De Apenheul

De Apenheul is een prachtig dierenpark gelegen in Apeldoorn, Nederland. Het park opende zijn deuren voor het eerst in 1971 en is sindsdien uitgegroeid tot een populaire bestemming voor zowel jong als oud. Oorspronkelijk begon de Apenheul als een idee van oprichter Wim Mager, die een plek wilde creëren waar apen vrij konden rondlopen zonder kooien of tralies. Hij geloofde in het creëren van een natuurlijke omgeving waar apen zich thuis kunnen voelen en bezoekers de kans krijgen om deze prachtige dieren van dichtbij te bewonderen. Wil jij ook naar de Apenheul, dan kun je voordelig jouw kaartjes voor een dagje uit naar de Apenheul scoren via verschillende kortingssites, zodat je veel goedkoper uit bent dan rechtstreeks.

Verschillende apen in de Apenheul

In de Apenheul kun je verschillende soorten apen bewonderen. Een van de meest iconische apensoorten in het park is de orang oetan. Deze grote mensapen zijn bekend om hun roodbruine kleur en lange armen. Ze zijn erg intelligent en maken indrukwekkende nesten hoog in de bomen. Een andere populaire apensoort in de Apenheul is de gorilla. Gorilla’s zijn enorm krachtig en hebben een imposante verschijning. Ze leven in hechte familiegroepen en hebben een complex sociaal leven. Het observeren van deze majestueuze dieren is een onvergetelijke ervaring. Naast orang-oetans en gorilla’s zijn er ook volop andere apen te vinden in de Apenheul, zoals bonobo’s, berberapen, en maki’s. Elk van deze apensoorten heeft zijn eigen unieke kenmerken en gedragingen, waardoor een bezoek aan de Apenheul een fascinerende ontdekkingsreis wordt.

Het park van de Apenheul

De Apenheul is een prachtig groot park met allerlei verschillende wandelpaden. Hier kun je als bezoeker langs allerlei verschillende verblijven lopen, zodat je de apen van dichtbij kunt zien. Omdat ze aan werkelijk alles hebben gedacht, zijn er ook verschillende speeltuinen waar de kinderen kunnen spelen, terwijl de ouders op het terras kunnen genieten van een kop koffie of wat fris. Omdat dit park zo ontzettend leuk is, is dit absoluut de moeite waard om te bezoeken. Profiteer daarom online op verschillende websites van apenheul korting zodat je jouw kaarten met tot wel 50% korting kunt bemachtigen. Hoe fijn is dat? Het geld dat je dan bespaart kun je gebruiken om bijvoorbeeld iets leuks te kopen in het park, waarmee je bijdraagt aan het welzijn van de apen.

Educatie in de Apenheul

De Apenheul gaat veel verder dan alleen een plek waar je naar verschillende apen kunt kijken. De Apenheul besteedt namelijk ook veel aandacht aan educatie. Dit doen ze op allerlei verschillende manieren. Zo worden er in het park diverse workshops en presentaties gegeven over apen. Bezoekers kunnen hier meer leren over de leefwijze van apen, de bedreigingen waar apen mee te maken krijgen en hoe we apen kunnen beschermen. Ontzettend leuk en vooral ook leerzaam dus. Het leuke aan een dagje naar de Apenheul, is dat het dus ook ontzettend leerzaam is en je er dus echt alles over leert. Het is daarom dus ook slim om een keer een dagje naar dit leuke park toe te gaan, zodat je precies weet wat apen eten, hoe ze leven en bijvoorbeeld ook hoe oud ze kunnen worden.

 

Comments are closed.