Steve Irwin

Inleiding

Stephen Robert (Steve) Irwin werd geboren op 22 februari 1962 te Essendon bij Melbourne. Steve was een Australische dierenkenner, dierentuinhouder, natuurbeschermer en documentairemaker/-presentator. Hij is vooral bekend geworden door zijn spectaculaire en enthousiast door hem gepresenteerde tv-programma : The Crocodile Hunter(Vertaling :”De Krokodillenjager”). Hij was eigenaar van de Australische dierentuin Australia Zoo. Oorspronkelijk was het een Reptielenpark opgericht door zijn vader Bob Irwin. In 1991 nam hij Australia Zoo over van zijn vader. Samen met zijn vriend Williamo Rollo en zijn vrouw Terri runde hij dit park.

The Crocodile Hunter

De serie the Crocodile Hunter werd in 137 landen uitgezonden en werd door ruim 500 miljoen mensen bekeken!(Daar was ik ook 1 van!) In België en Nederland werd (wordt)The Crocodile Hunter uitgezonden op Discovery Channel en Animal Planet. In dat programma kon(kun) je zien hoe Steve Irwin op de meest grappige riskante en gekke manierengevaarlijke dieren besprong zoals krokodillen en grote wurg en gif slangen!

 

Zijn gezin

 

Irwin trouwde in 1992 met Terri in Oregon, VerenigdeStaten. Ze kregen 2 kinderen, Bindi Sue Irwin (24 juli1998) en Robert Clarence Irwin (1 december2003). Bindi is vernoemd naar Steve’s zijn favoriete Zoutwaterkrokodil Bindi. En Sue (de 2e naam van Sindi) is vernoemd naar Steve’s favoriete hond Suey (overleden juni, 2004). Irwin kwam in opspraak omdat hij tijdens 1 van zijn shows in zijn dierentuin een krokodil voerde terwijl hij zin 1 maand oude zoontje Robert vasthield. Later bood Steve op tv zijn excuses aan maar vertelde er wel bij dat hij alles onder controle had. Zelf heb ik een documentaire daar over gezien en daarin zegt hij dat ze de krokodil van te voren al veel voedsel hadden gegeven en dat de krokodil op het punt stond om te gaan slapen.

Op Steve’s 8e jaar begon hij al met krokodillen om te gaan. Irwin zette zich ook heel erg veel in voor de bescherming van de natuur. Dat deed hij niet alleen door te gaan ”preken” maar door middel van zijn grote persoonlijke betrokkenheid in zijn documentaires. Hij kocht in Australië, De Verenigde Staten , en op de Stille Oceaan-eilanden Fiji en Vanuatu stukken land die hij de bescherming van een soort natuurpark gaf.

Overlijden

Op maandag 4 september 2006 om 11.00 uur Australische tijd overleed Steve Irwin op 44-jarige leeftijd tijdens de opnamen van de onderwaterdocumentaire “The Oceans Deadliest” bij het Groot Barriërerif in Queensland na een steek van een giftige Pijlstaartrog. Hij werd door een soort punt die de Pijlstaartrog op zijn staart heeft getroffen. De pijlstaartrog kan die afschieten als hij zich bedreigd voelt. De pijl kwam in zijn borst en heeft mogelijk zijn hart doorboord.


Zie je die punt achter bij zijn staart? Daarmee werd onze geliefde Steve
Irwin Gedood.

Steve Irwin 1962 – 2006 

 

One Response to “Steve Irwin”