van Máxima en Willem Alexander is op 10 april 2007 geboren. Ariane is tot nu toe het kleinste prinsesje in het paleis.

Stamboom

Er zijn natuurlijk nog veel meer koninklijke personen geboren maar niet iedereen is kroonprins of prinses. We hopen dat de stamboom nog veel groter wordt. Het is ook grappig om te weten dat koningin Juliana 4 dochters kreeg: Beatrix, Irene, Margriet en Christina.
En koningin Beatrix kreeg 3 zonen: Willem Alexander, Johan Friso en Constantijn.
En Willem Alexander heeft weer 3 dochter gekregen: Amalia, Alexia en Ariane. We hopen dan ook dat Amalia 3 zonen krijgt.

Afsluiting

Ik heb veel van Máxima geleerd door dit werkstuk. Ik vind het bijvoorbeeld heel erg knap hoe ze al die talen heeft geleerd, ze spreekt Spaans, Engels en Nederlands. En ze heeft ook een heel bijzonder leven. Ik heb ook iets over Willem Alexander geleerd terwijl mijn werkstuk daar niet eens over ging. Ik kijk al uit naar mijn spreekbeurt om iets over Máxima te vertellen in de klas!

Bronnen

Ik heb mijn informatie van:
Wikipedia

 

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*Aardrijkskunde Aardbevingen
Aardplaten
Aarde
Aboriginals (Australië)
Biesbosch
Chinese Muur
Eskimo
Flora en Fauna van Antarctica
Heelal
Jungle
Jungle
Kometen en Meteorieten
Milieuvervuiling Curaçao
Mont Blanc
Noordzee
Rondreizen
Spratly Eilanden
Tropisch regenwoud
Vulkaan
Vulkanen
Weer
Weer

Beroepen
Advocaat
Apotheker
Architect
Boerderij (Boer)
Brandweer
Clowns
Dierenarts
Dierenarts
Dierenverzorger
Douane(smokkelen)
Goochelaar
IT'er
Interieurstyliste
Kinderopvang
Klussenier
Kok
Het Leger
Leraar
Loonwerker
Politie
Schoonheidsspecialiste
Stewardess
Tandarts
Tandarts
Timmerman
Uitvaartverzorger
Verpleging
Vertaalbureau

Dieren
Amerikaanse Stafford
Amerikaanse Zeearend
Apen
Apenheul
Bearded Collie
Beren
Bever
Bij
Bijen
Cavia
Cavia
Chinchilla
Degoe
Dierentuin
Dinosauriërs
Dolfijn
Dolfijnen
Duitse Herder
Dwerghamsters
Eekhoorn
Eenden
Emoe
Ezel
Fjordenpaard
Fret
Giraffe
Golden Retriever
Goudvis
Goudvis
Grijze Roodstaart Papegaai
Haaien
Hamerhaai
Dieren (vervolg)
Hamster
Hamsters
Herten
Honden
Ijsbeer
IJsberen
Inktvissen
Jack Russel
Kameleon
Kangoeroe
Katachtigen
Kat
Katten
Kikkers
Koe
Konijn
Konijnen
Krokodillen
Krokodillen
Lastdieren
Leeuw
Lieveheersbeestje
Lieveheersbeestje
Lynx
Lynxen
Mieren
Nertsen
Neushoorns
Olifant
Olifant (Kai Mook)
Orka
Paarden
Paarden
Paardenkliniek
Panda
Papegaaien
Pijlgifkikker
Pinguïns
Postduiven
Ratten en muizen
Regenworm
Schapen
Slakken
Spinnen
Stokstaartjes
Tijger
Toekan
Torenvalk
Uilen
Uilen
Zwijnen
Vlaamse Gaai
Vleermuizen
Vlinders
Vogelbekdier
Vogelspinnen
Vos
Walvis
Wandelende takken
Wespen
Wilde Konijn
Varkens
Wolf
Zebra
Zeehond
Zeehond
Zeepaardje
Zeeschildpad
Zeesterren
Zwarte weduwe
Eten en Drinken
Aardappel
Alcohol
Bier
Brood
Chocolade
Coca Cola
Drop
Frikadel
Frisdrank
IJs
Kaas
Kauwgom
Koffie
Koffie
Mosterd
Pinda
Snoep
Snoep
Suiker
Thee
Water
Zoethout
Zuivel

Feesten
Carnaval
Halloween
Halloween
De Kerstman
Koningsdag
Sinterklaas
Sinterklaas
Valentijnsdag
Vuurwerk

Geschiedenis
Apple
Auto
Auto
De 7 wereldwonderen
Dierentuin
Dinosauriërs
Eerste bewoners Nederland
Eerste Wereldoorlog
Ferrari
Fiets
Geld
Giethoorn
Glas
Heksen
Horloges
Hunebedden
Internet en televisie
Internet der dingen
Kastelen
Katten
Kinderarbeid
Kleding
Knikkeren
Mahadma Ghandi
Mode
Monster van Loch Ness
Motorfiets
Otzi de Gletsjermummie
Paspoort
Piramides
Piraten
Poep
Ruimtevaart
Slaven
Sluis bij Hengelo
Spyker(auto)
Steenbakkerij
Strips
Telefoon
Televisie
Theo van Gogh
Titanic
Toetanchamon
Trein
Trekker
Vikingen
Vuur
Vuurtoren
Watersnoodramp 1953
YouTube
Zwitsers zakmes
Gezondheid
ADHD
Aids
Albino
Alzheimer
Anorexia nervosa
Astma
Autisme
Baby's in het ziekenhuis
Beugel
Blindengeleidehonden
Donor
Doofheid
Dyslexie
Ebola
Epilepsie
Galstenen
Gebit
Gehandicapte kinderen
Gehandicapten
Gewicht
Hart- en vaatziekten
Hersenen
Kanker
Kanker
Kanker (werkstuk)
Kunstogen
Menselijk lichaam
Nierziekte
Oog
Ouder worden
Pest
Prematuur(te vroeg geboren)
Roken
Seksuele Voorlichting
Skelet
Slapen
Spijsvertering
Stem
Syndroom van Down
V.S.D
Virussen
Zonneziekte(EPP)
Zweten

Landen en Steden
Amerika
Amsterdam
Antarctica
Argentinië
Argentinië
Australië
Brazilië
Canada
China
Curaçao
Cyprus
Engeland
Frankrijk
Galápagos eilanden
Gran Canaria
Groot Brittannië
Indonesië
Italië
Italië
Japan
Kreta
Las Vegas
Las Vegas
Macau
Marokko
Monaco
Nederland
Nepal
New York
Nieuw Zeeland
Noorwegen
Oman
Oostenrijk
Overijssel
Paaseiland
Parijs
Portugal
Portugal
Rotterdam
Singapore
Spanje
Suriname
Terschelling
Tibet
Tilburg
Turkije
Vlieland
Zuid Afrika
Zwitserland
Bungalowparken Nederland
Personen / Personages
Adolf Hitler
Anne Frank
Barack Obama
Donald Duck
Francine Oomen
Justin Bieber
Koningin Juliana
Koningin Maxima
Mahatma Ghandi
Maradona
Martin Luther King
Max Verstappen
Nelson Mandela
Rembrandt
Rembrandt(2)
Steve Irwin
Vincent van Gogh
Walt Disney

Natuurkunde
Bliksem
Elektriciteit
School energiezuiniger maken
Vuur
Vuur
Windenergie
Windmolens
Zonne-energie

Overige
Alarmsysteem
Afvalverwerking
Autoproblemen
Baboesjka
Benzine
Bijgeloof
Bio-industrie
Bruggen
Cartridges
Circus Herman Renz
Cryptomunten
De Kameleon
De Kameleon(2)
Dierenmishandeling
Dijken
Doping in de sport
Drinkwater
Dromen
Drones
Drugs
Efteling
Elektrische Auto
Fulfillment
Games
Geld verdienen online
Geld besparen
Horoscopen
Iphone
Gevangenis
Goud
Hoe kom ik hoog in Google
Houthaard
Huren
Islam
Jeugdgevangenis
Kalk en kalkaanslag
De Kassa
Kerstpakketten
Kinderboekenweek
Kindermishandeling
Kindsoldaten
Kleding
Kleding bedrukken
Kleuren
Labyrint
Lenen
Lego
Lelijke Eend (Auto)
Liefde
Luchtballon
Luchtvervuiling
Make-up
Minecraft
Netflix
Make-up
Mode
Monstertrucks
De Optimist (Zeilboot)
Parfum
Printer
Pasadia Bibito Pin
Pesten
Piercings
Pokemon Go
Politiek
Racisme
Scheiden
Sim-Only
Skylanders
Smart Home
Stenen
Traplift
Tuinieren
Tv Box
Varkensboerderij
Vaststellingsovereenkomst
Vervoer
Vliegtuig
Vliegtuigen(werkstuk)
VPN
Verven
Wat is een webshop?
Wereldwinkel
Whatsapp
Zelfrijdende auto
Zomer
Muziek
Beethoven
Breakdance
Dansen
Dwarsfluit
Gitaar
Harmonieorkest
Hiphop
Keyboard
Orkest
Viool

1939 - 1945
Hitler
Anne Frank
Holocaust
Jehova’s Getuigen in WO2
Onderduiken
WO2
Tweede Wereldoorlog
Sporten
Ajax
Atletiek
Autoracen
AZ Alkmaar
Ballet
Basketbal
Bowlen
Dansen
Darten
Duiken
Duivensport
Elfstedentocht
FC Twente
Feyenoord
Formule 1
Handbal
Hockey
Judo
Klimmen
Majorette
Motorcross
Mountainbiken
Olympische Spelen
Paardrijles
Paardrijles en Verzorging
Poker
Postduiven
Rugby
SC Heerenveen
Schaatsen
Scouting
Scouting
Skaten
Skiën
Sportvissen
Tang Soo Do (vechtsport)
Tennis
Tour de France
Turnen
Turnen
Twirling
Voetbal
Yoga
Zeevissen

Spreekbeurt Engels
Earthquakes
Energy
Food

Organisaties
Amnesty International
Fair Trade
De Kindertelefoon
Kids Tegen Geweld
Organimal
Ronald McDonald Kinderfonds
Unicef
Sloppenwijken
Wereld Natuur Fonds
Zeehondencreche

Alle Spreekbeurtpakketen