Lastdieren

Inhoud

  1. De Kameel
  2. De Ezel
  3. De Lama
  4. De Husky
  5. Het Paard

De Kameel

lastdieren kameel

Een Kameel wordt soms gebruikt als vervoer middel, als hij dat doet is het een HuisKameel. Die leeft niet in het wild maar bij mensen thuis. Hij wordt gebruikt als lastdier. Dat is een dier die dingen als : Rijst, Kleden, Zakken en water draagt. Maar als het hem teveel wordt gaat hij zitten en verzet hij geen stap meer.
Het lastdier wordt gebruikt in verschillende landen als: Australie, Egypte.

 

De Ezel

lastdieren ezel

Net als de Kameel is de ezel een lastdier. Hij tilt goederen en soms wordt er ook op hem gereden. Het fokken van de ezel begon in Egypte. Daarna kwamen ze naar europa. In Europa wordt hij gebruikt als rij-, trek- en lastdier. De ezel kwam later ook naar het noorden maar is meer geschikt om in een warm en droog klimaat te leven.

 

De Lama

lastdieren lama

De Lama wordt in Zuid-Amerika al meer dan 6000 jaar gehouden vanwege hun vlees, huid, wol en ze worden ook gebruikt als lastdier.De Lama tilt dan goederen op hun rug. Als de Lama kwaad is omdat het bijv. te zwaar wordt, spuugt hij iets uit zuurs uit zijn maag naar de mensen (zo gaat dat ook in de wilde natuur bij de Lama).

 

De Husky

lastdieren husky

De Husky is een Poolwolf en wordt gebruikt als lastdier. Hij trekt de slee en daar zitten dan meestal goederen op en soms zelfs mensen. Hij komt het meest voor in landen als Siberie.

 

Het Paard

lastdieren paard

Het Paard wordt gebruikt als rij- en lastdier.
Hij wordt gebruikt voor een hoefkar waar mensen en goederen vervoerd in kunnen worden. Het kan ook zijn dat het paard 1 persoon tegelijk doet.

 

 

De Postduif

lastdieren postduif

Het klinkt misschien een beetje raar maar de Postduif is een vervoermiddel. Het vervoert geen mensen maar wel brieven. Dus is het vervoer.
De Postduif wordt in verschillende landen gebruikt.

 

Comments are closed.