Kindertelefoon

Ik heb het onderwerp gekozen ,omdat ik het een leuk onderwerp vind. En ik het zielig vind dat kinderen in problemen zitten en daarom bellen. Dit is mijn indeling van mijn spreekbeurt.

  • Hoofdstuk 1: Wat is de kindertelefoon?
  • Hoofdstuk 2: De belangrijke dingen.
  • Hoofdstuk 3: Waarover bellen kinderen.
  • Hoofdstuk 4: De chatbox van de kindertelefoon.

Hoofdstuk 1: Wat is de kindertelefoon?

De kindertelefoon is er voor iedereen van 8 tot 18 jaar. De kindertelefoon is speciaal gemaakt voor kinderen die ergens bang voor zijn. Of in grote problemen zitten. Meestal zijn er kinderen die hele goede ouders hebben en er met ze over kunnen praten. Maar er zijn ook kinderen die hele slechte ouders hebben. En ze luisteren niet naar je. Als je belt krijg je iemand aan de lijn ,die goed naar je kan luisteren en goed problemen kan oplossen. Ze werken daar vrijwillig. Dat betekent dat je daar werkt en je krijgt er geen geld voor. Er zijn 20 centra’s kindertelefoon in Nederland ,bij elkaar werken er 600 mensen. Ze zitten met z`n 5- en in 1 kamertje met 1 computer.

Als je belt krijg je de kindertelefoon die het dichtst bij je woont aan de lijn.Sommige kinderen willen hun naam ook niet zeggen ,als ze de mensen aan de lijn krijgen. Dat komt omdat ze bang zijn dat ze terug bellen en om je naam vragen. Maar dat doen de mensen bij de kindertelefoon niet ,ze houden alles geheim wat je heb verteld.

Hoofdstuk 2: De belangrijke dingen.

Natuurlijk heeft de kindertelefoon belangrijke dingen.

1 daarvan is het nummer: Dat is 0800 0432 vroeger was dat nummer :06 0432.Als je belt is het gratis ,het komt niet op je bankrekening te staan. Vroeger in 1979 kwam de kindertelefoon er voor het eerst .Ze zetten de kindertelefoon in Amsterdam neer. Als je toen belde koste het een kwartje dat is nu 25 cent. Maar in 1992 kwamen er meer centra’s kindertelefoon en toen werd het gratis.

De tijd wanneer je kan bellen is 14:00 tot 20:00 dat is dus 2 uur in de middag tot 8 uur in de avond. Als je later of vroeger belt, krijg je een bandje te horen , dan zeggen ze wanneer je wel kan bellen.De leeftijd wanneer je kan bellen is: van 8 tot 18 jaar. Meestal hebben kinderen onder de 8 jaar nog geen hoge problemen. En als je 18 jaar bent kan je daar misschien al werken.

En er bellen in totaal 140000 kinderen per jaar. Ze denken dat het er volgend jaar nog wel meer zullen zijn. Nu bellen er meer meisjes dan jongens.

Hoofdstuk 3: Waarover bellen kinderen?

Als kinderen bellen gaat het altijd wel ergens over. Kinderen bellen over school ,of dat ze gepest worden. Bijvoorbeeld niemand ziet je staan ,of je bent bang dat je blijft zitten. De meeste ouders zeggen dan dat je gewoon beter je best moet doen , zelf vrienden kan maken. Maar de kindertelefoon zegt heel wat anders. Ze vragen of je het daarom echt moeilijk hebt. En gaan er een goede oplossing voor verzinnen. Ook heel veel kinderen bellen omdat ze mishandeld worden. Ze hebben een keer een telefoontje gehad en dat was van een jongetje,hij stond op het station. En wist niet meer wat hij moest doen, hij wilde weglopen. Hij werd door zijn ouders mishandeld. Ze weten niet meer wat er met dat jongetje is gebeurt. Ook gaan er sommige telefoontjes over hun ouders ze maken altijd ruzie ,of ze zijn bang dat ze gaan scheiden.

 

 

Hoofdstuk 4: De chatbox van de kindertelefoon

Als je op www.kindertelefoon.nl kijkt kan je ook chatten ,als je echt niet durf te bellen. Maar dan moet je wel lang wachten tot je aan de beurt bent. Er is speciale wachtlijst neergezet , als je bovenaan staat ben je aan de beurt.

Dit jaar stond de chatbox van de kindertelefoon in de krant. Er waren veel te veel kinderen die wilden chatten. En dus waren er in een jaar 3500 kinderen die gingen chatten.

 

 

 

3 Responses to “Kindertelefoon”

  1. Isabella

    Bedankt dat jullie hier voor website hebben ik weet gelijk wat voor spreekbeurt ik ga houden

  2. ik weet ook al waar ik mijn spreekbeurt over ga doen