Bijna jarig?
klik hier!Home   Monster Van Loch Ness

Monster Van Loch Ness


Inleiding

 • waarom ik dit als onderwerp heb gekozen
 • het monster van loch ness
 • op zoek naar het m.v.L.N.
 • andere monsters
 • Loch Ness
 • kennismaking met het m.v.L.N.
 • beschrijving
 • tussen haakjes
 • een onderzoek
 • en tenslotte mijn mening

Waarom ik dit als onderwerp heb gekozen:

Het heeft mijn altijd al geïnteresseerd of ze nu echt bestaat of niet en hoe veel er zijn hoe oud het is en ik zou mijn interesse voor Nessie ook aan jullie willen geven.

Het monster van Loch Ness

Het monster van Loch Ness is al een eeuwenoude mythe. Is het waar dat er ergens in het meer van Loch Ness in Schotland een monster woont of monsters.

Op zoek naar het monster van Loch Ness [150.000 euro]

Het monster van Loch Ness is een inmiddels legendarisch beest dat in de diepte van het meer van Loch Ness schijnt te leven leven. Nellie, zoals het dier liefkozend door de plaatselijke middenstand wordt genoemd, meet waarschijnlijk 12 tot 15 meter en heeft een lange, slangachtige nek. Men gaat er vanuit dat het een vrouwtje is, hoewel niemand het beest van zó dichtbij heeft kunnen zien, dat dergelijke details zichtbaar waren.
De waarnemingen van het beest gaan terug tot het jaar 565 na Christus toen de Ierse Heilige Columba beweerde de Niseag of Nessie te hebben gezien tijdens de begrafenis van een man die eerder door het dier was gebeten.
Het meest beroemde geval in de zomer van 1933. Op die dag zagen de heer en mevrouw Spicer, net terug van een uitstapje naar Londen, een monster de weg oversteken met een beest in zijn bek om vervolgens in het meer te plonsen.

Andere monsters

Loch Ness is overigens niet het enige meer met een monster-reputatie. In Schotland heb je verder nog Loch Morar, waar men ook beweert herhaaldelijk een monster te hebben gezien.
In Ierland bestaan twee meren Lough Ree en Lough Fedda waar men een glimps heeft kunnen zien van een peista of een meremonster.
Ook in Scandinavië veel verhalen over monsters in diverse meren:
In IJsland heb je de Skrimsl, ookwel Lagerfljótsskrímslið genoemd, die in het meer van Lagerfljót Lake is gezien naast diverse sightings in andere meren In Noorwegen, in het meer van Sudal, leeft ook een dier van buitengewone proporties. Het hoofd schijnt de afmetingen te hebben van een flinke roeiboot
De eerste ontmoeting met het dier van het meer van Storsjö in Zweden vond plaats in 1839. De boeren die het zagen, beweren dat het er als een groot zeepaardje uitzag, rood met witte manen. En dit monster schijnt een snelheid te kunnen behalen van zo’n 70 kilometer per uur
In maart 2002 hebben in Argentinië drie herders oog in oog gestaan met de chupacabra, een bloeddorstig wezen, half mens half dier, dat volgens de Latijns-Amerikaanse overlevering ’s nachts toeslaat. Het heeft grote poten, rooddoorlopen ogen en scherpe tanden

Loch Ness

De bergen rond Loch Ness zijn eigenlijk hoge heuvels, 500 tot 800 meter hoog. Deze heuvels lopen onder water heel ver steil naar beneden, zodat ze samen een heel diep dal vormen vol met water. Het is eigenlijk een enorme scheur in de aardbodem. Geologen, mensen die de aardkorst bestuderen, hebben vastgesteld dat het Loch Ness miljoenen jaren geleden een stuk van de Atlantische Oceaan was. Door aardbevingen is Loch Ness een meer geworden. Het meer is 296 meter diep. Dieper dan de zee die Engeland en Schotland omringt. Daarom is de hoeveelheid water in Loch Ness ook gigantisch, en zelfs groter dan alle meren en rivieren in Engeland en Schotland te samen. Hoewel de temperatuur van het water laag is, geeft het meer in de winter een warmte af die net zoveel is als de warmte die vrijkomt als je twee miljoen ton kolen zou stoken. Het meer bevriest ook nooit. Bovendien bevat het meer een grote hoeveelheid zalmforel en paling, genoeg om wel veertig grote waterbeesten te voeden.

Kenismaking met het m.v.L.N.

Het dier heeft zich enkele keren laten zien maar vanaf de 19e eeuw wordt het dier plotseling vaker gezien, maar men heeft nog nooit een foto kunnen nemen. het dier laat zich maar een aantal seconden zien.

Maar pas in 1933 werd het dier voorpaginanieuws, en was de legende van “Nessie” geboren. Toen zagen een meneer en mevrouw op weg naar hun huis in een dorpje bij Loch Ness “een enorm beest op en neer duiken en rondtollen” in het meer. Hierover kwam een berichtje in de krant en dit leidde tot sensatie in de hele wereld. Al gauw kwamen er meer berichten over mensen die het dier hadden gezien. Zoals van een meneer en mevrouw (Spicer) die in de zomer van 1933 een monster de weg zagen oversteken met een beest in zijn bek om vervolgens in het meer te plonsen. In 1934 ziet een andere man het dier in Loch Ness zwemmen en maakt hier een tekening van. In de 47 jaar dat Alex Campbell waterschout van Loch Ness is geweest, heeft hij het dier naar zijn zeggen 18 keer Men heeft wel geprobeerd het dier te fotograferen, maar de meeste foto’s zijn nogal onduidelijk.

De beroemdste foto is in 1934 door een dokter gemaakt; een foto met de lange nek van het dier die uit het water steekt. Een andere beroemde foto is in 1977 gemaakt door Anthony Shiels. Behalve dat mensen proberen Nessie te fotograferen, probeerden ook mensen het die te filmen. Op 23 april 1960 slaagde Tim Disdale, na 27 jaar onderzoek naar het dier, erin om iets bewegends op film vast te leggen. Er werden jaarlijkse expedities naar Loch Ness gehouden. In de jaren ’70 is Loch Ness zeer uitgebreid met sonar onderzocht. Sonar is een onder water gestuurde geluidsgolf. Als het geluid ergens tegenaan komt wordt het teruggekaatst. Zo kun je zichtbaar maken of er dingen of voorwerpen onder water zijn en wat de vorm en grootte daarvan is. Men zocht onder andere bewijs voor grotten in de heuvels rondom Loch Ness met toegangen onder water, maar dat had geen resultaat. Wel werden zo onderwateropnamen gemaakt van iets dat op de ruitvormige zwempoten van een enorm onbekend dier leek. Maar omdat juist in deze periode het Bureau werd gesloten wegens geldgebrek, twijfelen sommige mensen aan de echtheid van deze foto’s.

Beschrijving

nessie.jpg (7383 bytes)

Mensen die het dier hebben gezien,zeggen dat monster er zo uitzag: Het dier is lang, zeker 5 meter. Maar de meeste mensen schatten dat het dier tussen de 12 en 15 meter lang is. Het dier heeft tenminste een bult, maar sommige mensen menen twee of drie bulten te hebben gezien. Ook wordt vaak gezegd dat het dier een lange (slangachtige) hals, ongeveer 2 meter lang, met een kleine kop en een brede bek. Sommige voegen daaraan toe dat het dier hoorns of uitsteeksels op zijn kop had, hoewel niemand zo dichtbij het dier heeft gezien dat dit soort details goed te zien zijn geweest. Het heeft een glimmende, gladde huid. Over de kleur is het men niet eens: de een zegt zwart, de ander donkergrijs en weer een ander heeft het over bruingroen met een lichtere onderkant. De mensen die het dier hebben zien zwemmen zeggen dat het heel snel kan zwemmen. Op basis van sonar-onderzoek (waarover straks meer) vermoedt men dat Nessie ruitvormige zwempoten of vinnen heeft. Daarom luidt de officiele Latijnse naam ” Nessiteras Rhombopteryx”. Nessiteras betekent: het dier dat in de Ness zwemt. En Rhombopteryx betekent: dat het vinnen heeft in de vorm van een ruit.

Lloyd Scott, 41, gives a final wave before submerging to begin his underwater marathon world record attempt to raise money for children with Leukemia, in Loch Ness, Scotland

Stuntman Lloyd Scott gaat voor het goede doel een marathon lopen. Op het eerste oog niets bijzonders, alleen loopt Scott de marathon in een ouderwets duikpak van 60 kilo op de bodem van Loch Ness.

Scott, een voormalig brandweerman, leed aan de ziekte leukemie is nu weer gezond. Om geld voor onderzoek naar de ziekte Lloyd Scott, 41, gives a final wave before submerging to begin his underwater marathon world record attempt to raise money for children with Leukemia, in Loch Ness, Scotland

Monster

Ditmaal heeft hij het pak ook echt nodig, ook al bestaan er inmiddels veel meer geavanceerde en lichtere duikuitrustingen. Gemiddeld zo’n negen meter onder water gaat hij proberen de 42 kilometer af te leggen. Loch Ness is het grootste zoetwatermeer van de Britse eilanden en het huis van het mythische monster van Loch Ness. Scott hoopt over twee weken klaar te zijn voor de tocht.

Record

De kans dat Scott daadwerkelijk gaat hardlopen is klein. De marathons die hij liep op het vaste land kostte de stuntman gemiddeld vijf dagen, 29 minuten en 46 seconden. Hierbij zette hij keer op keer een nieuw record als langzaamste marathonloper aller tijden.

De verwachting is dat de onderwatermarathon nog langzamer gaat verlopen. Scott denkt het parcours in ongeveer twee weken te kunnen lopen.

Koud en eenzaam

“Mensen denken dat het onderwaterlopen makkelijker gaat omdat ik het gewicht van het duikerspak niet hoef te tillen”, aldus Scott. “Maar in werkelijkheid wordt het veel zwaarder. Probeer zelf maar eens onder water te lopen, door de wrijving gaat het enorm langzaam. Ook is het terrein vrij onbekend en is het zicht minimaal.”

Wandeling

Scott, vader van drie kinderen, is dan ook al vijf weken in training. Iedere dag maakt hij een wandeling van minimaal een uur over de modderige bodem van Loch Ness. Met een luchtslang is hij verbonden aan een boot met acht begeleiders, allemaal professionele duikers. Ze kunnen Scott constant volgen door gebruik te maken van het satellietsysteem GPS.

Nessie

In 1987 werd er leukemie bij Scott geconstateerd. Nu hij is genezen spendeert hij al zijn tijd om geld te verzamelen voor de organisatie Kinderen met Leukemie. Hij denkt ongeveer drie miljoen euro op te kunnen halen en is eigenlijk maar voor een ding bang. “Als ik Nessie maar niet tegenkom. Alhoewel, in mijn pak, ik vraag me af wie er banger is: Nessie of ik.”

Een onderzoek

Waarom is een onderzoek zo moeilijk er zijn 5 reden:

 1. Het meer is zeer diep zo een 300m diep dus veel dieper dan de Noordzee.
 2. Het water is modderig, acht rivieren en zo een 40 tal kleine watertjes voeren slib naar het meer. De bodem bestaat daardoor uit een dikke laag slib waar je onmogelijk een net kan over trekken. Bovendien is het water altijd troebel enkel die eerste meter is helder.
 3. Het weer is erg wisselvallig. Het oppervlak van het meer kan snel van een vlakke stille spiegel tot golven die het water in een half uur een paar meter doet stijgen.
 4. Je kan zeer moeilijk duidelijke foto’s maken. Goed uitzicht over het meer heb je pas aan de noordelijkste zijde van het meer. Maar daar heb je fel tegenlicht en de steile oevers verhinderen dat je vrij dicht bij het water kan komen.
 5. Het dier verdwijnt ook altijd heel snel ze wordt altijd maar enkele seconde gezien en ook elk geluidje lijkt haar af te schrikken dus voordat je een goede foto kan maken is ze al weg

En tenslotte mijn mening

Ik denk dat er wel iets leeft want van waar komen anders al die foto’s vandaan. Maar ik denk dat het een restant van de dino is maar wat dan ook wel het geval zou moeten zijn is dat er meer zijn want de dinos zijn 100.000.000 jaar geleden uitgestorven.

 

  9 Reacties

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  *  Aardrijkskunde Aardbevingen
  Aardplaten
  Aarde
  Aboriginals (Australië)
  Biesbosch
  Chinese Muur
  Eskimo
  Flora en Fauna van Antarctica
  Heelal
  Jungle
  Jungle
  Kometen en Meteorieten
  Milieuvervuiling Curaçao
  Mont Blanc
  Noordzee
  Spratly Eilanden
  Tropisch regenwoud
  Vulkaan
  Vulkanen
  Weer
  Weer

  Beroepen
  Advocaat
  Apotheker
  Architect
  Boerderij (Boer)
  Brandweer
  Clowns
  Dierenarts
  Dierenarts
  Dierenverzorger
  Douane(smokkelen)
  Goochelaar
  IT'er
  Interieurstyliste
  Kinderopvang
  Klussenier
  Kok
  Het Leger
  Leraar
  Loonwerker
  Politie
  Schoonheidsspecialiste
  Stewardess
  Tandarts
  Tandarts
  Timmerman
  Uitvaartverzorger
  Verpleging
  Vertaalbureau

  Dieren
  Amerikaanse Stafford
  Amerikaanse Zeearend
  Apen
  Apenheul
  Bearded Collie
  Beren
  Bever
  Bij
  Bijen
  Cavia
  Cavia
  Chinchilla
  Degoe
  Dierentuin
  Dinosauriërs
  Dolfijn
  Dolfijnen
  Duitse Herder
  Dwerghamsters
  Eekhoorn
  Eenden
  Emoe
  Ezel
  Fjordenpaard
  Fret
  Giraffe
  Golden Retriever
  Goudvis
  Goudvis
  Grijze Roodstaart Papegaai
  Haaien
  Hamerhaai
  Dieren (vervolg)
  Hamster
  Hamsters
  Herten
  Honden
  Ijsbeer
  IJsberen
  Inktvissen
  Jack Russel
  Kameleon
  Kangoeroe
  Katachtigen
  Kat
  Katten
  Kikkers
  Koe
  Konijn
  Konijnen
  Krokodillen
  Krokodillen
  Lastdieren
  Leeuw
  Lieveheersbeestje
  Lieveheersbeestje
  Lynx
  Lynxen
  Mieren
  Nertsen
  Neushoorns
  Olifant
  Olifant (Kai Mook)
  Orka
  Paarden
  Paarden
  Paardenkliniek
  Panda
  Papegaaien
  Pijlgifkikker
  Pinguïns
  Postduiven
  Ratten en muizen
  Regenworm
  Schapen
  Slakken
  Spinnen
  Stokstaartjes
  Tijger
  Toekan
  Torenvalk
  Uilen
  Uilen
  Zwijnen
  Vlaamse Gaai
  Vleermuizen
  Vlinders
  Vogelbekdier
  Vogelspinnen
  Vos
  Walvis
  Wandelende takken
  Wespen
  Wilde Konijn
  Varkens
  Wolf
  Zebra
  Zeehond
  Zeehond
  Zeepaardje
  Zeeschildpad
  Zeesterren
  Zwarte weduwe
  Eten en Drinken
  Aardappel
  Alcohol
  Bier
  Brood
  Chocolade
  Coca Cola
  Drop
  Frikadel
  Frisdrank
  IJs
  Kaas
  Kauwgom
  Koffie
  Koffie
  Mosterd
  Pinda
  Snoep
  Snoep
  Suiker
  Thee
  Water
  Zoethout
  Zuivel

  Feesten
  Carnaval
  Halloween
  Halloween
  De Kerstman
  Koningsdag
  Sinterklaas
  Sinterklaas
  Valentijnsdag
  Vuurwerk

  Geschiedenis
  Apple
  Auto
  Auto
  De 7 wereldwonderen
  Dierentuin
  Dinosauriërs
  Eerste bewoners Nederland
  Eerste Wereldoorlog
  Ferrari
  Fiets
  Geld
  Giethoorn
  Glas
  Heksen
  Horloges
  Hunebedden
  Internet en televisie
  Internet der dingen
  Kastelen
  Katten
  Kinderarbeid
  Kleding
  Knikkeren
  Mahadma Ghandi
  Mode
  Monster van Loch Ness
  Motorfiets
  Otzi de Gletsjermummie
  Paspoort
  Piramides
  Piraten
  Poep
  Ruimtevaart
  Slaven
  Sluis bij Hengelo
  Spyker(auto)
  Steenbakkerij
  Strips
  Telefoon
  Televisie
  Theo van Gogh
  Titanic
  Toetanchamon
  Trein
  Trekker
  Vikingen
  Vuur
  Vuurtoren
  Watersnoodramp 1953
  YouTube
  Zwitsers zakmes
  Gezondheid
  ADHD
  Aids
  Albino
  Alzheimer
  Anorexia nervosa
  Astma
  Autisme
  Baby's in het ziekenhuis
  Beugel
  Blindengeleidehonden
  Donor
  Doofheid
  Dyslexie
  Ebola
  Epilepsie
  Galstenen
  Gebit
  Gehandicapte kinderen
  Gehandicapten
  Gewicht
  Hart- en vaatziekten
  Hersenen
  Kanker
  Kanker
  Kanker (werkstuk)
  Kunstogen
  Menselijk lichaam
  Nierziekte
  Oog
  Ouder worden
  Pest
  Prematuur(te vroeg geboren)
  Roken
  Seksuele Voorlichting
  Skelet
  Slapen
  Spijsvertering
  Stem
  Syndroom van Down
  V.S.D
  Virussen
  Zonneziekte(EPP)
  Zweten

  Landen en Steden
  Amerika
  Amsterdam
  Antarctica
  Argentinië
  Argentinië
  Australië
  Brazilië
  Canada
  China
  Curaçao
  Cyprus
  Engeland
  Frankrijk
  Galápagos eilanden
  Gran Canaria
  Groot Brittannië
  Indonesië
  Italië
  Italië
  Japan
  Kreta
  Las Vegas
  Las Vegas
  Macau
  Marokko
  Monaco
  Nederland
  Nepal
  New York
  Nieuw Zeeland
  Noorwegen
  Oman
  Oostenrijk
  Overijssel
  Paaseiland
  Parijs
  Portugal
  Portugal
  Rotterdam
  Singapore
  Spanje
  Suriname
  Terschelling
  Tibet
  Tilburg
  Turkije
  Vlieland
  Zuid Afrika
  Zwitserland
  Bungalowparken Nederland
  Personen / Personages
  Adolf Hitler
  Anne Frank
  Barack Obama
  Donald Duck
  Francine Oomen
  Justin Bieber
  Koningin Juliana
  Koningin Maxima
  Mahatma Ghandi
  Maradona
  Martin Luther King
  Max Verstappen
  Nelson Mandela
  Rembrandt
  Rembrandt(2)
  Steve Irwin
  Vincent van Gogh
  Walt Disney

  Natuurkunde
  Bliksem
  Elektriciteit
  School energiezuiniger maken
  Vuur
  Vuur
  Windenergie
  Windmolens
  Zonne-energie

  Overige
  Alarmsysteem
  Afvalverwerking
  Autoproblemen
  Baboesjka
  Benzine
  Bijgeloof
  Bio-industrie
  Bruggen
  Circus Herman Renz
  Cryptomunten
  De Kameleon
  De Kameleon(2)
  Dierenmishandeling
  Dijken
  Doping in de sport
  Drinkwater
  Dromen
  Drones
  Drugs
  Efteling
  Elektrische Auto
  Fulfillment
  Games
  Geld verdienen online
  Geld besparen
  Iphone
  Gevangenis
  Goud
  Hoe kom ik hoog in Google
  Houthaard
  Huren
  Islam
  Jeugdgevangenis
  Kalk en kalkaanslag
  De Kassa
  Kerstpakketten
  Kinderboekenweek
  Kindermishandeling
  Kindsoldaten
  Kleding
  Kleding bedrukken
  Kleuren
  Labyrint
  Lenen
  Lego
  Lelijke Eend (Auto)
  Liefde
  Luchtballon
  Luchtvervuiling
  Make-up
  Minecraft
  Netflix
  Make-up
  Mode
  Monstertrucks
  De Optimist (Zeilboot)
  Parfum
  Printer
  Pasadia Bibito Pin
  Pesten
  Piercings
  Pokemon Go
  Politiek
  Racisme
  Scheiden
  Sim-Only
  Skylanders
  Stenen
  Traplift
  Tuinieren
  Tv Box
  Varkensboerderij
  Vaststellingsovereenkomst
  Vervoer
  Vliegtuig
  Vliegtuigen(werkstuk)
  VPN
  Verven
  Wat is een webshop?
  Wereldwinkel
  Whatsapp
  Zelfrijdende auto
  Zomer
  Muziek
  Beethoven
  Breakdance
  Dansen
  Dwarsfluit
  Gitaar
  Harmonieorkest
  Hiphop
  Keyboard
  Orkest
  Viool

  1939 - 1945
  Hitler
  Anne Frank
  Holocaust
  Jehova’s Getuigen in WO2
  Onderduiken
  WO2
  Tweede Wereldoorlog
  Sporten
  Ajax
  Atletiek
  Autoracen
  AZ Alkmaar
  Ballet
  Basketbal
  Bowlen
  Dansen
  Darten
  Duiken
  Duivensport
  Elfstedentocht
  FC Twente
  Feyenoord
  Formule 1
  Handbal
  Hockey
  Judo
  Klimmen
  Majorette
  Motorcross
  Mountainbiken
  Olympische Spelen
  Paardrijles
  Paardrijles en Verzorging
  Poker
  Postduiven
  Rugby
  SC Heerenveen
  Schaatsen
  Scouting
  Scouting
  Skaten
  Skiën
  Sportvissen
  Tang Soo Do (vechtsport)
  Tennis
  Tour de France
  Turnen
  Turnen
  Twirling
  Voetbal
  Yoga
  Zeevissen

  Spreekbeurt Engels
  Earthquakes
  Energy
  Food

  Organisaties
  Amnesty International
  Fair Trade
  De Kindertelefoon
  Kids Tegen Geweld
  Ronald McDonald Kinderfonds
  Unicef
  Sloppenwijken
  Wereld Natuur Fonds
  Zeehondencreche

  Organisaties met Eigen Spreekbeurt(pakket)
  Artsen Zonder Grenzen
  Asielzoekers
  Astma
  De Kindertelefoon
  Gehandicapte kids
  Het Rode Kruis
  Kustwacht
  Roken
  Schildpaddensite
  Stichting Wakker Dier
  Unicef
  War Child
  WNF
  Alle Spreekbeurtpakketen