Golden Retriever

Inhoudsopgave

 • golden retrieverInleiding
 • Geschiedenis
 • Grootte
 • Vacht
 • Karakter
 • Beweging
 • Opvoeding
 • Puppy kopen
 • Spullen nodig
 • Blindengeleidehonden
 • Mijn honden
 • Waarom vind ik ze lief?
 • Prijzen
 • Mijn mening

Inleiding

Ik doe mijn werkstuk over Golden Retrievers. Ik doe het erover omdat ik het een leuk onderwerp vind. Meer lees je daarover in het hoofdstuk Mijn mening.

Geschiedenis

De Golden Retriever is afkomstig uit een grensgebied tussen Engeland en Schotland. Ze komen voor het eerst voor in de 2 helft van de 19 eeuw. Ze zijn ontstaan door te fokken met gele retrievers en Tweed-spaniëls en later nog met Ierse setters, bloedhond en zwarte retrievers. Het is in Nederland samen met de Labrador retriever een van de populairste rassen.

Grootte

Reuen (jongens honden) worden 56-61 cm groot; teven (meisjes honden) zijn wat kleiner: 51-56 cm.

Vacht

Het vacht hoort glad of golvend te zijn met een goede bevedering aan staart en poten. De onderkant is waterafstotend. De vacht van een Golden retriever mag goud tot crèmekleurig zijn. daarbij is een wit klein vlekje op de borst ook goed. De kleur mag niet wit zijn of cognackleurig.

Karakter

Van de Golden retriever weten we dat hij intelligent, vriendelijk, gehoorzaam, sociaal en gevoelig is en ook nog een goed geheugen en groot aanpassingsvermogen heeft.

Beweging

Dit ras heeft veel beweging nodig, maar door zijn grote aanpassingsvermogen neemt hij ook af en toe genoegen met wat minder beweging. Als de hond volwassen is kan de hond ook makkelijk langs de fiets lopen als extra training. De meeste Golden Retrievers zijn gek op water, modderpoelen en apporteren, maar doen het ook goed in de gehoorzaamheid, flyball en behendigheid.

Opvoeding

De Golden retriever leert heel snel en blijft zijn hele leven onthouden wat hij geleerd heeft. Ze kunnen niet met harde hand worden opgevoed door hun gevoelige karakter. Een Golden houd van afwisseling in zijn training. Vermijd druk op de hond bij het trainen, maar ben wel consequent. Je moet minstens 3 x per dag uitlaten.

Puppy kopen

je kan overal een puppy kopen een van die site`s is : http://honden.klup.nl/ daar kan je provisie, ras, postcode en activiteit

Spullen nodig

Welke spullen heb je allemaal nodig: een riem, water en brokken bak,een bench (een soort hondenmand), halsband, brokken en wate, puppy trainingen en nog veel meer dingen maar dat weet ik allemaal niet meer.

Blindengeleidehonden

De Golden Retriever is ook een ras dat goed mensen met een handicap helpen kan. Ze helpen bijvoorbeeld blinde mensen. Ze zien dus eigenlijk voor die mensen. Ze laten bijvoorbeeld weten dat er een tak boven hun hoofd hangt.

Mijn honden

Ik heb vroeger 2 honden gehad: Benji en Arco. Hun echte namen waren:

Arco: Arco van Carsehall

Benji: Ambassador Benji van Rijsenburg

Ze waren heel lief! Maar ze werden te oud. Toen moesten ze worden ingeslapen (dat betekent dat de dierenarts ze een spuitje geeft waardoor ze dood gaan).Toen ik geboren was, waren ze er al en toen ik 7 jaar werd, lieten we ze inslapen. Vroeger wilde ik nooit mee uitlaten nu heeeel graag. Wij hebben thuis veel foto`s van ze. Op de eerste foto speelt Arco met een bal.

Dit is Benji als puppy. Heeeeeeeeeeel lief!!!

Waarom vind ik ze lief?

Ik wou al heel graag alle puppy`s aaien van de hele wereld. Maar op vakantie in Portugal zag ik een piep klein puppytje alleen hij was in het zwembad maar dat mocht niet. Ik heb hem geaaid . Toen heb ik een briefje gemaakt voor pappa en mamma dat ik pliessssss een hondje mocht.

Prijzen

Mijn honden hebben allebei een prijs gewonnen met de Golden Retriever wedstrijd; Benji heeft de 2de prijs gewonnen en Arco de 1ste .

Mijn mening

Ik heb mijn werkstuk over de Golden retriever gedaan omdat ik het een interessant onderwerp vind,ik heb zelf ook 2 Golden Retrievers gehad. Die hete Benji en Arco.

 

 

3 Responses to “Golden Retriever”

 1. echt leuk onderwerp ik deed mijn spreekbeurt er ook over.
  zou ik echt doen je krijgt een hoog punt.
  super onderwerp ik zeg doe het onderwerp over golden retriever en mijn punt was een 8