iPhone reparateur

Een aantal weken geleden ben ik samen met mijn vader naar een reparatiebedrijf geweest waar de kapotte iPhone van mijn vader werd gemaakt. Het glas op het scherm had namelijk een dikke barst. De barst is gekomen doordat hij teveel had gedronken op een feestje en toen zijn iPhone 6 heeft laten vallen.

Samen op het internet hebben we gezocht naar een bedrijf en snel kwamen we verschillende reparatiebedrijven tegen. Tijdens deze reparatie bij FixjeiPhone mochten wij meekijken en dat was erg interessant! Zo zagen we precies hoe reparateur Davey het oude scherm in 10 minuten tijd heeft vervangen voor een nieuw scherm. Het zag er allemaal erg eenvoudig uit en dat trok dan ook mijn aandacht.

Ik wil mijn spreekbeurt dan ook graag houden over het beroep: iPhone reparateur.

Hoe kan je een iPhone reparateur worden?

Nu vraagt iedereen zich af hoe kan je zelf een iPhone reparateur kunt worden? Wat voor opleiding moet je hiervoor volgen en wat moet je allemaal weten om dit beroep te kunnen worden?

Gelukkig kan je gewoon vanuit je zolderkamer alles leren met speciale reparatie handleidingen die gratis beschikbaar zijn. Via speciale reparatie handleidingen kan je dan ook zien hoe je elk onderdeel kunt vervangen.

Je kunt alle iPhone reparatie handleidingen gratis bekijken bij FixjeiPhone. In elke handleiding vind je een video waarbij je stap voor stap kunt zien hoe je het kapotte onderdeel kunt vervangen voor een nieuw onderdeel!

En hoe moeilijk is het repareren van een iPhone?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik toen ik het zag tijdens de reparatie van mijn vader zijn telefoon ik dacht dat het heel makkelijk was. Samen met mijn vader heb ik later de batterij vervangen omdat deze het niet meer lang deed.

We hebben hiervoor wat gereedschap gekocht, de batterij en een extra matje zodat de schroefjes niet door elkaar gaan (dit is gevaarlijk). We waren helaas niet zo snel als de reparateur, wel is het ongeveer in een uurtje gelukt en dat vond ik best snel.

Twee weken terug heb ik zelf een kapotte iPhone gekocht via marktplaats met een kapot scherm. Ook dit scherm heb ik samen met mijn vader vervangen en ik word langzaam dan ook een iPhone reparateur! Ik heb hiervoor weer een handleiding gebruikt. In deze handleiding zie je bijvoorbeeld eenvoudig hoe je het iPhone 6 scherm en LCD vervangt in minder dan 30 minuten!

De meest populaire iPhone reparaties

De vraag die ik aan veel mensen heb gekregen terwijl ik het over mijn droomberoep heb is wat de meest populaire reparaties zijn. Van de iPhone zijn dit de meest populaire reparaties, deze info heb ik gekregen van meerdere reparateurs:

 • Scherm reparatie
 • Batterij reparatie
 • Voorcamera reparatie
 • Dock connector (oplaad connector, microfoon) reparatie
 • Achter camera reparatie

Zijn er veel iPhone reparateurs in Nederland?

Momenteel zijn er paar honderd iPhone reparatiebedrijven actief binnen Nederland. Je ziet dat er in korte tijd steeds meer reparatiebedrijven bijkomen en je ziet in elke stad dan ook meer reparatiebedrijven verschijnen met momenteel zelfs mobiele oplossingen waarbij ze zelfs bij je thuis of op het bedrijf langskomen voor een reparatie.

Dat je letterlijk van je zolderkamer kunt beginnen is dan ook erg goed mogelijk. Tijdens mijn interview sprak ik dan ook meerdere reparateurs die vanaf de zolder, garage en zelfs blokhut zijn begonnen.

Wat doet een iPhone reparateur?

Jullie vragen je natuurlijk af wat een iPhone reparateur allemaal doet. Ik heb hiervoor dan ook meerdere iPhone reparateurs geïnterviewd om hier een goed beeld van te krijgen. Zo kwam ik achter interessante werkzaamheden die je niet zo snel zelf zou bedenken.

De werkzaamheden van een iPhone reparateur bestaan namelijk uit:

 • Repareren van iPhone’s en iPad’s
 • Inkopen van onderdelen
 • Controleren van de kwaliteit van iPhone onderdelen
 • Beantwoorden van de telefoon en email voor het inplannen van afspraken en het beantwoorden voor eventuele vragen
 • Werkplek opgeruimd houden
 • Afrekenen van de reparaties
 • Administratie
 • Koffiezetten voor klanten

Kan je veel geld verdienen als een iPhone reparateur?

Nu is een van de meest gestelde vragen natuurlijk hoeveel geld je kunt verdienen wanneer je een iPhone reparateur zou worden. Nu maakt het natuurlijk wel een beetje uit of je in dienst bent bij een baas of dat je een eigen bedrijf hebt. Als je in dienst bent bij een baas verdien je natuurlijk een stuk minder dan dat je een grote winkel hebt met veel klanten en waarvoor de winst ook voor jezelf is.

Waarom iPhone reparateur mijn droomberoep is

Nu vraagt iedereen zich natuurlijk af waarom het worden van een iPhone reparateur mijn droomberoep is. Het lijkt mij enorm leuk om elke dag weer klanten te helpen met een probleem aan hun iPhone en deze dan te repareren. Ik vind het erg leuk om met mensen te praten en vind iPhones ook erg leuk. Zo kan ik zowel met klanten praten en tegelijkertijd bezig zijn met het maken van iPhones!

Hopelijk vonden jullie mijn spreekbeurt leuk en hebben jullie hier iets aan!

 

Comments are closed.