Bijna jarig?
klik hier!Home   Maxima

Maxima


Inleiding

koningin-maximaIk hou mijn werkstuk over Máxima, omdat je erg vaak iets over Máxima hoort en ik dacht dat je daar veel informatie van hebt. Maar ik weet ook nog niet echt de rol van Máxima en ik hoop dat als ik dit werkstuk afheb ik daar wat meer van weet. Bovendien is ze bij ons op school geweest.

Jeugd van Maxima Zorreguita

Toen Máxima op 17 mei 1971 geboren was noemde niemand in haar vaderland Argentinié haar nog prinses. Dat was ook wel logisch, want ze was nog helemaal geen prinses. Ze was een normaal meisje. Ze was de oudste alleen haar moeder Maria del Carmen Cerutti en haar vader Jorge Zorreguita vonden dat 1 kind niet genoeg was. Dus volgden er nog 3, Martin, Juan en Iné. Ze waren met 2 jongens en 2 meisjes. Ze heeft ook 3 half zusjes uit het andere huwelijk dat haar vader heeft gehad. Haar vader Zorreguita is getrouwd geweest met Dolores, Angeles en Maria, de moeder van Máxima.
Ze woonden in een apartement van een goede wijk in Uriburu. Alleen in de zomer gingen ze naar Bariloge. Dat is een bekende Argentijnse vakantieplaats. Het is ook best duur en druk. Maar in de winter gingen ze op skivakantie waar prins Bernard ook wel eens kwam.

Maar ze vond al die vakanties wel leuk maar school vond ze ook leuk. Ze was ook best slim en daar was ze ook trots op. Toen ze van de basisschool af is gegaan is ze naar de middelbareschool dat was ook nog erg simpel voor haar. Dus heeft ze geen één studie maar twee studies gedaan.
– Economie op de Northlandschool afgestudeerd op 1985
– Economie op de katholieke Argentijnse universiteit afgestudeerd 1989
Toen ze de studies afhad ging ze in New York wonen. Dat is toch wat anders dan Argentinië. Maar in New York ging ze bij de bank werken. Ze heeft daar erg lang gewoond.

Verliefd

maximaMaar Máxima kwam ook wel eens weer naar Argentinië om met haar ouders, broertjes en zusje op skivakantie te gaan. Dat was dan ook erg gezellig.
Maar toen Máxima een keer ging skiën kwam ze een knappe man van haar leeftijd tegen. Ze kwamen al snel in gesprek. En Máxima kon al gauw vertellen aan haar ouders dat ze smoorverliefd was op een man genaamd Willem Alexander. Haar ouders vonden het erg leuk voor haar. Maar toen Máxima zei dat het de prins van Nederland was vonden ze het nog leuker. Alleen Willem Alexander had het ook in zijn hoofd. Hij vond Máxima een hele knappe vrouw.

En hoe vaker ze elkaar spraken hoe leuker ze elkaar vonden. En op een gegeven moment wisten ze dat ze elkaar leuk vonden. Ze kregen verkering, en toen op een zekere dag vroeg Willem Alexander of Máxima mee wou naar Nederland. Dat was het beste nieuws dat Máxima ooit gehoord had. Dat wou ze natuurlijk, ze vertelde het nieuws natuurlijk meteen aan haar ouders en broertjes en zusje. Iedereen vond het zo bijzonder. En ze mocht.

Rondje Nederland

Toen Máxima in 2000 in Nederland aankwam stond er in veel roddelbladen de vraag, wie is die blonde vrouw naast Willem Alexander? Maar Máxima kreeg ook veel brieven met tips. Bijvoorbeeld:

 • Veel drop eten
 • Extra veel met de fiets gaan
 • Ga een tocht maken door Nederland

Máxima dacht eens na over de laatste tip. Een tocht door Nederland was wel een goed idee. Dus dat wou Máxima wel. Ze ging bijvoorbeeld naar Noord-Brabant. Daar regende het! Dit is dus wel typisch Nederland. Ze wilden bij een restaurant koffie drinken alleen er stond alleen een tafeltje buiten en om Máxima buiten in de regen koffie te laten drinken, is ook niet zo aardig. Dus werd het tafeltje maar naar binnen gehaald.
In Noord Holland ging ze natuurlijk naar Amsterdam. In Amsterdam is ze wel al eerder geweest. Ze had toen al het Museumplein, de Dam en nog wat andere bijzondere stukjes van Amsterdam gezien maar het bleef leuk. In Zuid-Holland is in de trein geweest. Geen oude stoomtrein of een toeristentrein maar een normale trein waar iedereen haar kon zien.

Verloofd

maximaOp 19 januari 2001 was het erg koud. Het vroor in Nederland. Dus ook in de tuin van koningin Beatrix. Waar een best wel groot meertje ligt dat bevroren was. Daar schaatsten  Máxima en  Willem Alexander op. Maar zo leuk vond Máxima het niet. Het was erg koud en Willem Alexander kon het al zo goed, omdat hij aan de Elfstedentocht heeft meegedaan. En Máxima is nog nooit eerder op ijs geweest, want in Argentinië sneeuwt het nooit. Er is bijna geen verschil tussen zomer en winter. Maar opeens liep Willem Alexander naar binnen toe! Maar dat is raar dacht Máxima, want hij had helemaal niets gezegd. Maar even later kwam hij terug met rozen en champagne. Hij vroeg aan haar of Máxima de verloofde van Willem Alexander wou zijn. Máxima was erg blij met dit moment. En zei natuurlijk: ja. Zo is hun verloving eraan toe gegaan.

Getrouwd

Een jaar na de verloving gingen Willem Alexander en Máxima trouwen. Dat was op 2 februari 2002. Dat is best grappig, want dat is 02.02.2012. Maar die dag was het heel erg bijzonder, want dat een prins en prinses trouwen gebeurt niet elke dag. Het huwelijk was in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Maar er was één probleem, Willem Alexander was hervormd en Máxima was katholiek. Dus ze twijfelden of ze een katholieke of hervormde dienst zouden doen. Ze besloten uiteindelijk hervormd te doen. Alleen toen ze binnenliepen zag Máxima een katholieke priester staan in plaats van een hervormde dominee. Willem Alexander wist het al het was een verrassing. De dominee sprak een gebed. En als nog een verrassing was er een Argentijnse zanger. Hij zong Adios Nonino. En liep er echt tranen over het gezicht van Máxima. Maar gelukkig had er iemand tissues bij zich.
Na de bruiloft stapten ze in de gouden koets vanaf de Dam van Amsterdam tot het balkonnetje. Zo kon heel Amsterdam het gelukkige stel zien. En op het balkon werd de zoen mooi in scene gezet.

Het gezin

maxima-gezin470Nu Máxima en Willem Alexander getrouwd zijn wilden ze ook een gezin stichten. Dus op 7 december 2003 kwam Amalia op de wereld. Het was groot feest in Nederland, want dit zou heel veel later de koningin worden. Haar hele naam is Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria. Een tijdje daarna werd Máxima opnieuw zwanger. Amalia vond het erg leuk later dat haar moeder zwanger was dus heeft ze een Baby Born gekregen. Ze noemde haar Baby. En ze vond het ook erg leuk om met haar Winnie the Pooh bal te spelen. En toen werd er weer een nieuwe prinses in 2005 25 juni geboren. Haar naam was Alexia Juliana Marcella Laurentien.

Amalia had wel wat problemen met de geboorte van haar zusje, want ze zou eigenlijk met haar vader gaan zwemmen maar door de geboorte had hij het veel te druk. Maar gelukkig kwamen opa en oma Zorreguita en die wilden wel wat leuks met haar gaan doen. En ook koningin Beatrix kwam helemaal uit Duitsland om bij de geboorte van haar kleinkind te zijn. Ze was net een uur te laat. En Ariane het laatste kind van Máxima en Willem Alexander is op 10 april 2007 geboren. Ariane is tot nu toe het kleinste prinsesje in het paleis.

Stamboom

Er zijn natuurlijk nog veel meer koninklijke personen geboren maar niet iedereen is kroonprins of prinses. We hopen dat de stamboom nog veel groter wordt. Het is ook grappig om te weten dat koningin Juliana 4 dochters kreeg: Beatrix, Irene, Margriet en Christina.
En koningin Beatrix kreeg 3 zonen: Willem Alexander, Johan Friso en Constantijn.
En Willem Alexander heeft weer 3 dochter gekregen: Amalia, Alexia en Ariane. We hopen dan ook dat Amalia 3 zonen krijgt.

Afsluiting

Ik heb veel van Máxima geleerd door dit werkstuk. Ik vind het bijvoorbeeld heel erg knap hoe ze al die talen heeft geleerd, ze spreekt Spaans, Engels en Nederlands. En ze heeft ook een heel bijzonder leven. Ik heb ook iets over Willem Alexander geleerd terwijl mijn werkstuk daar niet eens over ging. Ik kijk al uit naar mijn spreekbeurt om iets over Máxima te vertellen in de klas!

Bronnen

Ik heb mijn informatie van:
Wikipedia

 

  2 Reacties

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  *  Aardrijkskunde Aardbevingen
  Aardplaten
  Aarde
  Aboriginals (Australië)
  Biesbosch
  Chinese Muur
  Eskimo
  Flora en Fauna van Antarctica
  Heelal
  Jungle
  Jungle
  Kometen en Meteorieten
  Milieuvervuiling Curaçao
  Mont Blanc
  Noordzee
  Spratly Eilanden
  Tropisch regenwoud
  Vulkaan
  Vulkanen
  Weer
  Weer

  Beroepen
  Advocaat
  Apotheker
  Architect
  Boerderij (Boer)
  Brandweer
  Clowns
  Dierenarts
  Dierenarts
  Dierenverzorger
  Douane(smokkelen)
  Goochelaar
  IT'er
  Interieurstyliste
  Kinderopvang
  Klussenier
  Kok
  Het Leger
  Leraar
  Loonwerker
  Politie
  Schoonheidsspecialiste
  Stewardess
  Tandarts
  Tandarts
  Timmerman
  Uitvaartverzorger
  Verpleging
  Vertaalbureau

  Dieren
  Amerikaanse Stafford
  Amerikaanse Zeearend
  Apen
  Apenheul
  Bearded Collie
  Beren
  Bever
  Bij
  Bijen
  Cavia
  Cavia
  Chinchilla
  Degoe
  Dierentuin
  Dinosauriërs
  Dolfijn
  Dolfijnen
  Duitse Herder
  Dwerghamsters
  Eekhoorn
  Eenden
  Emoe
  Ezel
  Fjordenpaard
  Fret
  Giraffe
  Golden Retriever
  Goudvis
  Goudvis
  Grijze Roodstaart Papegaai
  Haaien
  Hamerhaai
  Dieren (vervolg)
  Hamster
  Hamsters
  Herten
  Honden
  Ijsbeer
  IJsberen
  Inktvissen
  Jack Russel
  Kameleon
  Kangoeroe
  Katachtigen
  Kat
  Katten
  Kikkers
  Koe
  Konijn
  Konijnen
  Krokodillen
  Krokodillen
  Lastdieren
  Leeuw
  Lieveheersbeestje
  Lieveheersbeestje
  Lynx
  Lynxen
  Mieren
  Nertsen
  Neushoorns
  Olifant
  Olifant (Kai Mook)
  Orka
  Paarden
  Paarden
  Paardenkliniek
  Panda
  Papegaaien
  Pijlgifkikker
  Pinguïns
  Postduiven
  Ratten en muizen
  Regenworm
  Schapen
  Slakken
  Spinnen
  Stokstaartjes
  Tijger
  Toekan
  Torenvalk
  Uilen
  Uilen
  Zwijnen
  Vlaamse Gaai
  Vleermuizen
  Vlinders
  Vogelbekdier
  Vogelspinnen
  Vos
  Walvis
  Wandelende takken
  Wespen
  Wilde Konijn
  Varkens
  Wolf
  Zebra
  Zeehond
  Zeehond
  Zeepaardje
  Zeeschildpad
  Zeesterren
  Zwarte weduwe
  Eten en Drinken
  Aardappel
  Alcohol
  Bier
  Brood
  Chocolade
  Coca Cola
  Drop
  Frikadel
  Frisdrank
  IJs
  Kaas
  Kauwgom
  Koffie
  Koffie
  Mosterd
  Pinda
  Snoep
  Snoep
  Suiker
  Thee
  Water
  Zoethout
  Zuivel

  Feesten
  Carnaval
  Halloween
  Halloween
  De Kerstman
  Koningsdag
  Sinterklaas
  Sinterklaas
  Valentijnsdag
  Vuurwerk

  Geschiedenis
  Apple
  Auto
  Auto
  De 7 wereldwonderen
  Dierentuin
  Dinosauriërs
  Eerste bewoners Nederland
  Eerste Wereldoorlog
  Ferrari
  Fiets
  Geld
  Giethoorn
  Glas
  Heksen
  Horloges
  Hunebedden
  Internet en televisie
  Internet der dingen
  Kastelen
  Katten
  Kinderarbeid
  Kleding
  Knikkeren
  Mahadma Ghandi
  Mode
  Monster van Loch Ness
  Motorfiets
  Otzi de Gletsjermummie
  Paspoort
  Piramides
  Piraten
  Poep
  Ruimtevaart
  Slaven
  Sluis bij Hengelo
  Spyker(auto)
  Steenbakkerij
  Strips
  Telefoon
  Televisie
  Theo van Gogh
  Titanic
  Toetanchamon
  Trein
  Trekker
  Vikingen
  Vuur
  Vuurtoren
  Watersnoodramp 1953
  YouTube
  Zwitsers zakmes
  Gezondheid
  ADHD
  Aids
  Albino
  Alzheimer
  Anorexia nervosa
  Astma
  Autisme
  Baby's in het ziekenhuis
  Beugel
  Blindengeleidehonden
  Donor
  Doofheid
  Dyslexie
  Ebola
  Epilepsie
  Galstenen
  Gebit
  Gehandicapte kinderen
  Gehandicapten
  Gewicht
  Hart- en vaatziekten
  Hersenen
  Kanker
  Kanker
  Kanker (werkstuk)
  Kunstogen
  Menselijk lichaam
  Nierziekte
  Oog
  Ouder worden
  Pest
  Prematuur(te vroeg geboren)
  Roken
  Seksuele Voorlichting
  Skelet
  Slapen
  Spijsvertering
  Stem
  Syndroom van Down
  V.S.D
  Virussen
  Zonneziekte(EPP)
  Zweten

  Landen en Steden
  Amerika
  Amsterdam
  Antarctica
  Argentinië
  Argentinië
  Australië
  Brazilië
  Canada
  China
  Curaçao
  Cyprus
  Engeland
  Frankrijk
  Galápagos eilanden
  Gran Canaria
  Groot Brittannië
  Indonesië
  Italië
  Italië
  Japan
  Kreta
  Las Vegas
  Las Vegas
  Macau
  Marokko
  Monaco
  Nederland
  Nepal
  New York
  Nieuw Zeeland
  Noorwegen
  Oman
  Oostenrijk
  Overijssel
  Paaseiland
  Parijs
  Portugal
  Portugal
  Rotterdam
  Singapore
  Spanje
  Suriname
  Terschelling
  Tibet
  Tilburg
  Turkije
  Vlieland
  Zuid Afrika
  Zwitserland
  Bungalowparken Nederland
  Personen / Personages
  Adolf Hitler
  Anne Frank
  Barack Obama
  Donald Duck
  Francine Oomen
  Justin Bieber
  Koningin Juliana
  Koningin Maxima
  Mahatma Ghandi
  Maradona
  Martin Luther King
  Max Verstappen
  Nelson Mandela
  Rembrandt
  Rembrandt(2)
  Steve Irwin
  Vincent van Gogh
  Walt Disney

  Natuurkunde
  Bliksem
  Elektriciteit
  School energiezuiniger maken
  Vuur
  Vuur
  Windenergie
  Windmolens
  Zonne-energie

  Overige
  Alarmsysteem
  Afvalverwerking
  Autoproblemen
  Baboesjka
  Benzine
  Bijgeloof
  Bio-industrie
  Bruggen
  Circus Herman Renz
  Cryptomunten
  De Kameleon
  De Kameleon(2)
  Dierenmishandeling
  Dijken
  Doping in de sport
  Drinkwater
  Dromen
  Drones
  Drugs
  Efteling
  Elektrische Auto
  Fulfillment
  Games
  Geld verdienen online
  Geld besparen
  Iphone
  Gevangenis
  Goud
  Hoe kom ik hoog in Google
  Houthaard
  Huren
  Islam
  Jeugdgevangenis
  Kalk en kalkaanslag
  De Kassa
  Kerstpakketten
  Kinderboekenweek
  Kindermishandeling
  Kindsoldaten
  Kleding
  Kleding bedrukken
  Kleuren
  Labyrint
  Lenen
  Lego
  Lelijke Eend (Auto)
  Liefde
  Luchtballon
  Luchtvervuiling
  Make-up
  Minecraft
  Netflix
  Make-up
  Mode
  Monstertrucks
  De Optimist (Zeilboot)
  Parfum
  Printer
  Pasadia Bibito Pin
  Pesten
  Piercings
  Pokemon Go
  Politiek
  Racisme
  Scheiden
  Sim-Only
  Skylanders
  Stenen
  Traplift
  Tuinieren
  Tv Box
  Varkensboerderij
  Vaststellingsovereenkomst
  Vervoer
  Vliegtuig
  Vliegtuigen(werkstuk)
  VPN
  Verven
  Wat is een webshop?
  Wereldwinkel
  Whatsapp
  Zelfrijdende auto
  Zomer
  Muziek
  Beethoven
  Breakdance
  Dansen
  Dwarsfluit
  Gitaar
  Harmonieorkest
  Hiphop
  Keyboard
  Orkest
  Viool

  1939 - 1945
  Hitler
  Anne Frank
  Holocaust
  Jehova’s Getuigen in WO2
  Onderduiken
  WO2
  Tweede Wereldoorlog
  Sporten
  Ajax
  Atletiek
  Autoracen
  AZ Alkmaar
  Ballet
  Basketbal
  Bowlen
  Dansen
  Darten
  Duiken
  Duivensport
  Elfstedentocht
  FC Twente
  Feyenoord
  Formule 1
  Handbal
  Hockey
  Judo
  Klimmen
  Majorette
  Motorcross
  Mountainbiken
  Olympische Spelen
  Paardrijles
  Paardrijles en Verzorging
  Poker
  Postduiven
  Rugby
  SC Heerenveen
  Schaatsen
  Scouting
  Scouting
  Skaten
  Skiën
  Sportvissen
  Tang Soo Do (vechtsport)
  Tennis
  Tour de France
  Turnen
  Turnen
  Twirling
  Voetbal
  Yoga
  Zeevissen

  Spreekbeurt Engels
  Earthquakes
  Energy
  Food

  Organisaties
  Amnesty International
  Fair Trade
  De Kindertelefoon
  Kids Tegen Geweld
  Ronald McDonald Kinderfonds
  Unicef
  Sloppenwijken
  Wereld Natuur Fonds
  Zeehondencreche

  Organisaties met Eigen Spreekbeurt(pakket)
  Artsen Zonder Grenzen
  Asielzoekers
  Astma
  De Kindertelefoon
  Gehandicapte kids
  Het Rode Kruis
  Kustwacht
  Roken
  Schildpaddensite
  Stichting Wakker Dier
  Unicef
  War Child
  WNF
  Alle Spreekbeurtpakketen