Hoe kom ik hoog in Google?

Ik hou mijn werkstuk over zoekmachine marketing. Ik heb voor dit onderwerp gekozen omdat er steeds meer websites op internet verschijnen. Anno 2015 zijn er online maar liefst 4,59 biljoen webpagina’s te vinden. De onderlinge concurrentie wordt dus steeds groter. Hierdoor wordt het steeds lastiger voor websites om gevonden te worden door bezoekers.

Zoekmachine marketing zorgt ervoor dat een website goed vindbaar is in een zoekmachine zoals Google, waardoor de website veel bezoekers krijgt. Dit lijkt misschien niet al te moeilijk, maar zoekmachine marketing is een heel ingewikkeld vakgebied dat zich in hoog tempo ontwikkelt.

Waarom hoog in Google scoren?

Er zijn inmiddels biljoenen websites die elkaar beconcurreren. In de strijd om bezoekers wordt zoekmachine marketing steeds relevanter. De eigenaren van al deze websites willen graag dat hun website bezocht wordt door mensen, anders hebben zij de website voor niets gemaakt.

hoger-in-google

Zo wil een bedrijf bijvoorbeeld dat klanten op de website producten bekijken of bedrijfsinformatie lezen. En een blogger wil dat mensen zijn blogs lezen zodat hij misschien geld kan verdienen met advertentie-inkomsten.

Hoe dan ook: wanneer de informatie op een website niet wordt gelezen, heeft de website eigenlijk geen bestaansrecht. Het aantrekken van bezoekers is voor eigenaren van websites daarom enorm belangrijk.

Wat is zoekmachine marketing?

De beste manier om bezoekers te krijgen is via zoekmachines. Omdat maar liefst 98% van de Nederlanders Google als zoekmachine gebruikt, is deze zoekmachine voor websites van doorslaggevend belang. Wanneer een website zoveel mogelijk bezoekers of klanten wil, is het dus zaak om hoog in Google te komen.

Zoekmachine marketing is de meest gebruikte methode om hogere posities in de zoekresultaten van Google te realiseren. Er zijn gespecialiseerde Nederlandse bedrijven die websites hierbij helpen. Maar wat is zoekmachine marketing nu eigenlijk?

Zoekmachine marketing zorgt ervoor dat een website vindbaar is in Google. Hoe meer tijd er is gestoken in zoekmachine marketing, hoe hoger de webpagina in de zoekresultaten van Google komt te staan. Mensen klikken vooral op de bovenste websites in de zoekresultaten, waardoor de hoog genoteerde websites veel meer bezoekers krijgen dan de lager genoteerde websites.

Er zijn twee verschillende soorten van zoekmachine marketing: zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren.

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (ook wel bekend als Search Engine Optimization of SEO) is een methode waarbij een website wordt geoptimaliseerd voor vindbaarheid in zoekmachines. Zo worden er bijvoorbeeld technische aanpassingen gedaan die de vindbaarheid verbeteren of worden er teksten geschreven waarin bepaalde zoekwoorden vaak voorkomen.

Wanneer iemand in Google naar informatie zoekt, vult diegene een bepaalde zoekterm in. Vervolgens wordt er in de zoekresultaten een lijst met relevante websites getoond die de ingevulde zoekterm zo vaak mogelijk bevatten.

Wanneer een website dus veel bezoekers wil op een bepaalde zoekterm, moet deze zoveel mogelijk artikelen bevatten waarin deze zoekterm vaak terugkomt. Hoe meer van dit soort artikelen de website bevat en hoe beter geoptimaliseerd deze is voor vindbaarheid in de zoekmachines, hoe hoger de positie van de website zal zijn in de zoekresultaten van Google.

Dit is belangrijk omdat mensen alleen op de websites klikken met de hoogste posities in de zoekresultaten. Een top 5 positie is daarom een minimum vereiste om redelijk wat bezoekersverkeer vanuit Google te ontvangen.

Zoekmachine adverteren

Zoekmachine adverteren (ook wel bekend als Search Engine Advertising of SEA) is een methode waarbij tegen betaling advertenties worden geplaatst naast de gewone zoekresultaten in Google.

Wanneer een gebruiker een bepaalde zoekopdracht invult, zal automatisch een advertentie worden getoond die relevant is voor deze zoekterm. Wanneer diegene vervolgens op de advertentie klikt, wordt hij automatisch doorgeleid naar de website van de adverteerder. Deze betaalt hiervoor een vast bedrag per klik.

Wat is de beste vorm van zoekmachine marketing?

zoekmachine marketingZoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren hebben beiden hun eigen voordelen en nadelen.

Zoekmachine optimalisatie is veel goedkoper, maar werkt vooral goed wanneer er veel artikelen worden geschreven. Hierdoor duurt het enige tijd voordat de resultaten zichtbaar worden. Zoekmachine optimalisatie is hierdoor de beste langetermijnstrategie op het gebied van zoekmachine marketing.

Zoekmachine adverteren is relatief duur, maar werkt direct. Zelfs wanneer een website weinig informatie bevat, worden de advertenties van de website op de eerste pagina van de zoekresultaten getoond. Zoekmachine adverteren is hierdoor de beste kortetermijnstrategie op het gebied van zoekmachine marketing.

Een combinatie van zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren is vaak het meest effectief.

Hoe kan ik hoog in Google komen?

Zoekmachine marketing is de beste methode om hoog in Google te komen. Het is echter een heel ingewikkeld vakgebied, waardoor veel mensen hulp inschakelen om zo snel mogelijk goede resultaten te ervaren.

 

2 Responses to “Hoe kom ik hoog in Google?”

  1. emeliy

    hebben julie mischien meer landen om uit te kiezen huh ?