Autoverzekering

 

Hoe werkt een autoverzekering?

Met een verzekering kun je jezelf beschermen tegen hoge kosten, als gevolg van schade die je aanricht aan je eigen of andermans voorwerpen. Verzekeringen komen in tal van verschillende soorten voor. Denk aan een ziektekostenverzekering, een inboedelverzekering en een autoverzekering. In Nederland is het verplicht om een ziektekosten- en autoverzekering af te sluiten. Op deze manier is de Nederlandse overheid ervan verzekerd dat iedere burger de benodigde gezondheidszorg kan krijgen en schade aan andermans auto, motor of ander voertuig kan bekostigen. Het RDW controleert elke dag of alle auto’s verzekerd zijn. In dit artikel vertellen we je meer over de werking van een autoverzekering.

Verschillende soorten autoverzekeringen

Autoverzekeringen worden in verschillende soorten en door diverse verzekeringsmaatschappijen aangeboden. Veel mensen kiezen voor een zogenaamde WA-verzekering, wat als een basisverzekering gezien wordt. Met een WA-verzekering ben je verzekerd voor de schade die je aan andermans voertuig aanricht. Denk aan schade als gevolg van een ongeluk, schade als gevolg van onoplettendheid, enzovoorts.

Naast een WA-verzekering biedt vrijwel iedere verzekeraar een autoverzekering met beperkt casco aan. In dit geval wordt ook een deel van de schade aan je eigen voertuig vergoed bij ongelukken. Een derde autoverzekering die afgesloten kan worden is een zogenaamde allriskverzekering, ook wel een autoverzekering met volledig casco. Bij deze verzekering ben je het best gedekt, maar is je maandelijkse premie het hoogst.

Online autoverzekeringen vergelijken

Wanneer je een nieuwe verzekering afsluit is het raadzaam om op internet te zoeken naar vergelijkingstools. Met deze vergelijkingstools wordt het vergelijken van de autoverzekeringen van verschillende verzekeraars een stuk eenvoudiger. Zo vind je sneller een goedkope autoverzekering, die qua dekking aansluit bij je persoonlijke voorkeuren. In het geval dat je weinig schade veroorzaakt is het vaak voldoende om een WA-verzekering af te sluiten. Die ene keer dat je namelijk wel schade veroorzaakt weegt in dit geval niet op tegen de veel hogere premies van een autoverzekering met beperkt of volledig casco.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *