Unicef

1. Over UNICEF

UNICEF helpt kinderen over de hele wereld om veilig te kunnen spelen, naar te school te gaan, gezond te eten en op te groeien. Daar hebben alle kinderen recht op. Dat lijkt heel gewoon, maar voor sommige kinderen is het dat niet. We zorgen ervoor dat ieder kind nu geholpen wordt én dat ieder kind kan dromen over de toekomst. En dat al die dromen ook uitkomen. UNICEF is er voor ieder kind. Voor nu én morgen.

2. Over Kinderrechten

Iedereen onder jaar de achttien heeft kinderrechten. Overal ter wereld. Jij dus ook. Kinderrechten zijn afspraken die landen met elkaar hebben gemaakt. Ze zorgen ervoor dat alle kinderen gezond en veilig kunnen opgroeien. Alle rechten die jij als kind hebt staan in het Kinderrechtenverdrag gemaakt door de Verenigde Naties. Hierin staan afspraken over hoe landen met kinderen en jongeren om moeten gaan. Deze rechten gelden voor bijna alle landen van de wereld

3. Geschiedenis van UNICEF

UNICEF bestond al voordat er kinderrechten waren. Vlak na de Tweede Wereldoorlog richtten de Verenigde Naties UNICEF op. Om kinderen in Europa te helpen na de oorlog. Zij zaten in de problemen door armoede en ellende. In 1953 besloten de Verenigde Naties dat UNICEF moest blijven bestaan om ook kinderen buiten Europa te helpen. Toen het Kinderrechtenverdrag kwam, kreeg UNICEF een unieke opdracht: alle kinderen geven waar ze recht op hebben.

4. Spreekbeurt houden over UNICEF of Kinderrechten?

Nog meer leren? Download het UNICEF-spreekbeurt stappenplan [Spreekbeurt-Kinderrechten-NL-definitief.pdf (unicef.nl)]. Ook kun je hier [Spreekbeurt of werkstuk maken over UNICEF en kinderrechten – UNICEF] presentatietips van Klaas van Kruistum bekijken, of het gratis Spreekbeurt pakket aanvragen! Daarin zit het kinderrechtenboekje, een poster en een leuk extraatje.

Kijken naar Kinderrechten?

Kijk dan de filmpjes van het UNICEF Kinderrechten Film Festival. https://www.youtube.com/c/KinderrechtenFilmfestival-by-Hollywoodindeklas

 

9 Responses to “Unicef”

 1. dankje wel ik heb deze spreekbeurt gebruikt en ik heb een goed gekregen ja echt dankjewel ik ben echt super blij

  <3

 2. Een mens

  Dank je voor de info super! Dit had ik dodig.

 3. het is goed en veel info ik heb hierdoor een 10 gekregen!

 4. ik doe mijn spreekbeurd ook over unicef leuk

 5. spreekbeurt

  is niet alleen goed voor spreekbeurt ook voor andere dingen zoals: een brief die je moet schrijven over unicef

 6. altcompilaties

  handige site had ik nodig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!