Minecraft

minecraft-2Minecraft is een spel waarin je je eigen wereld kunt maken. Het spel wordt ook wel een openwereldspel genoemd en dit betekent dat je als speler vrij rond kunt lopen in de digitale wereld van Minecraft. Je kunt de game gemakkelijk herkennen, want alles in Minecraft is vierkant.

Het doel van Minecraft

De meeste spellen hebben een doel. De meeste spellen zijn zo opgebouwd dat je een paar vijanden moet verslaan en uiteindelijk de eindbaas van het spel moet verslaan in een gevecht, maar bij Minecraft is dit niet het geval. Het enige doel van deze game is overleven, bijvoorbeeld door een huis te bouwen, door wilde dieren te doden en door andere spelers van het spel buiten jouw huis te houden. Je kunt bossen verkennen, bergen beklimmen, oceanen oversteken, kerkers ontdekken en hier allerlei dingen leren en vandaan halen die je kunt gebruiken om te overleven in het spel.

De omgeving van Minecraft

Nu denk je misschien dat het niet zo moeilijk is om te overleven in de omgeving van Minecraft, maar dit is toch lastiger dan je denkt. Als de zon onder gaat in de game, komen de monsters van Minecraft namelijk tevoorschijn. Deze monsters moet je afweren, bijvoorbeeld door een huis te maken waar de monsters niet in kunnen komen. Komt er toch een monster in je huis, dan moet je dit beest verslaan om te voorkomen dat het beest jou verslaat.

De beste manier om monsters te verslaan, is door een huis te bouwen en hier in de nacht lekker in te gaan zitten. Je kunt een huis bouwen in Minecraft door grondstoffen uit de grond te halen en deze grondstoffen in andere voorwerpen te veranderen. Zie het spel als een soort Lego, maar dan op de computer. Net zoals bij Lego het geval is, kun je bij Minecraft allerlei losse stenen gebruiken om een huis te bouwen zoals jij dit wil.

Om een huis te bouwen, heb je materiaal nodig. In Minecraft kun je gebruik maken van een bijl, een schep, een schoffel en een pikhouweel om bijvoorbeeld huizen te bouwen. Met het gereedschap kun je grondstoffen uit de grond halen, maar deze grondstoffen ook veranderen in bruikbare onderdelen voor je huis. Ook kun je het gereedschap gebruiken om monsters en eventueel andere Minecraft spelers te doden.

De geschiedenis van Minecraft

Minecraft is jaren geleden ontwikkeld door Markus Alexej Persson, een man die zich ook wel ‘Notch’ noemt. De maker van het spel komt uit Zweden en is de eigenaar van het bedrijf Mojang AB. Hij had niet zomaar alle kennis om Minecraft te ontwikkelen, maar begon al op zijn zevende met programmeren op de oude computer van zijn vader. Na vele jaren geoefend te hebben met programmeren bracht hij in 2009 de game Minecraft uit. Het spel werd meteen erg populair en sinds de introductie van de eerste versie zijn er nog vele nieuwe versies van het spel gemaakt. Zo is Minecraft iedere keer een beetje beter en uitgebreider geworden.

Wist je dat…

minecraft… Je Minecraft kunt spelen op een computer, een iMac van Apple, een tablet en zelfs een X-Box, Wii-U of PlayStation? Veel mensen denken dat Minecraft alleen beschikbaar is als computerspel, maar je kunt de game ook op andere apparaten spelen.
… Minecraft er een beetje ouderwets uit ziet, maar dit expres wordt gedaan? Door de grote vierkante vormen waar alle onderdelen van de game uit bestaan, lijkt het spel net tientallen jaren oud.
… Minecraft twee werelden heeft? De eerste wereld heet ‘The Nether’ en is gemakkelijk te bereiken. De tweede wereld heet ‘The End’. Deze wereld is veel moeilijker te bereiken en daarom vind je hier voornamelijk ervaren Minecraft spelers.
… Er een hele database voor Minecraft op Wikipedia is gemaakt? Het is een soort online dossier waar je van alles over Minecraft kunt lezen, zo populair is het spel!

Bronvermelding

 

One Response to “Minecraft”

  1. Goedemiddag,

    Er staat een klein foutje in jullie stuk over het doel van Minecraft, want er is wel degelijk een eindbaas om the verslaan. De Ender Dragon. Ook heb je ook nog the wither. Deze kan men zelf op roepen om te verslaan.