Bijna jarig?
klik hier!Home   Scouting

Scouting


Inhoud

 1. Wat is de Scouting.
 2. Wat doen we op de Scouting.
 3. Hoe is de Scouting ontstaan.
 4. Waarom is er Scouting.
 5. Hoeveel groepen zijn er op de Scouting.
 6. Hoeveel leiders zijn er in 1 groep.
 7. Hoeveel kinderen zitten er ongeveer in 1 groep.
 8. Hoe vaak gaan we op kamp met de Scouting.
 9. Hoe veel Scouting groepen zijn er ongeveer.
 10. Hoe vaak per week is er Scouting.
 11. Brand troephuis wat is dat????
 12. Hoeveel kinderen zitten er in 1 groep.
 13. En dan zomaar een verhaal er bij.

1. Wat is de Scouting

Wereldwijd spelen maar liefst 24 miljoen jongens en meisjes wekelijks het spel van Scouting in meer dan 100 landen. Scouting, een leuke manier om je vrije tijd te besteden. Je leert ook nog een heleboel, en met name zaken die je op school of thuis niet zo snel tegenkomt. En ook: niet bij de pakken neerzitten, maar doorzetten. Samen steeds weer op zoek naar nieuwe uitdagingen om je grenzen te verleggen. Dat is nou typisch scouting. Bij scouting wordt niemand buitengesloten. Voor elke leeftijdsgroep is er binnen scouting een aparte speltak.

2. Wat doen we op de Scouting.

Op de scouting maken we een drie poot, of een kampvuur(tje). Of we gaan met een kompas op weg bijvoorbeeld dingen zoeken, of we gaan haken, of paaltjes voetbal, of basketbal, of we gaan vlotten maken en dan een stukje varen.

3. Hoe is de Scouting ontstaan.

Vlak na de tweede wereld oorlog in 1945 werd de groep opgericht. De oprichters waren hopman Looman en Akela Gaillard. Eerst waren de welpen er alleen maar. Maar toen later in 1952 kwamen de verkenners er bij. Het troephuis wat ze toen gemaakt hebben wordt nog steeds vol op gebruikt door de verkenners. Voor de welpen is een andere plek gevonden.

4. Waarom is er Scouting.

De scouting is er eigenlijk voor de kinderen gekomen. Voor kinderen die eigenlijk wel een keertje iets anders willen doen dan als maar het zelfden doen. En daarom zijn er ook allemaal scouting groepen in Nederland. Zoals de Kabouterkring De zonnestralen, Scoutingcentrum de eendenkooi, Scouting-groep Briqitta Valentijn ,Scouting den haag en natuurlijk scoutinggroep de jaguars.

5. Hoeveel groepen zijn er op de Scouting.

Er zijn zo ongeveer 10 groepen in scouting groep zoals de Bevers, Kabouters, Welpen, Gidsen, verkenners, roshe´s, Stam en de Ouderen stam (B.O.S.).

   Gidsen, Welpen, Kabouters en Bevers.

6. Hoeveel leiders zijn er ongeveer in 1 groep.

Je hebt zo ongeveer 4 tot 6 leiders in 1 groep zitten. Je kuntn ook meer leiders in 1 groep hebben maar dan moet je wel een hele grote groep hebben. Meestal heb je niet meer dan 6 leiders in je groep.

7. Hoeveel kinderen zitten er ongeveer in 1 groep.

Er zitten ongeveer 25 kinderen in 1 groep. En die zitten weer verdeeld in 4 andere groepjes. Dus er zitten in elk groepje ongeveer 6 kinderen. Maar je kunt ook meer kinderen in je groep hebben.

8. Hoe vaak gaan we op kamp met de Scouting.

Bijna elke maand is er een kamp. In elke maand gaan we zo ongeveer 2 keer op kamp. Maar je kunt ook meer keren op kamp gaan in 1 maand of juist helemaal een maand of maanden niet op een weekendje gaan. En in de zomer gaan we ongeveer 2 en een halve week op zomerkamp.

9. Hoe veel Scouting groepen zijn er ongeveer.

Er zijn in ongeveer 15 scouting groepen in Nederland. En ik denk zelf dat er nog meer scouting groepen in Nederland zijn.

10. Hoe vaak per week is er Scouting.

Er is bijna elke dag scouting. Er is wel dan scouting om een andere tijd. En je hebt verschillende groepen van de scouting. En er is ook scouting ’s avonds.

11. Een brand troephuis wat is dat?

Een brand troephuis is een clubhuis wat voor de helft al een keer in de brand heeft gestaan. En dat weer opnieuw is aangebouwd en daar zitten dus nu de verkenners in. Je ken nog de vlekken van de brand op de muren nog zien. Maar dat komt omdat dat stuk niet echt in de brand heeft gestaan alleen de vlammen er tegen aan kwamen maar meer dan ook niet.

12. hoeveel kinderen zitten er in 1 groep.

Er zitten ongeveer 20 tot 25kinderen in 1 groep. Meestal is de hele groep dan compleet. En dan willen de leiders er meestal niet meer kinderen er bij. Maar als je het echt moet dan doen ze het wel gewoon

13. En dan zomaar een verhaal er bij

Vlottenrace 08-06-02

We moesten om 9 uur op het clubhuis zijn om te vertrekken naar Leidschendam. Daar was de plaats waar de vlottenrace werd gehouden van de Regio. Er werd gestreden tegen 14 andere groepjes van 4 verschillende groepen. Toen we daar aan kwamen gingen we ons vlot bouwen. De panters, die een andere route fietsten kwamen te laat.

Vlot bouwen

Het bouwen zelf ging goed, enkel het vastmaken van de jerrycans ging niet helemaal goed. We konden de jerrycans niet vast maken omdat de touwen er steeds afgleden. Het is ons uiteindelijk wel gelukt met de hulp van de Hopman (Peter).

De race

Toe we te water gingen kregen we drie seconden om te oefenen. Hierna moesten we ons klaar maken voor de race. Nadat we ons hadden klaargemaakt voor de race wachten we op het startsein van de race. Eerst werd uitgelegd waaruit de race bestond, namelijk naar de overkant varen en terug. Het startsein werd gegeven. We gingen alle kanten op behalve de goede. Yes! We hebben de overkant bereikt. Nu moesten we terug. Nadat we als 9e aan waren gekomen, kregen we van de organisatie te horen dat we nog 25 minuten de tijd hadden voor herstelwerkzaamheden. (Lunchtijd dus). Nadat we hadden geluncht gingen we met de race door. Tijden het lunchen hadden we een nieuwe tactiek bedacht.

Watertrappelen

Allemaal het water in en trappelen met die beentjes. Dat ging een stuk beter dan de eerste race. Nu kwamen we aan als 3e dankzij de geweldige coördinatie van Rob Vermeulen. Helaas, we waren onder weg allen een peddel verloren. Die moest “even” gepakt worden. Joe kreeg de eer om dit te doen. Nadat we onze benen eraf hadden getrappeld, waren we weer blij om land onder onze voeten te hebben. Dit was het einde van de race. De jury ging nu de punten tellen. In de tussentijd mochten wij vrij varen op het meer. Tijdens het vrij varen zijn wij geslaagd om een vijandig vlot te kapen (Dus een vlot van een andere scoutinggroep).

Nat touw krimpt

Op de kant aangekomen begonnen wij alvast met het uit elkaar halen van de vlotten. Dit bleek echter een probleem, omdat de sjorringen door het water strak kwamen te zitten. Nu was het wachten op Barry’s vader. Die had een priem bij zich. Toen werd het sein gegeven dat de prijsuitreiking ging plaatsvinden. Wij werden 3e. Ja, echt. Het andere groepje, De panters, werden 4e. Wij waren heel erg blij. Als prijs kregen wij een bootje. En toen was het tijd om naar huis te gaan en dit verslag te schrijven.

Levend tafelvoetbal

Vandaag gingen we een voetbal tafel in het groot maken met palen en touw. Toen we daar mee bezig waren, gingen en moesten we ook palen in de grond slaan. Iedereen wou dat doen want ze wilden met een grote hamer slaan.

Modderbad…

Robbie sloeg toen ook nog in de modder met die hamer en zo werd iedereen vies. Barrie werd het viest want hij stond het dichtst bij. Toen we al bijna klaar waren ging Joey in de modder staan. De tafelvoetbaltafel was ongeveer half 4 af.
We moesten daar in gaan tafel voetballen maar eerst gingen we thee drinken en paas eitjes eten. Eric zat met een groot trommel en gooide de paas eitjes.

Een uniform vol met …..

Veel kinderen hadden die paas eitjes in hun zakken gestopt en zo kreeg Robbie twee extra borsten. Eric had nog in diezelfde trommel geniest en roelof ging er nog opzitten. Maar toch waren de paaseitjes wel lekker

Het voetballen

Daarna gingen we voetballen, het was heel leuk. Je moest met twee handen de paal vast houden. Er waren namelijk twee palen en twee teams. En er was ook een keeper net als bij tafel voetbal. Als je de paal los liet dan moest je er een minuten uit.

Gele kaart

Sommige lieten af en toe los maar dan zag de leiding het niet dus dan telde het niet. Daardoor werden er wel een paar een beetje boos maar later niet meer. Toen we hadden getafelvoetbald gingen we een groot blad op die twee balken leggen en er waren weer twee teams. We gingen toen een balletje naar de tegen partij blazen en zo werd iedereen zeiknat van het speeksel. En hierna gingen we opruimen en de leiding vond dat lekker snel ging.

 

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  *  Aardrijkskunde Aardbevingen
  Aardplaten
  Aarde
  Aboriginals (Australië)
  Biesbosch
  Chinese Muur
  Eskimo
  Flora en Fauna van Antarctica
  Heelal
  Jungle
  Jungle
  Kometen en Meteorieten
  Milieuvervuiling Curaçao
  Mont Blanc
  Noordzee
  Spratly Eilanden
  Tropisch regenwoud
  Vulkaan
  Vulkanen
  Weer
  Weer

  Beroepen
  Advocaat
  Apotheker
  Architect
  Boerderij (Boer)
  Brandweer
  Clowns
  Dierenarts
  Dierenarts
  Dierenverzorger
  Douane(smokkelen)
  Goochelaar
  IT'er
  Interieurstyliste
  Kinderopvang
  Klussenier
  Kok
  Het Leger
  Leraar
  Loonwerker
  Politie
  Schoonheidsspecialiste
  Stewardess
  Tandarts
  Tandarts
  Timmerman
  Uitvaartverzorger
  Verpleging
  Vertaalbureau

  Dieren
  Amerikaanse Stafford
  Amerikaanse Zeearend
  Apen
  Apenheul
  Bearded Collie
  Beren
  Bever
  Bij
  Bijen
  Cavia
  Cavia
  Chinchilla
  Degoe
  Dierentuin
  Dinosauriërs
  Dolfijn
  Dolfijnen
  Duitse Herder
  Dwerghamsters
  Eekhoorn
  Eenden
  Emoe
  Ezel
  Fjordenpaard
  Fret
  Giraffe
  Golden Retriever
  Goudvis
  Goudvis
  Grijze Roodstaart Papegaai
  Haaien
  Hamerhaai
  Dieren (vervolg)
  Hamster
  Hamsters
  Herten
  Honden
  Ijsbeer
  IJsberen
  Inktvissen
  Jack Russel
  Kameleon
  Kangoeroe
  Katachtigen
  Kat
  Katten
  Kikkers
  Koe
  Konijn
  Konijnen
  Krokodillen
  Krokodillen
  Lastdieren
  Leeuw
  Lieveheersbeestje
  Lieveheersbeestje
  Lynx
  Lynxen
  Mieren
  Nertsen
  Neushoorns
  Olifant
  Olifant (Kai Mook)
  Orka
  Paarden
  Paarden
  Paardenkliniek
  Panda
  Papegaaien
  Pijlgifkikker
  Pinguïns
  Postduiven
  Ratten en muizen
  Regenworm
  Schapen
  Slakken
  Spinnen
  Stokstaartjes
  Tijger
  Toekan
  Torenvalk
  Uilen
  Uilen
  Zwijnen
  Vlaamse Gaai
  Vleermuizen
  Vlinders
  Vogelbekdier
  Vogelspinnen
  Vos
  Walvis
  Wandelende takken
  Wespen
  Wilde Konijn
  Varkens
  Wolf
  Zebra
  Zeehond
  Zeehond
  Zeepaardje
  Zeeschildpad
  Zeesterren
  Zwarte weduwe
  Eten en Drinken
  Aardappel
  Alcohol
  Bier
  Brood
  Chocolade
  Coca Cola
  Drop
  Frikadel
  Frisdrank
  IJs
  Kaas
  Kauwgom
  Koffie
  Koffie
  Mosterd
  Pinda
  Snoep
  Snoep
  Suiker
  Thee
  Water
  Zoethout
  Zuivel

  Feesten
  Carnaval
  Halloween
  Halloween
  De Kerstman
  Koningsdag
  Sinterklaas
  Sinterklaas
  Valentijnsdag
  Vuurwerk

  Geschiedenis
  Apple
  Auto
  Auto
  De 7 wereldwonderen
  Dierentuin
  Dinosauriërs
  Eerste bewoners Nederland
  Eerste Wereldoorlog
  Ferrari
  Fiets
  Geld
  Giethoorn
  Glas
  Heksen
  Horloges
  Hunebedden
  Internet en televisie
  Internet der dingen
  Kastelen
  Katten
  Kinderarbeid
  Kleding
  Knikkeren
  Mahadma Ghandi
  Mode
  Monster van Loch Ness
  Motorfiets
  Otzi de Gletsjermummie
  Paspoort
  Piramides
  Piraten
  Poep
  Ruimtevaart
  Slaven
  Sluis bij Hengelo
  Spyker(auto)
  Steenbakkerij
  Strips
  Telefoon
  Televisie
  Theo van Gogh
  Titanic
  Toetanchamon
  Trein
  Trekker
  Vikingen
  Vuur
  Vuurtoren
  Watersnoodramp 1953
  YouTube
  Zwitsers zakmes
  Gezondheid
  ADHD
  Aids
  Albino
  Alzheimer
  Anorexia nervosa
  Astma
  Autisme
  Baby's in het ziekenhuis
  Beugel
  Blindengeleidehonden
  Donor
  Doofheid
  Dyslexie
  Ebola
  Epilepsie
  Galstenen
  Gebit
  Gehandicapte kinderen
  Gehandicapten
  Gewicht
  Hart- en vaatziekten
  Hersenen
  Kanker
  Kanker
  Kanker (werkstuk)
  Kunstogen
  Menselijk lichaam
  Nierziekte
  Oog
  Ouder worden
  Pest
  Prematuur(te vroeg geboren)
  Roken
  Seksuele Voorlichting
  Skelet
  Slapen
  Spijsvertering
  Stem
  Syndroom van Down
  V.S.D
  Virussen
  Zonneziekte(EPP)
  Zweten

  Landen en Steden
  Amerika
  Amsterdam
  Antarctica
  Argentinië
  Argentinië
  Australië
  Brazilië
  Canada
  China
  Curaçao
  Cyprus
  Engeland
  Frankrijk
  Galápagos eilanden
  Gran Canaria
  Groot Brittannië
  Indonesië
  Italië
  Italië
  Japan
  Kreta
  Las Vegas
  Las Vegas
  Macau
  Marokko
  Monaco
  Nederland
  Nepal
  New York
  Nieuw Zeeland
  Noorwegen
  Oman
  Oostenrijk
  Overijssel
  Paaseiland
  Parijs
  Portugal
  Portugal
  Rotterdam
  Singapore
  Spanje
  Suriname
  Terschelling
  Tibet
  Tilburg
  Turkije
  Vlieland
  Zuid Afrika
  Zwitserland
  Bungalowparken Nederland
  Personen / Personages
  Adolf Hitler
  Anne Frank
  Barack Obama
  Donald Duck
  Francine Oomen
  Justin Bieber
  Koningin Juliana
  Koningin Maxima
  Mahatma Ghandi
  Maradona
  Martin Luther King
  Max Verstappen
  Nelson Mandela
  Rembrandt
  Rembrandt(2)
  Steve Irwin
  Vincent van Gogh
  Walt Disney

  Natuurkunde
  Bliksem
  Elektriciteit
  School energiezuiniger maken
  Vuur
  Vuur
  Windenergie
  Windmolens
  Zonne-energie

  Overige
  Alarmsysteem
  Afvalverwerking
  Autoproblemen
  Baboesjka
  Benzine
  Bijgeloof
  Bio-industrie
  Bruggen
  Circus Herman Renz
  Cryptomunten
  De Kameleon
  De Kameleon(2)
  Dierenmishandeling
  Dijken
  Doping in de sport
  Drinkwater
  Dromen
  Drones
  Drugs
  Efteling
  Elektrische Auto
  Fulfillment
  Games
  Geld verdienen online
  Geld besparen
  Iphone
  Gevangenis
  Goud
  Hoe kom ik hoog in Google
  Houthaard
  Huren
  Islam
  Jeugdgevangenis
  Kalk en kalkaanslag
  De Kassa
  Kerstpakketten
  Kinderboekenweek
  Kindermishandeling
  Kindsoldaten
  Kleding
  Kleding bedrukken
  Kleuren
  Labyrint
  Lenen
  Lego
  Lelijke Eend (Auto)
  Liefde
  Luchtballon
  Luchtvervuiling
  Make-up
  Minecraft
  Netflix
  Make-up
  Mode
  Monstertrucks
  De Optimist (Zeilboot)
  Parfum
  Printer
  Pasadia Bibito Pin
  Pesten
  Piercings
  Pokemon Go
  Politiek
  Racisme
  Scheiden
  Sim-Only
  Skylanders
  Stenen
  Traplift
  Tuinieren
  Tv Box
  Varkensboerderij
  Vaststellingsovereenkomst
  Vervoer
  Vliegtuig
  Vliegtuigen(werkstuk)
  VPN
  Verven
  Wat is een webshop?
  Wereldwinkel
  Whatsapp
  Zelfrijdende auto
  Zomer
  Muziek
  Beethoven
  Breakdance
  Dansen
  Dwarsfluit
  Gitaar
  Harmonieorkest
  Hiphop
  Keyboard
  Orkest
  Viool

  1939 - 1945
  Hitler
  Anne Frank
  Holocaust
  Jehova’s Getuigen in WO2
  Onderduiken
  WO2
  Tweede Wereldoorlog
  Sporten
  Ajax
  Atletiek
  Autoracen
  AZ Alkmaar
  Ballet
  Basketbal
  Bowlen
  Dansen
  Darten
  Duiken
  Duivensport
  Elfstedentocht
  FC Twente
  Feyenoord
  Formule 1
  Handbal
  Hockey
  Judo
  Klimmen
  Majorette
  Motorcross
  Mountainbiken
  Olympische Spelen
  Paardrijles
  Paardrijles en Verzorging
  Poker
  Postduiven
  Rugby
  SC Heerenveen
  Schaatsen
  Scouting
  Scouting
  Skaten
  Skiën
  Sportvissen
  Tang Soo Do (vechtsport)
  Tennis
  Tour de France
  Turnen
  Turnen
  Twirling
  Voetbal
  Yoga
  Zeevissen

  Spreekbeurt Engels
  Earthquakes
  Energy
  Food

  Organisaties
  Amnesty International
  Fair Trade
  De Kindertelefoon
  Kids Tegen Geweld
  Ronald McDonald Kinderfonds
  Unicef
  Sloppenwijken
  Wereld Natuur Fonds
  Zeehondencreche

  Organisaties met Eigen Spreekbeurt(pakket)
  Artsen Zonder Grenzen
  Asielzoekers
  Astma
  De Kindertelefoon
  Gehandicapte kids
  Het Rode Kruis
  Kustwacht
  Roken
  Schildpaddensite
  Stichting Wakker Dier
  Unicef
  War Child
  WNF
  Alle Spreekbeurtpakketen