Fulfillment: alles wat je moet weten

In de wereld om ons heen ontstaan steeds weer nieuwe ondernemingsvormen. De creativiteit van sommige mensen, zorgen voor briljante oplossingen. Met effectiviteit en het ontzorgen van klanten als doel, worden allerlei systemen ontwikkeld. Een redelijke nieuwe vorm van ondernemen is het bieden van een fulfilment service. In dit artikel lees je meer over deze service en de voordelen ervan.

Wat is fulfillment

Een omschrijving volgens Google is dat fulfilment het hele proces van orderafhandeling is. Vanaf het moment dat de goederen worden ontvangen in het warehouse tot de verzending naar de uiteindelijke consument. Dit soort bedrijven nemen, vooral van webshops, het logistieke proces over. Want als een webshop groeit kost het steeds meer tijd om producten te ontvangen, verpakken en verzenden. Een fulfilment bedrijf neemt dit over van de webshops door het product op te halen, te verpakken en te verzenden. Een mooi voorbeeld van fulfilment is het bedrijf pupsnl.nl

Voorbeeld van PUPS

PUPS, wat staat voor Pick-Up, Pack & Send, is een fulfilment bedrijf dat is voortgekomen uit lampenonline.com. Deze webshop is gaan samenwerken met andere webshops in de omgeving door de logistiek gezamenlijk op te pakken. Deze samenwerking is uitgegroeid tot een belangrijk fulfilment leverancier. Zij halen dagelijks de producten op bij de webshops en verzorgen het inpakken en verzenden voor meerdere bedrijven. Daarmee is er voor de webshop eigenaren veel meer tijd ontstaan voor het organiseren van de webshop en het ontwikkelen ervan. Door de fulfilment oplossing is er ruimte voor een veel grotere orderintake.

Full-service

Een full service fulfilment optie gaat nog een stap verder. Het fulfilment bedrijf neemt ook de voorraad over van de webshops. Zij beheren de voorraad en kunnen zelfs de inkoop organiseren om de voorraad op peil te houden. Vervolgens kunnen de orders vanuit de webshop direct naar het fulfilment bedrijf. Zij verzamelen de order, verpakken en verzenden het pakket naar de eindklant. Als webshophouder heb je zo meer kosten, maar je hebt geen omkijken meer naar de orders die binnenkomen. Vaak kun je afspraken maken om de kosten per pakket te betalen. Hiermee is de verzending duurder dan wanneer je dit zelf regelt met een pakketdienst. Maar de tijd die je zelf kwijt bent aan voorraadbeheer en het verzamelen van orders, bespaar je op deze manier. Zo is je marge per product waarschijnlijk beter.

Samenwerking met pakketdienst

Aan het verzenden zijn natuurlijk eisen gebonden. Webshophouders willen graag hun klanten informeren over de verzending, afleverdatum en tijd. En klanten willen zo snel mogelijk hun bestelling ontvangen. Daarom is het belangrijk dat een fulfilment bedrijf samenwerkt met een pakketdienst zoals PostNL, TNT, DHL of andere leveranciers. Want het concept van, ‘vandaag besteld voor 23:00, morgen geleverd’, vraagt wel een goede organisatie. Voor online verkopers is fulfilment daarom een onmisbare oplossing. Want als je wekelijks maar tien orders verwerkt kun je dit in principe zelf vanuit huis organiseren. Maar als je meer dan dertig orders per dag moet verwerken is dat een behoorlijke dagtaak. Bovendien is het niet efficiënt werken als je alles zelf meerdere keren in de hand hebt.

Fulfilment is een oplossing die precies past in de huidige maatschappij. De webshophouders worden ontzorgt en de eindklant heeft snel zijn bestelling binnen. En de pakketdiensten kunnen de verzendingen op een centrale locatie ophalen. Een win-winsituatie voor iedereen.

 

One Response to “Fulfillment: alles wat je moet weten”