Bijna jarig?
klik hier!Home   Scouting

Scouting


Inhoud

 1. Wat is de Scouting.
 2. Wat doen we op de Scouting.
 3. Hoe is de Scouting ontstaan.
 4. Waarom is er Scouting.
 5. Hoeveel groepen zijn er op de Scouting.
 6. Hoeveel leiders zijn er in 1 groep.
 7. Hoeveel kinderen zitten er ongeveer in 1 groep.
 8. Hoe vaak gaan we op kamp met de Scouting.
 9. Hoe veel Scouting groepen zijn er ongeveer.
 10. Hoe vaak per week is er Scouting.
 11. Brand troephuis wat is dat????
 12. Hoeveel kinderen zitten er in 1 groep.
 13. En dan zomaar een verhaal er bij.

1. Wat is de Scouting

Wereldwijd spelen maar liefst 24 miljoen jongens en meisjes wekelijks het spel van Scouting in meer dan 100 landen. Scouting, een leuke manier om je vrije tijd te besteden. Je leert ook nog een heleboel, en met name zaken die je op school of thuis niet zo snel tegenkomt. En ook: niet bij de pakken neerzitten, maar doorzetten. Samen steeds weer op zoek naar nieuwe uitdagingen om je grenzen te verleggen. Dat is nou typisch scouting. Bij scouting wordt niemand buitengesloten. Voor elke leeftijdsgroep is er binnen scouting een aparte speltak.

2. Wat doen we op de Scouting.

Op de scouting maken we een drie poot, of een kampvuur(tje). Of we gaan met een kompas op weg bijvoorbeeld dingen zoeken, of we gaan haken, of paaltjes voetbal, of basketbal, of we gaan vlotten maken en dan een stukje varen.

3. Hoe is de Scouting ontstaan.

Vlak na de tweede wereld oorlog in 1945 werd de groep opgericht. De oprichters waren hopman Looman en Akela Gaillard. Eerst waren de welpen er alleen maar. Maar toen later in 1952 kwamen de verkenners er bij. Het troephuis wat ze toen gemaakt hebben wordt nog steeds vol op gebruikt door de verkenners. Voor de welpen is een andere plek gevonden.

4. Waarom is er Scouting.

De scouting is er eigenlijk voor de kinderen gekomen. Voor kinderen die eigenlijk wel een keertje iets anders willen doen dan als maar het zelfden doen. En daarom zijn er ook allemaal scouting groepen in Nederland. Zoals de Kabouterkring De zonnestralen, Scoutingcentrum de eendenkooi, Scouting-groep Briqitta Valentijn ,Scouting den haag en natuurlijk scoutinggroep de jaguars.

5. Hoeveel groepen zijn er op de Scouting.

Er zijn zo ongeveer 10 groepen in scouting groep zoals de Bevers, Kabouters, Welpen, Gidsen, verkenners, roshe´s, Stam en de Ouderen stam (B.O.S.).

   Gidsen, Welpen, Kabouters en Bevers.

6. Hoeveel leiders zijn er ongeveer in 1 groep.

Je hebt zo ongeveer 4 tot 6 leiders in 1 groep zitten. Je kuntn ook meer leiders in 1 groep hebben maar dan moet je wel een hele grote groep hebben. Meestal heb je niet meer dan 6 leiders in je groep.

7. Hoeveel kinderen zitten er ongeveer in 1 groep.

Er zitten ongeveer 25 kinderen in 1 groep. En die zitten weer verdeeld in 4 andere groepjes. Dus er zitten in elk groepje ongeveer 6 kinderen. Maar je kunt ook meer kinderen in je groep hebben.

8. Hoe vaak gaan we op kamp met de Scouting.

Bijna elke maand is er een kamp. In elke maand gaan we zo ongeveer 2 keer op kamp. Maar je kunt ook meer keren op kamp gaan in 1 maand of juist helemaal een maand of maanden niet op een weekendje gaan. En in de zomer gaan we ongeveer 2 en een halve week op zomerkamp.

9. Hoe veel Scouting groepen zijn er ongeveer.

Er zijn in ongeveer 15 scouting groepen in Nederland. En ik denk zelf dat er nog meer scouting groepen in Nederland zijn.

10. Hoe vaak per week is er Scouting.

Er is bijna elke dag scouting. Er is wel dan scouting om een andere tijd. En je hebt verschillende groepen van de scouting. En er is ook scouting ’s avonds.

11. Een brand troephuis wat is dat?

Een brand troephuis is een clubhuis wat voor de helft al een keer in de brand heeft gestaan. En dat weer opnieuw is aangebouwd en daar zitten dus nu de verkenners in. Je ken nog de vlekken van de brand op de muren nog zien. Maar dat komt omdat dat stuk niet echt in de brand heeft gestaan alleen de vlammen er tegen aan kwamen maar meer dan ook niet.

12. hoeveel kinderen zitten er in 1 groep.

Er zitten ongeveer 20 tot 25kinderen in 1 groep. Meestal is de hele groep dan compleet. En dan willen de leiders er meestal niet meer kinderen er bij. Maar als je het echt moet dan doen ze het wel gewoon

13. En dan zomaar een verhaal er bij

Vlottenrace 08-06-02

We moesten om 9 uur op het clubhuis zijn om te vertrekken naar Leidschendam. Daar was de plaats waar de vlottenrace werd gehouden van de Regio. Er werd gestreden tegen 14 andere groepjes van 4 verschillende groepen. Toen we daar aan kwamen gingen we ons vlot bouwen. De panters, die een andere route fietsten kwamen te laat.

Vlot bouwen

Het bouwen zelf ging goed, enkel het vastmaken van de jerrycans ging niet helemaal goed. We konden de jerrycans niet vast maken omdat de touwen er steeds afgleden. Het is ons uiteindelijk wel gelukt met de hulp van de Hopman (Peter).

De race

Toe we te water gingen kregen we drie seconden om te oefenen. Hierna moesten we ons klaar maken voor de race. Nadat we ons hadden klaargemaakt voor de race wachten we op het startsein van de race. Eerst werd uitgelegd waaruit de race bestond, namelijk naar de overkant varen en terug. Het startsein werd gegeven. We gingen alle kanten op behalve de goede. Yes! We hebben de overkant bereikt. Nu moesten we terug. Nadat we als 9e aan waren gekomen, kregen we van de organisatie te horen dat we nog 25 minuten de tijd hadden voor herstelwerkzaamheden. (Lunchtijd dus). Nadat we hadden geluncht gingen we met de race door. Tijden het lunchen hadden we een nieuwe tactiek bedacht.

Watertrappelen

Allemaal het water in en trappelen met die beentjes. Dat ging een stuk beter dan de eerste race. Nu kwamen we aan als 3e dankzij de geweldige coördinatie van Rob Vermeulen. Helaas, we waren onder weg allen een peddel verloren. Die moest “even” gepakt worden. Joe kreeg de eer om dit te doen. Nadat we onze benen eraf hadden getrappeld, waren we weer blij om land onder onze voeten te hebben. Dit was het einde van de race. De jury ging nu de punten tellen. In de tussentijd mochten wij vrij varen op het meer. Tijdens het vrij varen zijn wij geslaagd om een vijandig vlot te kapen (Dus een vlot van een andere scoutinggroep).

Nat touw krimpt

Op de kant aangekomen begonnen wij alvast met het uit elkaar halen van de vlotten. Dit bleek echter een probleem, omdat de sjorringen door het water strak kwamen te zitten. Nu was het wachten op Barry’s vader. Die had een priem bij zich. Toen werd het sein gegeven dat de prijsuitreiking ging plaatsvinden. Wij werden 3e. Ja, echt. Het andere groepje, De panters, werden 4e. Wij waren heel erg blij. Als prijs kregen wij een bootje. En toen was het tijd om naar huis te gaan en dit verslag te schrijven.

Levend tafelvoetbal

Vandaag gingen we een voetbal tafel in het groot maken met palen en touw. Toen we daar mee bezig waren, gingen en moesten we ook palen in de grond slaan. Iedereen wou dat doen want ze wilden met een grote hamer slaan.

Modderbad…

Robbie sloeg toen ook nog in de modder met die hamer en zo werd iedereen vies. Barrie werd het viest want hij stond het dichtst bij. Toen we al bijna klaar waren ging Joey in de modder staan. De tafelvoetbaltafel was ongeveer half 4 af.
We moesten daar in gaan tafel voetballen maar eerst gingen we thee drinken en paas eitjes eten. Eric zat met een groot trommel en gooide de paas eitjes.

Een uniform vol met …..

Veel kinderen hadden die paas eitjes in hun zakken gestopt en zo kreeg Robbie twee extra borsten. Eric had nog in diezelfde trommel geniest en roelof ging er nog opzitten. Maar toch waren de paaseitjes wel lekker

Het voetballen

Daarna gingen we voetballen, het was heel leuk. Je moest met twee handen de paal vast houden. Er waren namelijk twee palen en twee teams. En er was ook een keeper net als bij tafel voetbal. Als je de paal los liet dan moest je er een minuten uit.

Gele kaart

Sommige lieten af en toe los maar dan zag de leiding het niet dus dan telde het niet. Daardoor werden er wel een paar een beetje boos maar later niet meer. Toen we hadden getafelvoetbald gingen we een groot blad op die twee balken leggen en er waren weer twee teams. We gingen toen een balletje naar de tegen partij blazen en zo werd iedereen zeiknat van het speeksel. En hierna gingen we opruimen en de leiding vond dat lekker snel ging.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*Aardrijkskunde Aardbevingen
Aardplaten
Aarde
Aboriginals (Australië)
Biesbosch
Chinese Muur
Eskimo
Flora en Fauna van Antarctica
Heelal
Jungle
Jungle
Kometen en Meteorieten
Milieuvervuiling Curaçao
Mont Blanc
Noordzee
Rondreizen
Spratly Eilanden
Tropisch regenwoud
Vulkaan
Vulkanen
Weer
Weer

Beroepen
Advocaat
Apotheker
Architect
Boerderij (Boer)
Brandweer
Clowns
Dierenarts
Dierenarts
Dierenverzorger
Douane(smokkelen)
Goochelaar
IT'er
Interieurstyliste
Kinderopvang
Klussenier
Kok
Het Leger
Leraar
Loonwerker
Politie
Schoonheidsspecialiste
Stewardess
Tandarts
Tandarts
Timmerman
Uitvaartverzorger
Verpleging
Vertaalbureau

Dieren
Amerikaanse Stafford
Amerikaanse Zeearend
Apen
Apenheul
Bearded Collie
Beren
Bever
Bij
Bijen
Cavia
Cavia
Chinchilla
Degoe
Dierentuin
Dinosauriërs
Dolfijn
Dolfijnen
Duitse Herder
Dwerghamsters
Eekhoorn
Eenden
Emoe
Ezel
Fjordenpaard
Fret
Giraffe
Golden Retriever
Goudvis
Goudvis
Grijze Roodstaart Papegaai
Haaien
Hamerhaai
Dieren (vervolg)
Hamster
Hamsters
Herten
Honden
Ijsbeer
IJsberen
Inktvissen
Jack Russel
Kameleon
Kangoeroe
Katachtigen
Kat
Katten
Kikkers
Koe
Konijn
Konijnen
Krokodillen
Krokodillen
Lastdieren
Leeuw
Lieveheersbeestje
Lieveheersbeestje
Lynx
Lynxen
Mieren
Nertsen
Neushoorns
Olifant
Olifant (Kai Mook)
Orka
Paarden
Paarden
Paardenkliniek
Panda
Papegaaien
Pijlgifkikker
Pinguïns
Postduiven
Ratten en muizen
Regenworm
Schapen
Slakken
Spinnen
Stokstaartjes
Tijger
Toekan
Torenvalk
Uilen
Uilen
Zwijnen
Vlaamse Gaai
Vleermuizen
Vlinders
Vogelbekdier
Vogelspinnen
Vos
Walvis
Wandelende takken
Wespen
Wilde Konijn
Varkens
Wolf
Zebra
Zeehond
Zeehond
Zeepaardje
Zeeschildpad
Zeesterren
Zwarte weduwe
Eten en Drinken
Aardappel
Alcohol
Bier
Brood
Chocolade
Coca Cola
Drop
Frikadel
Frisdrank
IJs
Kaas
Kauwgom
Koffie
Koffie
Mosterd
Pinda
Snoep
Snoep
Suiker
Thee
Water
Zoethout
Zuivel

Feesten
Carnaval
Halloween
Halloween
De Kerstman
Koningsdag
Sinterklaas
Sinterklaas
Valentijnsdag
Vuurwerk

Geschiedenis
Apple
Auto
Auto
De 7 wereldwonderen
Dierentuin
Dinosauriërs
Eerste bewoners Nederland
Eerste Wereldoorlog
Ferrari
Fiets
Geld
Giethoorn
Glas
Heksen
Horloges
Hunebedden
Internet en televisie
Internet der dingen
Kastelen
Katten
Kinderarbeid
Kleding
Knikkeren
Mahadma Ghandi
Mode
Monster van Loch Ness
Motorfiets
Otzi de Gletsjermummie
Paspoort
Piramides
Piraten
Poep
Ruimtevaart
Slaven
Sluis bij Hengelo
Spyker(auto)
Steenbakkerij
Strips
Telefoon
Televisie
Theo van Gogh
Titanic
Toetanchamon
Trein
Trekker
Vikingen
Vuur
Vuurtoren
Watersnoodramp 1953
YouTube
Zwitsers zakmes
Gezondheid
ADHD
Aids
Albino
Alzheimer
Anorexia nervosa
Astma
Autisme
Baby's in het ziekenhuis
Beugel
Blindengeleidehonden
Donor
Doofheid
Dyslexie
Ebola
Epilepsie
Galstenen
Gebit
Gehandicapte kinderen
Gehandicapten
Gewicht
Hart- en vaatziekten
Hersenen
Kanker
Kanker
Kanker (werkstuk)
Kunstogen
Menselijk lichaam
Nierziekte
Oog
Ouder worden
Pest
Prematuur(te vroeg geboren)
Roken
Seksuele Voorlichting
Skelet
Slapen
Spijsvertering
Stem
Syndroom van Down
V.S.D
Virussen
Zonneziekte(EPP)
Zweten

Landen en Steden
Amerika
Amsterdam
Antarctica
Argentinië
Argentinië
Australië
Brazilië
Canada
China
Curaçao
Cyprus
Engeland
Frankrijk
Galápagos eilanden
Gran Canaria
Groot Brittannië
Indonesië
Italië
Italië
Japan
Kreta
Las Vegas
Las Vegas
Macau
Marokko
Monaco
Nederland
Nepal
New York
Nieuw Zeeland
Noorwegen
Oman
Oostenrijk
Overijssel
Paaseiland
Parijs
Portugal
Portugal
Rotterdam
Singapore
Spanje
Suriname
Terschelling
Tibet
Tilburg
Turkije
Vlieland
Zuid Afrika
Zwitserland
Bungalowparken Nederland
Personen / Personages
Adolf Hitler
Anne Frank
Barack Obama
Donald Duck
Francine Oomen
Justin Bieber
Koningin Juliana
Koningin Maxima
Mahatma Ghandi
Maradona
Martin Luther King
Max Verstappen
Nelson Mandela
Rembrandt
Rembrandt(2)
Steve Irwin
Vincent van Gogh
Walt Disney

Natuurkunde
Bliksem
Elektriciteit
School energiezuiniger maken
Vuur
Vuur
Windenergie
Windmolens
Zonne-energie

Overige
Alarmsysteem
Afvalverwerking
Autoproblemen
Baboesjka
Benzine
Bijgeloof
Bio-industrie
Bruggen
Cartridges
Circus Herman Renz
Cryptomunten
De Kameleon
De Kameleon(2)
Dierenmishandeling
Dijken
Doping in de sport
Drinkwater
Dromen
Drones
Drugs
Efteling
Elektrische Auto
Fulfillment
Games
Geld verdienen online
Geld besparen
Horoscopen
Iphone
Gevangenis
Goud
Hoe kom ik hoog in Google
Houthaard
Huren
Islam
Jeugdgevangenis
Kalk en kalkaanslag
De Kassa
Kerstpakketten
Kinderboekenweek
Kindermishandeling
Kindsoldaten
Kleding
Kleding bedrukken
Kleuren
Labyrint
Lenen
Lego
Lelijke Eend (Auto)
Liefde
Luchtballon
Luchtvervuiling
Make-up
Minecraft
Netflix
Make-up
Mode
Monstertrucks
De Optimist (Zeilboot)
Parfum
Printer
Pasadia Bibito Pin
Pesten
Piercings
Pokemon Go
Politiek
Racisme
Scheiden
Sim-Only
Skylanders
Smart Home
Stenen
Traplift
Tuinieren
Tv Box
Varkensboerderij
Vaststellingsovereenkomst
Vervoer
Vliegtuig
Vliegtuigen(werkstuk)
VPN
Verven
Wat is een webshop?
Wereldwinkel
Whatsapp
Zelfrijdende auto
Zomer
Muziek
Beethoven
Breakdance
Dansen
Dwarsfluit
Gitaar
Harmonieorkest
Hiphop
Keyboard
Orkest
Viool

1939 - 1945
Hitler
Anne Frank
Holocaust
Jehova’s Getuigen in WO2
Onderduiken
WO2
Tweede Wereldoorlog
Sporten
Ajax
Atletiek
Autoracen
AZ Alkmaar
Ballet
Basketbal
Bowlen
Dansen
Darten
Duiken
Duivensport
Elfstedentocht
FC Twente
Feyenoord
Formule 1
Handbal
Hockey
Judo
Klimmen
Majorette
Motorcross
Mountainbiken
Olympische Spelen
Paardrijles
Paardrijles en Verzorging
Poker
Postduiven
Rugby
SC Heerenveen
Schaatsen
Scouting
Scouting
Skaten
Skiën
Sportvissen
Tang Soo Do (vechtsport)
Tennis
Tour de France
Turnen
Turnen
Twirling
Voetbal
Yoga
Zeevissen

Spreekbeurt Engels
Earthquakes
Energy
Food

Organisaties
Amnesty International
Fair Trade
De Kindertelefoon
Kids Tegen Geweld
Organimal
Ronald McDonald Kinderfonds
Unicef
Sloppenwijken
Wereld Natuur Fonds
Zeehondencreche

Alle Spreekbeurtpakketen