Bedrijven en organisaties met een spreekbeurtpakket

spreekbeurtpakketSommige bedrijven en organisaties bieden een spreekbeurtpakket aan die je gratis kan downloaden van hun website. Deze pakketten geven je veel informatie voor je spreekbeurt met onder andere foto’s, stickers, posters, pennen en nog veel meer. Hieronder zijn links naar deze bedrijven en organisaties te vinden waar je de spreekbeurten en spreekbeurtpakketten kan vinden. Weet je nog een site die een spreekbeurtpakket aanbiedt? Laat het ons weten via het contactformulier.

 

 

Artsen zonder grenzen spreekbeurt Amnesty International: Dit spreekbeurtpakket bestaat onder andere uit een boekje over het werk van Amnesty International, een DVD met clips over kinderrechten, een poster en nog veel meer!

 

Artsen zonder grenzen spreekbeurt Artsen Zonder Grenzen: Je kunt hier een informatiepakket aanvragen met onder andere stickers, informatiefolders, pennen en nog veel meer!

 

AsielzoekersAsielzoekers: Vindt hier interessante voorbeelden van allerlei spreekbeurten over het leven van een asielzoeker met foto’s en filmpjes.

 

Astma_fondsAstma: Vertel je klas over wat het is om astma te hebben. Er valt een hele hoop te vertellen over dit onderwerp en je kan gratis stickers bestellen.

 

BlindBlind en Slechtziend: Over visuele beperkingen valt ook een hoop te vertellen. Met tips, boeken en sites die je helpen bij je spreekbeurt.

 

cliniclowns_thumbCliniclowns: Dit spreekbeurtpakket bestaat uit informatie over de Cliniclowns, tips, foto’s, plaatjes en allerlei leuke verhalen voor je spreekbeurt.

 

colombineColombinehuis: Vraag hier het informatiepakket aan met veel informatie. Ook krijg je een poster om op het bord te hangen en folders om uit te delen.

 

dierenbescherming Dierenbescherming: Download hier informatie over de jeugdclub, over de dierenbescherming en over tientallen dieren. Ook kan je een pakket bestellen.

 

dierenparkemmenDierenpark Emmen: Met de spreekbeurtservice van Dierenpark Emmen krijg je alle informatie over je favoriete dieren.

 

dvdwDokters van de Wereld: Maak de dokters van de wereld bekend door erover te vertellen aan je klas. Je kan ook gratis ballonnen en stickers aanvragen.

 

feyenoord_thumbFeyenoord: Download hier het Feyenoord Spreekbeurtpakket met tips voor het houden van je spreekbeurt en allerlei leuke informatie.

 

nsgkGehandicapte Kinderen: Op deze pagina kan je informatie downloaden , leuke filmpjes en afbeeldingen bekijken of verhalen lezen van kinderen met een handicap.

 

kindertelefoonKindertelefoon: Vindt hier allerlei leuke info en als je belt of chat met de Kindertelefoon voor een spreekbeurtpakket, krijg je twee posters toegestuurd.

 

kustwachtKustwacht: De afdeling Voorlichting van het Kustwachtcentrum heeft genoeg informatie over de kustwacht valt en je kan ze altijd bellen voor meer info.

 

legermuseumLegermuseum: Het Legermuseum biedt geen kant en klare pakketten aan voor je spreekbeurt. Wel kun je bij ze langs gaan om zelf onderzoek te doen in hun bibliotheek.

 

Nederlandse Spoorwegen (NS): Op deze pagina kom je van alles te weten over de organisatie van NS, de trein, de geschiedenis van het spoor, materieel en nog veel meer.

 

porschePorsche: Bij Porsche.nl kan je een spreekbeurtpakket krijgen met foto’s en teksten van Porsche over vroeger en nu.

 

rodekruisRode Kruis: Wat doet het Rode Kruis? Welke soorten hulp biedt ze? In welke landen is het Rode Kruis actief? Kijk gauw op de site!

 

trimbosRoken: De werkstukwijzer helpt je bij het maken van een presentatie of werkstuk over roken. Je vindt hier ideeën voor vragen, informatie, filmpjes, handige tips voor de uitvoering.

 

sanquinSanquin: Wil je een spreekbeurt geven over bloed of bloedtransfusie? Sanquin heeft een spreekbeurtpakket samengesteld met teksten en leuke filmpjes die goed uitleggen hoe alles werkt.

 

schildpadSchildpaddensite: Informatiemateriaal voor een werkstuk of spreekbeurt is aan te vragen met behulp van het informatieformulier. Ook zijn er allerlei leuke voorbeeldspreekbeurten te vinden.

 

spoorwegmuseumSpoorwegmuseum: Wil je meer informatie over de geschiedenis van de trein? Kijk dan gauw op de site van het Spoorwegmuseum en download het spreekbeurtpakket!

 

sterrenwachtSterrenwacht: Als je meer wilt weten over over sterrenkunde, het heelal, de Melkweg, het zonnestelsel, weerkunde of ruimtevaart, kun je bij Sterrenwacht Halley een spreekbeurtmap bestellen.

 

wakkerdierStichting Wakker Dier: Geef een spreekbeurt of maak een werkstuk over de vee-industrie of jouw favoriete dier. Op de website van wakkerdier.nl kun je alles lezen over dieren in de vee-industrie.

 

traumaTraumahelikopter: Wil je meer weten over de traumahelikopter? Wat de geschiedenis ervan is en wanneer deze wordt ingezet? Kijk dan gauw op deze site!

 

unicefUnicef: Kom in actie en geef vertel je klas meer over UNICEF en kinderrechten. Dit jaar wordt de spreekbeurtactie in samenwerking met het tijdschrift Samsam gehouden.

 

verzetsmuseumVerzetsmuseum Amsterdam: Wil je meer vertellen over Nederland en de Tweede Wereldoorlog? Vindt hier tips en trucjes voor tijdens je presentatie of tijdens de voorbereiding ervan.

 

vliegerVliegerwereld: Vind je vliegeren ook zo leuk? Wil je je klas wat vertellen over de geschiedenis van de vlieger en samen een vlieger maken? Kijk dan gauw op deze website!

 

warchildWar Child: Vertel het verhaal van oorlogskinderen in je klas. War Child heeft meerdere spreekbeurtpakketten voor je, waar je zo mee aan de slag kunt!

 

 

wnfWNF: Vindt je dieren een leuk onderwerp? Het WNF je daar een handje bij helpen. We hebben speciale ‘infobladen’ over verschillende wilde dieren.

 

zeehondencrecheZeehondencreche Pieterburen: Stuur een mail en ontvang een spreekbeurtpakket over zeehonden tegen een kleine vergoeding.

 

eppZonneziekte (EPP): Wil je je klas meer vertellen over de Zonneziekte? Kijk dan op deze site en vindt allerlei voorbeelden en informatie!

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *