Apple

Apple spreekbeurtApple is één van de populairste merken over de hele wereld. Wil je meer weten over dit merk omdat je een spreekbeurt gaat houden over het merk Apple? Lees dan meer over Apple in onderstaande spreekbeurt.

De geschiedenis van Apple

Veel mensen denken dat Apple nog niet zo lang bestaat, maar dit is zeker niet waar. Apple werd namelijk al in het jaar 1976 opgericht en werd eind jaren 70 voor het eerst echt populair. De reden dat het merk eind jaren 70 voor het eerst populair werd, had te maken met het op de markt brengen van de Apple II. De Apple II was een personal computer (pc) die tot de eerste succesvolle computers van de wereld behoorde. Tot die tijd waren er nog niet zo veel succesvolle computers gemaakt, dus Apple werd door de Apple II meteen erg populair. In het jaar 1997 was het bijna afgelopen met Apple. Het bedrijf had bijna geen geld meer om producten te maken en er werd ook bijna niets meer verkocht. Omdat Microsoft 150 miljoen dollar in Apple heeft geïnvesteerd, kon het bedrijf toch verder gaan. En dit is maar goed ook, want Apple is hierna erg groot geworden. Op dit moment is het merk Microsoft aandeelhouder van Apple. Dit betekent dat Apple een deel van het geld van het bedrijf aan Microsoft moet geven, eigenlijk om hen te bedanken voor de 150 miljoen dollar die ze in 1997 investeerden in Apple. In het jaar 2012 had Apple een waarde van 620 miljard dollar. Dit was de hoogste waarde die het bedrijf ooit had, want een jaar later was Apple ongeveer 413 miljard dollar waard.

De apparaten van Apple

Veel mensen kennen het merk Apple vooral door de Iphone en Ipad maar Apple heeft veel meer apparaten gemaakt. Denk hierbij aan computers (iMac), laptops (Macbook), toetsenborden, muizen, monitors en zelfs horloges. De horloges van Apple worden Apple Watch genoemd en dit zijn horloges die je met jouw telefoon kan koppelen. Krijg je een berichtje binnen op je telefoon, dan wordt dit berichtje ook op jouw horloge geopend. Eigenlijk is het horloge van Apple dus veel meer dan een horloge, maar is het een soort klein beeldscherm op je arm. Apple producten Naast spullen die je echt aan kan raken, ook wel hardware genoemd, heeft Apple ook programma’s voor op de computer, laptop, telefoon en tablet gemaakt. Apple heeft dus niet alleen apparaten gemaakt, maar ook programma’s die je op de apparaten van Apple kunt gebruiken.

Apple en Steve Jobs

Steve Jobs is een van de oprichters van Apple. Vaak als er over het succes van Apple als merk wordt gesproken, hebben mensen het over de bijdrage van Steve Jobs. Steve Jobs heeft het merk namelijk niet alleen opgericht, maar heeft er ook voor gezorgd dat het merk zo groot werd. Steve Jobs heeft erg lang als directeur van Apple gewerkt, maar moest op een bepaald moment aftreden omdat hij ziek werd. Uiteindelijk is Steve Jobs overleden in 2011, toen hij al een tijdje leed aan alvleesklierkanker. Dat Apple nu zo populair is, heeft het merk onder andere te danken aan de goede beslissingen van Steve Jobs.

Leuke Apple weetjes

Wist je dat…

  • Apple werd opgericht door drie mensen? Eén van drie mensen heeft bijna al het werk gedaan bij het ontwikkelen van de eerste computer, maar wilde uiteindelijk toch stoppen met Apple. Hij verkocht zijn deel van het bedrijf aan Steve Jobs voor 800 dollar. Als hij dat nu zou doen, zou hij 40 miljard dollar met zijn aandelen hebben verdiend. Niet zo slim dus! De andere oprichter van Apple werkt nu nog steeds bij het merk.
  • Apple meer dan 5000 dollar per seconde verdient? Dit geld is natuurlijk niet alleen voor de oprichters en de bazen van Apple, maar gaat naar het bedrijf.
  • Apple niet alleen maar goede producten heeft verkocht? Net zoals veel andere grote merken, heeft Apple zeker ook enkele producten proberen te verkopen die het echt niet goed deden.
  • Apple bezig is met het ontwikkelen van een Apple auto? De auto is nog niet af, maar in 2020 wil het bedrijf de auto wel over de wegen laten rijden.
  • Apple 80.000 medewerkers heeft? De meeste van deze medewerkers ontwerpen en ontwikkelen geen apparaten, maar verkopen de spullen van Apple in de winkel.
  • De bazen van Apple altijd gratis spullen kunnen krijgen? Ze mogen van ieder Apple product één exemplaar mee naar huis nemen als ze dit willen.
  • Apple meer geld heeft dan de overheid van Amerika? Er zit meer in de schatkist van Apple dan in de schatkist van Obama, de president van Amerika.

Bronvermelding

 

13 Responses to “Apple”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *