Barack Obama

 

 • Hoofdstuk 2. Familie en gezin

  Obama’s echtgenote heet Michelle Robinson. Zij studeerde ook aan Harvard. Ze hebben elkaar in 1989 ontmoet tijdens hun werk als advocaat ontmoet en ze trouwden in 1992. Ze hebben twee dochters: Malia Ann van 4 juli 1998 en Natasha van 10 juni 2001.
  Op 5 december 2008 werd door de gemeente Leiden bekend gemaakt dat Obama afstamt van Elizabeth Blossom, wiens broer Peter een verre voorouder is van Obama’s ambtsvoorganger George W. Bush. Dat is door de New England Historic Genealogical Society in Boston bevestigd. Obama werd later in zijn leven christen. Hij is gedoopt in de United Church of Christ dat was in 1988.

  Het huwelijk van Barack Obama en Michelle ging niet altijd even goed.. De combinatie van een gezinsleven en het begin van een politieke carrière, leidde tot veel discussies.
  Ondanks alle verplichtingen lukte het ze toch om ’s avonds af te spreken. Hun dochters gingen naar de privé-school University of Chicago Laboratory Schools.

  Over zijn vrouw

  Michelle LaVaughn Robinson werd geboren op 17 januari 1964 in Chicago. Haar vader Fraser Robinson de derde werkte bij de stedelijke watercentrale. Haar moeder Marian Shields Robinson werkte als secretaresse in een postorderbedrijf. Zij bleef thuis totdat Michelle aan het hoger middelbaar onderwijs begon.
  Michelle is tegenwoordig vicepresidente voor gemeenschapszaken van de University of Chicago Hospitals. Er werd veel over haar gesproken toen ze 3 keer zoveel salaris kreeg, nadat Obama senator werd.

   

  18 Responses to “Barack Obama”

  1. anoniempjee

   ik vind dit een hele goede spreekbeurt! Er staat veel informatie in! Maar het is jammer dat er niks instaat over het witte huis

   Beantwoorden
  2. Stefan Gijsbertse

   in het hoofdstuk weetjes staat kadootjes maar dat moet cadeautjes zijn maar dat is de enigste fout die ik tegen kwam dus van mij een 9
   het werkstuk is goed

   Cijfer: 9

   Beantwoorden

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *