Bijna jarig?
klik hier!Home   Hip Hop

Hip Hop


Hoofdstukken

1. Inleidingtumblr_matvos2Ddz1qlmdtco1_500
2. Het ontstaan
3. De muziek
4. Hip Hop artiesten
5. Under of over the ground?
6. Stijl\flow
7. De 4 elementen

Inleiding

Ik heb dit onderwerp gekozen omdat, ik zit op Hip Hop en ik vind het een leuke sport, en je battled vaak. Ik heb het ook gekozen, omdat ik van dansen houd. En mijn juf zegt dat ik de op 2 na beste ben van de groep.

Het ontstaan van Hip Hop

Je kunt het moeilijk een datum geven want het is langzaam ontstaan. Het is begonnen in New York, in de jaren 80. Het is beetje bij beetje in Brooklyn en Bronx. Het is eigenlijk een strijd geworden doordat gangsters gingen battelen ( dat is dat je Freestyle rapt en wie het langste volhoudt die heeft de battle gewonnen alles wat je bedenkt stop je er tussen) Zo is hiphop eigenlijk ontstaan. Ze zijn begonnen door te bedenken dat je met je lijf ook andere dingen kunt doen dan alleen geweld zo kwamen ze toen bij het rappen. Later is daar breakdance en graffiti bijgekomen. In de jaren 80 was het heel populair bij de jeugd, maar in de loop van de jaren 90 was het helemaal geen rage meer. Je ziet nu aan veel dingen dat het weer in aan het worden is. Kijk maar op tv om 1 uur dan zie je al veel rappers voorbij komen, op maandagavond bij the box dan is het Urbanvibes dan zie je alleen maar Breakdance en Hip-Hop verschijnen.

Muziek

Je hebt meerdere soorten muziek maar vooral:

 • Gangsta rap
 • RnB
 • Breakbeats
 • Commerciele Hip-Hop

Gangsta rap is ontstaan in de jaren 80, toen er conflicten ontstonden East-Coast en de West-Side. Het is een lied om de andere persoon zwart te maken. Rappen is eigenlijk snel praten op een beat.

RnB is is een beetje de zwijmel kant van de hiphop het staat voor: Rythem and Blues. En gaat vaak over de zoetsappige dingen zoals liefde of over problemen, maar ook over het dissen van mensen.

Breakbeats zijn meer de muziek die stroomt over electric boogie en hip-hop beats die door een dj gemixt zijn met wheeles en of steel dat is eigenlijk gewoon een draaitafel. Het zijn ook beats die je hoort dan vocals waardoor je meer kans hebt om goede skills te vormen. .(skills zijn overigens scratch-solo’s en scratchen is met een plaat steeds heen en weer bewegen op het ritme van de muziek) deze skills hebben de breakdansers het liefst, omdat er veel ritmesoorten inzitten.

Commerciele hip hop is de meeste hiphop die je bijvoorbeeld op tv tegenkomt bijvoorbeeld die van Eninem, Snoop Dogg, dr. Dre en nog veel meer. Het heeft meestal een beat die mensen gelijk raakt en die in de mensen hun hoofd achterblijft en dus meer mensen de muziek graag willen kopen.

Hip hop artiesten

Je hebt heel veel hiphop artiesten, en je hebt twee soorten
• Blijvers
• 1 dags vliegen

1 dags vliegers zijn voor de maatschappij van de straat geplukt, en krijgen een contract voor een cd’tje. Vaak ook omdat het niet zo bij mensen aanslaat. Of omdat ze al aan de track horen dat het een 1 dags vlieg is

De meeste blijvers maken af en toe een single en brengen daar ook een clip bij uit. Je hebt ook wat stillere blijvers die heel soms een song maken produceren en wachten op een comeback. Bekende daarvan zijn Snoopdogg Ludacris en dr. Dre. Er zijn nog veel meer namen wat jullie niks zegt. 1’tje is daarvan, dat de meeste bekende rappers het in het engels dat vinden ze beter klinken. Een Nederlandse rapper die eigenlijk bij de internationale hoort die is een brainpower hij rapt voor de commerissie in het nederlands maar ook in clubs in het engels. Hij is redelijk beroemd geworden in Amerika hij heeft met heel veel grote namen op het podium gestaan. Zoals: de Wu Tang, Eminem en Nas.

Ariesten Nationaal dit zijn er een stuk minder in Nederland om als rapper brood te verdienen. Een paar voorbeelden waarbij het goed gelukt is:

 • Brainpower
 • Extince
 • Def P (van Osdorp Posse)
 • E-life
 • Raymzter

Steeds meer mensen proberen door te komen met Hip-Hop-muziek. Waarom? Er was een lange tijd geen mogelijkheid voor platenlabels om er winst mee te verdienen. Een hele boel wilden underground blijven. Kijk maar naar Raymzter hij maakt alleen een clip om mensen het lied te laten luisteren want bijna niemand luistert bijna nog naar de radio. Je hebt ook nog onbekende Nederlandse rappers maar dat komt in het volgende hoofdstuk.

Under of over the ground?

Overground: Wat is het? Het is eigenlijk gewoon commericiel of niet commericiel. Overgrounds zegt het eigenlijk al, bovengronds is de commerciële kant van de 2 die is de hip hop muziek die je op de tv’s ziet en de bekende radio stations. Hun zijn de artiesten die het eigenlijk voor het geld doen. Daarvoor brengen ze ook veel single’s en cd’s uit. Een goed voorbeeld daarvan is Nelly, hij was met z’n groep St. Louis underground begonnen en is later aan de slag gegaan om het grote geld binnen te halen. Door de meeste hip hoppers worden ze wel als leuk beschouwd maar krijgen steeds minder respect, omdat het niet meer de muziek is die ze maakte. Dus samengevat overgound is de Hip Hop muziek die iedereen kent. Bekende artiesten zijn: Nelly, Ja rule, P. Diddy, Eminem, Snoop dog, Dr Dre lil’-kim etc.

Underground Hip Hop

Underground staat voor niet commiriceel. Het komt er dus op neer dat het mensen muziek maken en illegaal cd’s uitbrengen, dat zijn de echte underground artiesten. Ze doen niet veel om in het midden van de belangstelling staan. Veel van dat soort mensen treden ook niet op of doen het in de ruimtes waar ze weten dat er mensen komen die puur voor de muziek gaan. Underground artiesten zijn vaak alleen bekend in de eigen plaats of mensen die in die scene zitten. Maar tegenwoordig wordt het voor sommige moeilijk om underground te blijven. Dus langzaam wordt iedereen wel een beetje overground. Redelijke bekende undergroundartiesten hier zijn: Wolkan, C-stone, DJ Krylon, Spacekees en The Last Don.

Stijl/Flow

Stijl is het belangrijkst in de hiphop wereld. Je moet bepaalde lijnen voor sommige dingen kunnen bijvoorbeeld bij breakedance. Maar wat je ook ziet is je eigen stijl, iedereen heeft wel een verschillende kleding stijl bij dansen. Anders ben je een wannabe, een kopieerder een naaper, als je iemand na doet heb je niet je eigen ding wat jij speciaal doet. Dan ben je meestal de dupe als je niet wordt gerespecteerd. Daardoor dat bij breakdance ook vaak gekeken word bij de beoordeling van een battle is of je je eigen stijl er aan geeft vandaar dat ze zeggen Style makes the man, not the power in your hands oftewel : stijl maak het niet of je het goed kan”.

De 4 elementen van Hip Hop

the 4 elements zijn de 4 allerbelangrijkste factoren voor de echte standaard hip hopper en die weet ook met gemak er veel over te vertellen en er veel uitleg over te geven.
Die 4 factoren zijn :

 • Breakdance
 • MC’ ing –battlen / rappen
 • DJ’ Ing – mixen / scratchen
 • Graffiti

Vaak hoor je ook dat er een 5th element is en dat is Beatboxing, oftewel een beat produceren door gebruik te maken van je mond de experts hebben er vaak een heel repertoir d.m.v, breakbeats, scratches, rappen en dat allemaal door niet te stoppen dus een combinatie te maken van inademen en gelijk ook weer uit te ademen.

Breakdance

Breakdance-oldschoolBreakdance is de belangrijkste van de 4, dat is omdat hij van de vier tegenwoordig het meest wordt uitgevoerd kijk maar tegenwoordig zie je het overal zelfs bij de intocht van sinterklaas. Het is ontstaan in de jaren 80 in New York. Het is begonnen met oldscool
breakdance oftewel de sixstep, groundwork en headspin dus niet echt de powermoves die je vaak ziet in de video clips enzo. Een van de bekendste breakdance groepen van vroeger en nu nog wel is de rock steady, die komt ook uit New York en is ook te zien in de clip van Run DMC – It’s like That! New scool breakdance is wat je tegenwoordig meestal ziet dan zijn trucjes als flare en airtrack. Als je het wil leren, leren je ze eerst delen van old scool omdat daar de basis ligt van de hele breakdance. Dus je moet eerst de basis weten wil je het goed leren.

Hoe ziet een breakdancer er uit?

Zoals we al gezegd hebben heeft elke breakdancer zijn eigen stijl dus je hebt niet precies een standaard iets maar wel duidelijk verschil tussen old- en de new scool breakers.

Old scool

Old scool zijn de mensen die vaak wijde kleren dragen Je ziet ook vaak dat ze een doek op hun hoofd hebben, dat is om makkelijker te draaien bij headspin en ze heben dan meer grip op de vloer. Bekende merken zijn : Fubu, Karl Kani, Brooklyn

New scool

De new scoolers dragen vaak combinaties van wijde en strakker kleding. Dat zit lekkerder zeggen ze omdat ze bij sommige truc’s in 1 keer een elleboog neer moeten neerzetten waar een knie op blijft staan. Ze hebben ook meer beschermers om, denk maar aan pols bandjes, elleboog bandjes en een speciale mat leggen ze neer waardoor ze ook meer grip op de vloer hebben. Merken: puma, nike, adidas.

MC’ing

Wat is het? Het is eigenlijk gewoon rappen, dus praten op de maat van de muziek, je hebt ook een battle vorm. en het kan ook gewoon met crews uitgevoerd worden. Hier is behalve door te zeggen en praten op de beat weinig aan te geven. En bijna iedereen kent het wel. De beat is de enige basis, en iedereen heeft zijn eigen flow(stijl) want dat maakt een Mc goed, Mc staat voor Master of Ceremonie een rapper dus. Er zit wel een verschil in de taal, want om in het Nederlands te rappen is velen malen \moeilijker dan in het Engels. Probeer zelf maar eens in het Nederlands een goed klinkende rhyme te maken je ziet dan dat het veel moeilijker is dan in het Engels dat komt omdat engels een veel uitgebreidere taal is dan het Nederlands en het Engels ook veel meer rijm woorden heeft.

DJ’ing

Dit behoort er ook toe hoor je mensen soms zeggen dat komt omdat ze de hip-hop dj’s vaak gaan vergelijken met dj jean of tiësto(trance techno dj’s). Maar toch zijn het
grote verschillen van dj’s. Want een trance dj die zet een plaat op en die hoeft om de zoveel tijd maar een nieuwe plaat in te mixen terwijl een hip hop dj constant staat in te mixen met z’n eigen stijl en vaak z’n eigen beat ,waarop gebreakt wordt. Ook maken ze veel gebruik van scratchen dus het plaat onder de naald schuren. Daardoor krijg je een apart geluid. Soms hebben ze ook een scratchplaat waar je helemaal zelfs niks in hoeft te scratchen die gebruiken ze vaak bij overground optredens. Een bekende dj erin is TLM de dj van Brainpower in de track Dansplaat heeft TLM een skit om ze tricks te showen. (een skit is een solo om je kunsten te vertonen) Je moet bij zo’n dj nooit beginnen over cd’ spelers want voor hun geld alleen de Wheeles of Steel, dus de platen spelers, en het vinyl, waar de platen van gemaakt worden.

Hip hop is een steeds meer stijgend muziek genre in Nederland, kijk maar naar de aantal rappers hier in Nederland, het worden het er steeds maar meer en meer. Zoals in kink TV vaak is er iets wat er mee te maken hebben, de reclame filmpjes zijn ook vak breakdancers te zien of BMX’ers, skaters etc. Het komt vooral omdat er in de tijd van Queen de jaren 80’ dus ,de platenmaatschappijen dachten hip hop niet te kunnen verkopen en bang waren dat het niet zou aan slaan bij de mensen. Nu die tijd ver om is durven ze kleine gokjes te wagen. En dat lukt zullen zoals we kunnen zien erg goed. Naarmate er meer rappers komen wordt het dus alleen maar populairder in Nederland en de kwaliteit ervan wordt ook steeds meer omhoog geduwd. Kortom: hip hop is in z’n groeiende fase en zal alleen maar groter worden!

Wat is een Hip Hop Jam?!

Het is een feest dat georganiseerd wordt met alle 4 de elementen ,waarbij er de mogelijkheid is elkaar uit te dagen voor een battle of gewoon je eigen nummers en tricks te showen. Er zijn vaak geen verplichtingen omdat het spontaan moet blijven en niet het verplichte Is er al vaak genoeg. Een van de bekendste jam’s is B.O.T.Y. het is wereld wijd en er is inschrijving bij en voorrondes omdat het wereldwijd is. Je hebt daarbij verschillende Battles namelijk: 1 to 1, 2 to 2, crew 2 crew, 7 to smoke. En als je in de finales komt en die wint mag je zeggen dat je tot de beste behoort maar dat wil niet zeggen dat je “het” bent want er zijn zat mensen die niet mee doen aan een battle maar het toch veel beter kunnen dan de “besten”. Nu komen er ook bekende hip hoppers het laatste deel was bijvoorbeeld Raymzter met zijn Kut Marokkanen?! (hij discrimineert hier geen Marokkanen want hij is zelf Marokkaans en rapt over de Nederlanders die de Marokkanen niet accepteren).

Graffiti

800px-GrafitiWat is het? Het is eigenlijk gewoon verf op muren spuiten. Maar dan grote pieces. Pieces is een ander woord voor afbeelding. In 1 kleur of in verschillende kleuren. Ook hier is de stijl het belangrijkste, omdat als je iets gaat maken dan moet het wel je eigen zijn om op te merken dat dat jou piece is. Graffiti is geen battle, maar als je over een andere piece heen gaan dan ben je heel onrespectvol. Vaak komt er dan weer een nieuwe piece overheen. Als je je piece klaar hebt en je naam eronder zet dan is dat je bijnaam. Van je crew of jezelf dit heet een tag.

Kunst of niet?

Voor veel mensen die langs lopen en graffiti zien is het heel lelijk, illegaal en geen kunst. Maar voor een echte graffiti kunstenaar is graffiti kunst. Er zijn zelfs illegale cursussen voor graffiti. Wand illegaal blijft het want het staat in de wet. Daarom gebeurt het vaak ’s nachts op plekken waar de politie nooit komt zoals treinstations oude fabireksgebouwen en vaak op muren(vooral witte) en op rolluiken(van winkels).

 

11 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*Aardrijkskunde Aardbevingen
Aardplaten
Aarde
Aboriginals (Australië)
Biesbosch
Chinese Muur
Eskimo
Flora en Fauna van Antarctica
Heelal
Jungle
Jungle
Kometen en Meteorieten
Milieuvervuiling Curaçao
Mont Blanc
Noordzee
Rondreizen
Spratly Eilanden
Tropisch regenwoud
Vulkaan
Vulkanen
Weer
Weer

Beroepen
Advocaat
Apotheker
Architect
Boerderij (Boer)
Brandweer
Clowns
Dierenarts
Dierenarts
Dierenverzorger
Douane(smokkelen)
Goochelaar
IT'er
Interieurstyliste
Kinderopvang
Klussenier
Kok
Het Leger
Leraar
Loonwerker
Politie
Schoonheidsspecialiste
Stewardess
Tandarts
Tandarts
Timmerman
Uitvaartverzorger
Verpleging
Vertaalbureau

Dieren
Amerikaanse Stafford
Amerikaanse Zeearend
Apen
Apenheul
Bearded Collie
Beren
Bever
Bij
Bijen
Cavia
Cavia
Chinchilla
Degoe
Dierentuin
Dinosauriërs
Dolfijn
Dolfijnen
Duitse Herder
Dwerghamsters
Eekhoorn
Eenden
Emoe
Ezel
Fjordenpaard
Fret
Giraffe
Golden Retriever
Goudvis
Goudvis
Grijze Roodstaart Papegaai
Haaien
Hamerhaai
Dieren (vervolg)
Hamster
Hamsters
Herten
Honden
Ijsbeer
IJsberen
Inktvissen
Jack Russel
Kameleon
Kangoeroe
Katachtigen
Kat
Katten
Kikkers
Koe
Konijn
Konijnen
Krokodillen
Krokodillen
Lastdieren
Leeuw
Lieveheersbeestje
Lieveheersbeestje
Lynx
Lynxen
Mieren
Nertsen
Neushoorns
Olifant
Olifant (Kai Mook)
Orka
Paarden
Paarden
Paardenkliniek
Panda
Papegaaien
Pijlgifkikker
Pinguïns
Postduiven
Ratten en muizen
Regenworm
Schapen
Slakken
Spinnen
Stokstaartjes
Tijger
Toekan
Torenvalk
Uilen
Uilen
Zwijnen
Vlaamse Gaai
Vleermuizen
Vlinders
Vogelbekdier
Vogelspinnen
Vos
Walvis
Wandelende takken
Wespen
Wilde Konijn
Varkens
Wolf
Zebra
Zeehond
Zeehond
Zeepaardje
Zeeschildpad
Zeesterren
Zwarte weduwe
Eten en Drinken
Aardappel
Alcohol
Bier
Brood
Chocolade
Coca Cola
Drop
Frikadel
Frisdrank
IJs
Kaas
Kauwgom
Koffie
Koffie
Mosterd
Pinda
Snoep
Snoep
Suiker
Thee
Water
Zoethout
Zuivel

Feesten
Carnaval
Halloween
Halloween
De Kerstman
Koningsdag
Sinterklaas
Sinterklaas
Valentijnsdag
Vuurwerk

Geschiedenis
Apple
Auto
Auto
De 7 wereldwonderen
Dierentuin
Dinosauriërs
Eerste bewoners Nederland
Eerste Wereldoorlog
Ferrari
Fiets
Geld
Giethoorn
Glas
Heksen
Horloges
Hunebedden
Internet en televisie
Internet der dingen
Kastelen
Katten
Kinderarbeid
Kleding
Knikkeren
Mahadma Ghandi
Mode
Monster van Loch Ness
Motorfiets
Otzi de Gletsjermummie
Paspoort
Piramides
Piraten
Poep
Ruimtevaart
Slaven
Sluis bij Hengelo
Spyker(auto)
Steenbakkerij
Strips
Telefoon
Televisie
Theo van Gogh
Titanic
Toetanchamon
Trein
Trekker
Vikingen
Vuur
Vuurtoren
Watersnoodramp 1953
YouTube
Zwitsers zakmes
Gezondheid
ADHD
Aids
Albino
Alzheimer
Anorexia nervosa
Astma
Autisme
Baby's in het ziekenhuis
Beugel
Blindengeleidehonden
Donor
Doofheid
Dyslexie
Ebola
Epilepsie
Galstenen
Gebit
Gehandicapte kinderen
Gehandicapten
Gewicht
Hart- en vaatziekten
Hersenen
Kanker
Kanker
Kanker (werkstuk)
Kunstogen
Menselijk lichaam
Nierziekte
Oog
Ouder worden
Pest
Prematuur(te vroeg geboren)
Roken
Seksuele Voorlichting
Skelet
Slapen
Spijsvertering
Stem
Syndroom van Down
V.S.D
Virussen
Zonneziekte(EPP)
Zweten

Landen en Steden
Amerika
Amsterdam
Antarctica
Argentinië
Argentinië
Australië
Brazilië
Canada
China
Curaçao
Cyprus
Engeland
Frankrijk
Galápagos eilanden
Gran Canaria
Groot Brittannië
Indonesië
Italië
Italië
Japan
Kreta
Las Vegas
Las Vegas
Macau
Marokko
Monaco
Nederland
Nepal
New York
Nieuw Zeeland
Noorwegen
Oman
Oostenrijk
Overijssel
Paaseiland
Parijs
Portugal
Portugal
Rotterdam
Singapore
Spanje
Suriname
Terschelling
Tibet
Tilburg
Turkije
Vlieland
Zuid Afrika
Zwitserland
Bungalowparken Nederland
Personen / Personages
Adolf Hitler
Anne Frank
Barack Obama
Donald Duck
Francine Oomen
Justin Bieber
Koningin Juliana
Koningin Maxima
Mahatma Ghandi
Maradona
Martin Luther King
Max Verstappen
Nelson Mandela
Rembrandt
Rembrandt(2)
Steve Irwin
Vincent van Gogh
Walt Disney

Natuurkunde
Bliksem
Elektriciteit
School energiezuiniger maken
Vuur
Vuur
Windenergie
Windmolens
Zonne-energie

Overige
Alarmsysteem
Afvalverwerking
Autoproblemen
Baboesjka
Benzine
Bijgeloof
Bio-industrie
Bruggen
Cartridges
Circus Herman Renz
Cryptomunten
De Kameleon
De Kameleon(2)
Dierenmishandeling
Dijken
Doping in de sport
Drinkwater
Dromen
Drones
Drugs
Efteling
Elektrische Auto
Fulfillment
Games
Geld verdienen online
Geld besparen
Horoscopen
Iphone
Gevangenis
Goud
Hoe kom ik hoog in Google
Houthaard
Huren
Islam
Jeugdgevangenis
Kalk en kalkaanslag
De Kassa
Kerstpakketten
Kinderboekenweek
Kindermishandeling
Kindsoldaten
Kleding
Kleding bedrukken
Kleuren
Labyrint
Lenen
Lego
Lelijke Eend (Auto)
Liefde
Luchtballon
Luchtvervuiling
Make-up
Minecraft
Netflix
Make-up
Mode
Monstertrucks
De Optimist (Zeilboot)
Parfum
Printer
Pasadia Bibito Pin
Pesten
Piercings
Pokemon Go
Politiek
Racisme
Scheiden
Sim-Only
Skylanders
Smart Home
Stenen
Traplift
Tuinieren
Tv Box
Varkensboerderij
Vaststellingsovereenkomst
Vervoer
Vliegtuig
Vliegtuigen(werkstuk)
VPN
Verven
Wat is een webshop?
Wereldwinkel
Whatsapp
Zelfrijdende auto
Zomer
Muziek
Beethoven
Breakdance
Dansen
Dwarsfluit
Gitaar
Harmonieorkest
Hiphop
Keyboard
Orkest
Viool

1939 - 1945
Hitler
Anne Frank
Holocaust
Jehova’s Getuigen in WO2
Onderduiken
WO2
Tweede Wereldoorlog
Sporten
Ajax
Atletiek
Autoracen
AZ Alkmaar
Ballet
Basketbal
Bowlen
Dansen
Darten
Duiken
Duivensport
Elfstedentocht
FC Twente
Feyenoord
Formule 1
Handbal
Hockey
Judo
Klimmen
Majorette
Motorcross
Mountainbiken
Olympische Spelen
Paardrijles
Paardrijles en Verzorging
Poker
Postduiven
Rugby
SC Heerenveen
Schaatsen
Scouting
Scouting
Skaten
Skiën
Sportvissen
Tang Soo Do (vechtsport)
Tennis
Tour de France
Turnen
Turnen
Twirling
Voetbal
Yoga
Zeevissen

Spreekbeurt Engels
Earthquakes
Energy
Food

Organisaties
Amnesty International
Fair Trade
De Kindertelefoon
Kids Tegen Geweld
Organimal
Ronald McDonald Kinderfonds
Unicef
Sloppenwijken
Wereld Natuur Fonds
Zeehondencreche

Alle Spreekbeurtpakketen