Schoonheidsspecialiste

Hoelang moet je studeren om schoonheidsspecialiste te worden?

Je moet 3 jaar leren om schoonheidsspecialiste te worden en dan moet je regelmatig een cursus volgen om alle nieuwe dingen te leren die weer ontdekt zijn en weer beter zijn.

Wat is een schoonheidsspecialiste en wat doet die?

schoonheidsspecialiste
 • Een schoonheidsspecialiste is iemand (meestal een vrouw) die een specialist is in het kijken naar de huid en dan vooral in het gezicht en in de hals (nek).
 • Ze zorgt voor een gezonde en een schone huid.
 • Ze geeft massage’s waardoor de huid actief blijft ( goede doorbloeding) en ze zorgt ervoor dat er minder snel plooien in je huid komen( door de huid te reinigen).
 • Plooien zijn de rimpels die je ziet in het gezicht en de hals (nek).
 • Een schoonheidsspecialiste kan een minder mooie huid niet mooi maken maar wel gezond.
 • Het reinigen doet ze door bijvoorbeeld de huid te wassen met een speciale zeep en door de huid te stomen met een stoomapparaat.
 • De rest doet de schoonheidsspecialiste met haar handen, en dan vooral met haar vingertoppen (sommige schoonheidsspecialiste’s werken meer met apparaten dan met hun handen en vingertoppen).
 • Ze doet een huid-peeling en dat betekent dat ze de dode huidcellen weghaalt met een speciale scrub- crème.
 • In die crème zitten een soort zandkorreltjes die de dode huiscellen eraf schuren waardoor de huid weer mooi en zacht wordt.
 • Ook epileert ze de wenkbrauwen zodat ze weer mooi smal en gelijk zijn.(Epileren epilerenbetekent dat ze de haartjes weghaalt met een epileertang of een speciaal pincet).
 • Ze harst benen en dat doet ze door warm hars (een soort plak) op de benen te smeren en als die afgekoeld is trekt ze dat eraf, dan blijven de haartjes in het hars plakken waardoor de benen weer glad zijn en zacht aanvoelen.

Er zijn best veel soorten huid maar de meest bekende zijn:

schoonheidsspecialist

Jonge – normale huid

Jonge vrouwen vanaf 16 tot 20 jaren hebben gelukkig vaak een normale huid. Hoe ziet dit huidtype er uit? De poriën (dat zijn de kleine gaatjes in de huid) hieruit komt de talg naar buiten die de huid zelf maakt en naar buiten duwt. Bij dit huidtype zijn de poriën bijna niet te zien zonder vergrootglas omdat ze een heel fijne structuur hebben. (omdat die poriën dus nog heel kleine gaatjes zijn) Daardoor ziet de jonge huid er mooi gaaf uit (meestal zonder bultjes).

Droge – vochtarme huid

Na je 20ste begint je huid langzaam steeds minder vet en minder vochtig te worden. Dat gaat meestal heel erg langzaam.Dat komt doordat de huid minder talg maakt.(talg is huidsmeer(vet) dat de huid zelf maakt en dat door de poriën naar buiten geduwd wordt). Dat merk je omdat dan de eerste rimpeltjes bijv. rond de ogen beginnen te komen. Deze huidsoort is erg gevoelig voor het ontstaan van rimpels. Net als bij de jonge/normale huid zijn de poriën (die kleine gaatjes in je huid) zeer klein en niet of bijna niet met het blote oog te zien. Er zijn wel een paar manieren om deze huid zo mooi en gezond mogelijk te houden en dat zijn:

1. Gezond leven.(niet roken, geen alcohol drinken, niet te veel zon (of zonnebank), gezond eten.

2. Insmeren.De huid door middel van crèmes wat vetter en vochtiger te maken

Gevoelige huid

Als je ouder wordt zal dit huidtype steeds droger en vochtarmer worden en een gevoelige huid worden maar als je blijft smeren met crèmes kun je de huid het mooiste houden. Dus smeren, smeren, smeren

Vette – acne huid

In de puberteit veranderen je hormonen waardoor de huid vetter wordt, omdat er veel te veel talg (vet) wordt aangemaakt. (zeker wanneer dit in een familie bij vader of moeder ook gebeurd is)Dus de huid wordt vet. Dit is bijvoorbeeld te zien doordat de huid wel lijkt ingesmeerd te zijn met olie. Vooral op het voorhoofd, neus en kin.Daar zitten de meeste talgkliertjes. De huid verandert dan best erg waardoor je dan soms puistjes of mee-eters krijgt.(puistje noemen ze acne) Deze huid kun je herkennen aan de grote poriën (gaatjes dus) die duidelijk te zien zijn met het blote oog.Je ziet dan vettige bultjes vooral op je voorhoofd, neus en je kin.(puistjes)

Hoe vaak moet je per jaar naar de schoonheidsspecialiste?

Dat is voor iedereen verschillend. Jonge mensen gaan niet zo vaak, meestal om de 3 maanden om dan bijvoorbeeld hun wenkbrauwen te laten epileren, en oudere vrouwen gaan soms wel iedere 6 weken. Een hele behandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Dan maakt ze je huid schoon met bijvoorbeeld het stoomapparaat en gaat kijken of je puistjes, of een Milia (gerstekorrel) hebt. Ze haalt die dan weg.

Je mag nooit zelf een puistje uitknijpen omdat een puistje vuil is wat in je talgkliertje is gaan zitten, als je die dan uitknijpt komt dat vuil weer op je gezicht en gaat het weer in andere talgkliertjes zitten, zo krijg je steeds meer puistjes.

Hoe krijg je nou eigenlijk puistjes?

Je krijgt meestal puistje door verkeerd eten en drinken. Door chocola, friet en alles wat je uit de friettent eet, van wit brood, van varkensvlees en door het drinken van veel cola.

Als je gezicht vies is gaat dat in de talgklieren zitten en de talg duwt dat naar buiten met veel talg (vet) en dat wordt dan een puistje.

puistjes

Een Milia is een puistje waar huid overheen is gegroeid en dan niet weg kan. Een schoonheidsspecialiste moet dat dan weghalen. Dat doet ze door met een kleine naald de huid van de Milia af te halen en met een speciaal lepeltje (met een gaatje in het midden) op de Milia te duwen zodat het vuil eruit komt. Dat doet pijn omdat ze erg hard moet duwen. Het ziet ook rood en is een beetje dik als ze ermee klaar is. Dat heeft de schoonheidsspecialiste bij mij ook gedaan en omdat het pijn deed heeft ze daarna, om het goed te maken, mij een gezichtsmassage gegeven met een crème die erg blonk.

spreekbeurt
 

5 Responses to “Schoonheidsspecialiste”

 1. ik deed mijn spreekbeurt over de schoonheidsspecialiste en deze site heeft me echt geholpen, er staan veel informatieve dingen en die heb ik stuk voor stuk aan de klas verteld, dus mede door deze site heb ik een goed gehaald

 2. mahasine msar

  WOW, echt een coole spreekbeurt!! (dit was mijn onderwerp)

 3. wow ik heb een werkstuk oven verzorging van de huid en dit heeft me erg
  vooruit geholpen super! BLIJFZODOORGAAN! :-)

 4. henkjan

  Topper! ik heb hier veel van geleerd ! nu heb ik een 10, bedankt voor het gebruiken van je super spreekbeurt