Barack Obama

 

 • Ik houd mijn spreekbeurt over Barack Obama! Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik meer dingen over hem wilde weten en ik vind het een interessant onderwerp. Hij is de president van Amerika, daardoor heeft hij invloed op wat er in de wereld gebeurd. Ik was nieuwsgierig naar wie hij is en hoe hij president is geworden.

  Hoofdstuk 1. Barack Obama

  Barack Hussein Obama is geboren op 4 augustus 1961 in Honolulu, de hoofdstad van Hawaï. Hij is de 44e president van de Verenigde Staten. Obama is de eerste Amerikaan, die een deel Afrikaanse afkomst heeft, in deze functie en hij is ook de eerste zwarte president van Amerika. Obama’s vader heette ook Barack Obama hij was een man uit Kenia. Zijn moeder, Ann Dunham, was een Amerikaanse uit Kansas. Zijn ouders gingen in 1964 scheiden toen hij nog maar 2 jaar oud was. Zijn vader ging daarna terug naar Kenia en ze hebben elkaar daarna nog maar een keer gezien. Na de scheiding hertrouwde zijn moeder met Lolo Soetoro, een Indonesische student die studeerde op Hawaï. In 1967 verhuisde het gezin naar Jakarta. In deze tijd zat Barack Obama twee jaar op een katholieke basisschool die door de Nederlander Bart Janssen is gesticht. Hij stond toen ingeschreven als moslim. Daarna ging hij naar een basisschool aan de State Elementary School Menteng 01. Vier jaar later was Obama tien en ging hij weer terug naar Honolulu en daar ging hij bij de ouders van zijn moeder wonen. Hij ging daar ook tot 1979 naar de middelbare school.

  Na de middelbare school verhuisde Obama naar Los Angeles, daar studeerde hij twee jaar aan het Occidental College. Hij studeerde in 1983 af in politicologie aan de Columbia-universiteit in New York.

  Na zijn studie ging hij werken als onderzoeker bij de New York Public Interest Group. In 1985 verhuisde hij naar Chicago waar hij projecten deed in armere buurten. Van 1985 tot 1988 was hij de baas van het Developing Communities Project. DCP was een hulpprogramma dat door de katholieke kerk was opgezet. Om deze tijd af te sluiten ging Obama naar Europa en Kenia. In Kenia ontmoette hij familieleden. In 1988 begon Barack Obama aan zijn studie rechten aan de Harvard-universiteit. Hij studeerde in 1991 af met een perfecte score en keerde daarna weer terug naar Chicago, waar ging hij werken als advocaat.
  Van 1992 tot 2002 werkte hij ook bij het advocatenkantoor Davis, Miner, Barnhill & Galland.

  Toen Obama 21 jaar was, kwam zijn vader om bij een auto-ongeluk in Kenia. Zijn moeder kwam ook nog even terug naar Hawaï, maar ging uiteindelijk weer naar Indonesië. Zij overleed in 1995 aan kanker, dat was een paar maanden na het verschijnen van Obama’s boek Dreams from My Father. In zijn vrije tijd beoefent Obama basketbal.

   

  19 Responses to “Barack Obama”

  1. anoniempjee

   ik vind dit een hele goede spreekbeurt! Er staat veel informatie in! Maar het is jammer dat er niks instaat over het witte huis

  2. Cathelijne Mijnspreekbeurt

   hij duurt ongeveer 14 minuten – evi

  3. interessante spreekbeurt maar kan je er ook een werkstuk van maken??

   • tristan

    ik heb het gwn gemaakt als werstuk ik moet het 20 april in leveren

  4. interessante spreekbeurt maar kan je er ook een werkstuk van maken?

   • Cathelijne Mijnspreekbeurt

    ja tuurlijk kan je er een werkstuk van maken als je wilt

  5. Stefan Gijsbertse

   in het hoofdstuk weetjes staat kadootjes maar dat moet cadeautjes zijn maar dat is de enigste fout die ik tegen kwam dus van mij een 9
   het werkstuk is goed

   Cijfer: 9

  6. love@love

   ik wil hier graag mijn spreekbeurt over doen, lijkt mij een interessant onderwerp!

  7. goeie spreekbeurt ik ga dit zoiezo in mijn spreekbeurt doen ;)

  8. het ziet er heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel leerzaam uit