Parijs

Deze spreekbeurt gaat over Parijs. Zo lees je in deze spreekbeurt meer algemene informatie over deze stad, maak je kennis met het klimaat van Parijs, kom je te weten wat er in Parijs allemaal te zien is en lees je enkele feitjes over Parijs.

Parijs: algemene informatie over de stad

parijsParijs is de hoofdstad van Frankrijk. In 2008 woonden hier ruim 2,2 miljoen mensen en sinds dit jaar zijn er waarschijnlijk alleen nog maar meer mensen bijgekomen. Parijs is dus zeker een grote stad te noemen. Maar hoewel het nu een grote stad is, betekent dat niet dat deze stad altijd al groot is geweest. Zo was Parijs vroeger erg klein en bestond de stad toen nog uit twee eilanden. Deze eilanden werden Ile de la Cité en Saint Louise genoemd. Toen deze eilanden werden samengevoegd, ontstond Parijs zoals we het nu kennen. Sinds deze tijd gingen er steeds meer mensen wonen en is de stad uitgegroeid tot de grote stad die we nu kennen.

Het klimaat van Parijs

Veel mensen denken dat Parijs een warm en zonnige klimaat heeft, omdat de stad in Frankrijk ligt en dit land vaak als warm land wordt gezien. Dit is echter niet waar, want Parijs ligt in het noorden van Frankrijk. Hier is het duidelijk kouder dan in het zuiden van Frankrijk, waar veel mensen op vakantie gaan in de zomer om van het lekkere weer te genieten.

klimaat parijs

Eigenlijk lijkt het klimaat van Parijs op het klimaat van Nederland. Zo kent het ook een harde wind, veel regen en zomerse temperaturen van ongeveer 25 graden. In de winter is het ook nog vrij aangenaam in Parijs, want dan zijn de temperaturen ongeveer 5 graden.

Bezienswaardigheden in Parijs

Parijs is een populaire plaats voor toeristen. Dit komt omdat de grote stad verschillende bezienswaardigheden heeft, waar toeristen graag naartoe gaan. De belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs, zijn de volgende:

 • De Eiffeltoren: de Eiffeltoren is één van de belangrijkste en bekendste gebouwen van de stad. Wie aan Parijs denkt, denkt vaak aan de bijzondere toren die hier in 1889 werd neergezet. Zo gaan veel toeristen naar deze toren toe om de toren te bekijken of te beklimmen en is de toren zelfs een populaire plek om huwelijksaanzoeken te doen.
 • Disneyland Parijs: Disneyland is een pretpark van Disney, waar je alle personages van Disney tegen kan komen en je helemaal in de wereld van Disney kan dompelen. Als je een fan bent van alles wat met Disney te maken heeft, is dit park zeker een aanrader.
 • Arc de Triomph: Arc de Triomph is een populair monument in Parijs, waar veel toeristen even langs gaan tijdens hun bezoek.
 • Champs Elysees: Champs Elysees is een populaire straat in Parijs, waar iedere toerist van Parijs wel even doorheen loopt.

Weetjes over Parijs

Wist je dat…

 • Parijs bekend staat als multiculturele stad? Dit betekent dat er verschillende culturen in de stad te vinden zijn, van verschillende nationaliteiten.
 • De Eiffeltoren eigenlijk maar tijdelijk geplaatst werd voor een tentoonstelling? Eigenlijk moest de toren naar de tentoonstelling weer verwijderd worden, maar omdat er zo veel toeristen naar de toren toe kwamen, bleef de toren toch maar staan. Dit was in 1889 en nu staat de toren er nog steeds en wordt de Eiffeltoren nog steeds iedere dag door vele toeristen bezocht.
 • De Eiffeltoren ongeveer 320 meter hoog is en je deze toren ook kan beklimmen? Als je dit doet, heb je een prachtig uitzicht over de Parijs en de vele lichtjes in de stad. Het wordt daarom ook wel de Lichtjesstad genoemd.
 • Parijs ook wel de stad van de liefde wordt genoemd? Dit komt omdat het een romantische stad is, met veel lichtjes, leuke restaurantjes en een gezellige sfeer. Het is dan ook niet voor niets dat zo veel mannen hun vrouw ten huwelijk vragen in Parijs.
 • Parijs wel drie vliegvelden heeft? Deze vliegvelden heten Orly, Roissy en Le Bourget. Als je naar Parijs wil vliegen, kun je aankomen op één van deze drie vliegvelden.
 • Er jaarlijks wel 27 miljoen toeristen in Parijs komen? Deze toeristen komen uit allerlei landen, maar ook uit Nederland. Zo kun je vanuit Nederland met de trein, met de bus, met de auto of met het vliegtuig.
 • Parijs niet alleen de stad van de liefde of de Lichtjesstad wordt genoemd, maar ook de meest beboste stad wordt genoemd? Zo staan er wel 478.000 bomen in Parijs, wat Parijs de stad maakt met de meeste bomen van Europa. Daarnaast heeft het wel 400 parken en tuinen, wat de stad erg groen maakt.
 • Parijs wel 60.000 winkels heeft? Als je van winkelen houdt, is deze stad dan ook zeker een aanrader om eens heen te gaan.

Bronnen

 

31 Responses to “Parijs”

 1. dit is echt super goed, dankzij deze site heb ik een 9 gehaald voor mijn spreekbeurt !

 2. annoniem

  het is een beetje kort voor een spreekbeurt maar wel handig voor een werkstuk

  • Bij ons mag je een beetje van de internet dus in je eigen woorden !!!!!!!!

 3. renalaz

  ik wil deze gebruiken als spreekbeurt maar hij is in grote mensen taal geschreven

 4. super handis voor mijn spreekbeurt vooral die weetjes

 5. naomi

  ik heb me spreekbeurt over parijs gedaan hen ik heb een 10+ gekregen

 6. Fashionista

  Wauw echt een top spreekbeurt alleen een beetje kort maar wel fijn vooral de weetjes Thx!

 7. loverkitsen

  ik ben heel vaak naar Frankrijk geweest en ik zie vaak de Eifeltoren

 8. alahakbar MET PIEMELHAAR

  pas nog aanslag geweest dus goed onderwerp

  ALAHAKBAR

 9. alysha

  super handig deze site vooral de weetjes zijn erg handig thanks

 10. lekkerding2003

  het mag wel iets langer voor een werkstuk of spreekbeurt

 11. Sena cool

  ik vind deze site super cool en super handig je kan je eigen spreekbeurt vinden of werkstuk
  Sena COOL