Scouting

Inhoud

 1. Wat is de Scouting.
 2. Wat doen we op de Scouting.
 3. Hoe is de Scouting ontstaan.
 4. Waarom is er Scouting.
 5. Hoeveel groepen zijn er op de Scouting.
 6. Hoeveel leiders zijn er in 1 groep.
 7. Hoeveel kinderen zitten er ongeveer in 1 groep.
 8. Hoe vaak gaan we op kamp met de Scouting.
 9. Hoe veel Scouting groepen zijn er ongeveer.
 10. Hoe vaak per week is er Scouting.
 11. Brand troephuis wat is dat????
 12. Hoeveel kinderen zitten er in 1 groep.
 13. En dan zomaar een verhaal er bij.

1. Wat is de Scouting

Wereldwijd spelen maar liefst 24 miljoen jongens en meisjes wekelijks het spel van Scouting in meer dan 100 landen. Scouting, een leuke manier om je vrije tijd te besteden. Je leert ook nog een heleboel, en met name zaken die je op school of thuis niet zo snel tegenkomt. En ook: niet bij de pakken neerzitten, maar doorzetten. Samen steeds weer op zoek naar nieuwe uitdagingen om je grenzen te verleggen. Dat is nou typisch scouting. Bij scouting wordt niemand buitengesloten. Voor elke leeftijdsgroep is er binnen scouting een aparte speltak.

2. Wat doen we op de Scouting.

Op de scouting maken we een drie poot, of een kampvuur(tje). Of we gaan met een kompas op weg bijvoorbeeld dingen zoeken, of we gaan haken, of paaltjes voetbal, of basketbal, of we gaan vlotten maken en dan een stukje varen.

3. Hoe is de Scouting ontstaan.

Vlak na de tweede wereld oorlog in 1945 werd de groep opgericht. De oprichters waren hopman Looman en Akela Gaillard. Eerst waren de welpen er alleen maar. Maar toen later in 1952 kwamen de verkenners er bij. Het troephuis wat ze toen gemaakt hebben wordt nog steeds vol op gebruikt door de verkenners. Voor de welpen is een andere plek gevonden.

4. Waarom is er Scouting.

De scouting is er eigenlijk voor de kinderen gekomen. Voor kinderen die eigenlijk wel een keertje iets anders willen doen dan als maar het zelfden doen. En daarom zijn er ook allemaal scouting groepen in Nederland. Zoals de Kabouterkring De zonnestralen, Scoutingcentrum de eendenkooi, Scouting-groep Briqitta Valentijn ,Scouting den haag en natuurlijk scoutinggroep de jaguars.

5. Hoeveel groepen zijn er op de Scouting.

Er zijn zo ongeveer 10 groepen in scouting groep zoals de Bevers, Kabouters, Welpen, Gidsen, verkenners, roshe´s, Stam en de Ouderen stam (B.O.S.).

   Gidsen, Welpen, Kabouters en Bevers.

6. Hoeveel leiders zijn er ongeveer in 1 groep.

Je hebt zo ongeveer 4 tot 6 leiders in 1 groep zitten. Je kuntn ook meer leiders in 1 groep hebben maar dan moet je wel een hele grote groep hebben. Meestal heb je niet meer dan 6 leiders in je groep.

7. Hoeveel kinderen zitten er ongeveer in 1 groep.

Er zitten ongeveer 25 kinderen in 1 groep. En die zitten weer verdeeld in 4 andere groepjes. Dus er zitten in elk groepje ongeveer 6 kinderen. Maar je kunt ook meer kinderen in je groep hebben.

8. Hoe vaak gaan we op kamp met de Scouting.

Bijna elke maand is er een kamp. In elke maand gaan we zo ongeveer 2 keer op kamp. Maar je kunt ook meer keren op kamp gaan in 1 maand of juist helemaal een maand of maanden niet op een weekendje gaan. En in de zomer gaan we ongeveer 2 en een halve week op zomerkamp.

9. Hoe veel Scouting groepen zijn er ongeveer.

Er zijn in ongeveer 15 scouting groepen in Nederland. En ik denk zelf dat er nog meer scouting groepen in Nederland zijn.

10. Hoe vaak per week is er Scouting.

Er is bijna elke dag scouting. Er is wel dan scouting om een andere tijd. En je hebt verschillende groepen van de scouting. En er is ook scouting ’s avonds.

11. Een brand troephuis wat is dat?

Een brand troephuis is een clubhuis wat voor de helft al een keer in de brand heeft gestaan. En dat weer opnieuw is aangebouwd en daar zitten dus nu de verkenners in. Je ken nog de vlekken van de brand op de muren nog zien. Maar dat komt omdat dat stuk niet echt in de brand heeft gestaan alleen de vlammen er tegen aan kwamen maar meer dan ook niet.

12. hoeveel kinderen zitten er in 1 groep.

Er zitten ongeveer 20 tot 25kinderen in 1 groep. Meestal is de hele groep dan compleet. En dan willen de leiders er meestal niet meer kinderen er bij. Maar als je het echt moet dan doen ze het wel gewoon

13. En dan zomaar een verhaal er bij

Vlottenrace 08-06-02

We moesten om 9 uur op het clubhuis zijn om te vertrekken naar Leidschendam. Daar was de plaats waar de vlottenrace werd gehouden van de Regio. Er werd gestreden tegen 14 andere groepjes van 4 verschillende groepen. Toen we daar aan kwamen gingen we ons vlot bouwen. De panters, die een andere route fietsten kwamen te laat.

Vlot bouwen

Het bouwen zelf ging goed, enkel het vastmaken van de jerrycans ging niet helemaal goed. We konden de jerrycans niet vast maken omdat de touwen er steeds afgleden. Het is ons uiteindelijk wel gelukt met de hulp van de Hopman (Peter).

De race

Toe we te water gingen kregen we drie seconden om te oefenen. Hierna moesten we ons klaar maken voor de race. Nadat we ons hadden klaargemaakt voor de race wachten we op het startsein van de race. Eerst werd uitgelegd waaruit de race bestond, namelijk naar de overkant varen en terug. Het startsein werd gegeven. We gingen alle kanten op behalve de goede. Yes! We hebben de overkant bereikt. Nu moesten we terug. Nadat we als 9e aan waren gekomen, kregen we van de organisatie te horen dat we nog 25 minuten de tijd hadden voor herstelwerkzaamheden. (Lunchtijd dus). Nadat we hadden geluncht gingen we met de race door. Tijden het lunchen hadden we een nieuwe tactiek bedacht.

Watertrappelen

Allemaal het water in en trappelen met die beentjes. Dat ging een stuk beter dan de eerste race. Nu kwamen we aan als 3e dankzij de geweldige coördinatie van Rob Vermeulen. Helaas, we waren onder weg allen een peddel verloren. Die moest “even” gepakt worden. Joe kreeg de eer om dit te doen. Nadat we onze benen eraf hadden getrappeld, waren we weer blij om land onder onze voeten te hebben. Dit was het einde van de race. De jury ging nu de punten tellen. In de tussentijd mochten wij vrij varen op het meer. Tijdens het vrij varen zijn wij geslaagd om een vijandig vlot te kapen (Dus een vlot van een andere scoutinggroep).

Nat touw krimpt

Op de kant aangekomen begonnen wij alvast met het uit elkaar halen van de vlotten. Dit bleek echter een probleem, omdat de sjorringen door het water strak kwamen te zitten. Nu was het wachten op Barry’s vader. Die had een priem bij zich. Toen werd het sein gegeven dat de prijsuitreiking ging plaatsvinden. Wij werden 3e. Ja, echt. Het andere groepje, De panters, werden 4e. Wij waren heel erg blij. Als prijs kregen wij een bootje. En toen was het tijd om naar huis te gaan en dit verslag te schrijven.

Levend tafelvoetbal

Vandaag gingen we een voetbal tafel in het groot maken met palen en touw. Toen we daar mee bezig waren, gingen en moesten we ook palen in de grond slaan. Iedereen wou dat doen want ze wilden met een grote hamer slaan.

Modderbad…

Robbie sloeg toen ook nog in de modder met die hamer en zo werd iedereen vies. Barrie werd het viest want hij stond het dichtst bij. Toen we al bijna klaar waren ging Joey in de modder staan. De tafelvoetbaltafel was ongeveer half 4 af.
We moesten daar in gaan tafel voetballen maar eerst gingen we thee drinken en paas eitjes eten. Eric zat met een groot trommel en gooide de paas eitjes.

Een uniform vol met …..

Veel kinderen hadden die paas eitjes in hun zakken gestopt en zo kreeg Robbie twee extra borsten. Eric had nog in diezelfde trommel geniest en roelof ging er nog opzitten. Maar toch waren de paaseitjes wel lekker

Het voetballen

Daarna gingen we voetballen, het was heel leuk. Je moest met twee handen de paal vast houden. Er waren namelijk twee palen en twee teams. En er was ook een keeper net als bij tafel voetbal. Als je de paal los liet dan moest je er een minuten uit.

Gele kaart

Sommige lieten af en toe los maar dan zag de leiding het niet dus dan telde het niet. Daardoor werden er wel een paar een beetje boos maar later niet meer. Toen we hadden getafelvoetbald gingen we een groot blad op die twee balken leggen en er waren weer twee teams. We gingen toen een balletje naar de tegen partij blazen en zo werd iedereen zeiknat van het speeksel. En hierna gingen we opruimen en de leiding vond dat lekker snel ging.

 

Comments are closed.