Bedrijven en organisaties met een spreekbeurtpakket

 

Sommige bedrijven en organisaties bieden een spreekbeurtpakket aan die je gratis kan downloaden van hun website. Deze pakketten geven je veel informatie voor je spreekbeurt met onder andere foto’s, stickers, posters, pennen en nog veel meer. Hieronder zijn links naar deze bedrijven en organisaties te vinden waar je de spreekbeurten en spreekbeurtpakketten kan vinden. Weet je nog een site die een spreekbeurtpakket aanbiedt? Laat het ons weten via het contactformulier.
spreekbeurtpakket
Artsen zonder grenzen spreekbeurt Amnesty International: Dit spreekbeurtpakket bestaat onder andere uit een boekje over het werk van Amnesty International, een DVD met clips over kinderrechten, een poster en nog veel meer!

 

Artsen zonder grenzen spreekbeurt Artsen Zonder Grenzen: Je kunt hier een informatiepakket aanvragen met onder andere stickers, informatiefolders, pennen en nog veel meer!

 

Astma_fondsAstma: Vertel je klas over wat het is om astma te hebben. Er valt een hele hoop te vertellen over dit onderwerp en je kan gratis stickers bestellen.

 

BlindBlind en Slechtziend: Over visuele beperkingen valt ook een hoop te vertellen. Met tips, boeken en sites die je helpen bij je spreekbeurt.

 

cliniclowns_thumbCliniclowns: Dit spreekbeurtpakket bestaat uit informatie over de Cliniclowns, tips, foto’s, plaatjes en allerlei leuke verhalen voor je spreekbeurt.

 

dierenbescherming Dierenbescherming: Download hier informatie over de jeugdclub, over de dierenbescherming en over tientallen dieren. Ook kan je een pakket bestellen.

 

kustwachtKustwacht: De afdeling Voorlichting van het Kustwachtcentrum heeft genoeg informatie over de kustwacht valt en je kan ze altijd bellen voor meer info.

 

legermuseumLegermuseum: Het Legermuseum biedt geen kant en klare pakketten aan voor je spreekbeurt. Wel kun je bij ze langs gaan om zelf onderzoek te doen in hun bibliotheek.

 

trimbosRoken: De werkstukwijzer helpt je bij het maken van een presentatie of werkstuk over roken. Je vindt hier ideeën voor vragen, informatie, filmpjes, handige tips voor de uitvoering.

 

sanquinSanquin: Wil je een spreekbeurt geven over bloed of bloedtransfusie? Sanquin heeft een spreekbeurtpakket samengesteld met teksten en leuke filmpjes die goed uitleggen hoe alles werkt.

 

schildpadSchildpaddensite: Informatiemateriaal voor een werkstuk of spreekbeurt is aan te vragen met behulp van het informatieformulier. Ook zijn er allerlei leuke voorbeeldspreekbeurten te vinden.

 

wakkerdierStichting Wakker Dier: Geef een spreekbeurt of maak een werkstuk over de vee-industrie of jouw favoriete dier. Op de website van wakkerdier.nl kun je alles lezen over dieren in de vee-industrie.

 

verzetsmuseumVerzetsmuseum Amsterdam: Wil je meer vertellen over Nederland en de Tweede Wereldoorlog? Vindt hier tips en trucjes voor tijdens je presentatie of tijdens de voorbereiding ervan.

 

vliegerVliegerwereld: Vind je vliegeren ook zo leuk? Wil je je klas wat vertellen over de geschiedenis van de vlieger en samen een vlieger maken? Kijk dan gauw op deze website!

 

warchildWar Child: Vertel het verhaal van oorlogskinderen in je klas. War Child heeft meerdere spreekbeurtpakketten voor je, waar je zo mee aan de slag kunt!

 

 

wnfWNF: Vindt je dieren een leuk onderwerp? Het WNF je daar een handje bij helpen. We hebben speciale ‘infobladen’ over verschillende wilde dieren.

 

Geef een reactie