Op maandelijkse kosten besparen: dat doe je zo!

Ben jij het zat om iedere maand weer zo veel geld afgeschreven te zien worden van je bankrekening? Dan is het hoog tijd om eens te kijken of al deze bedragen die je betaald per maand wel noodzakelijk zijn. Er zijn namelijk vast wel dingen waar je op kunt besparen. Hoe je het beste kunt besparen op jouw maandelijkse kosten? Er zijn een aantal tips die je hiervoor in je achterhoofd kunt houden. Welke tips dit zijn lees je hier!

Check jouw verzekeringen

Waar je aardig wat geld per maand voor betaald, zijn verzekeringen. Echter is het natuurlijk zo dat je verzekeringen nu eenmaal nodig hebt. Toch kan er soms nog best een verschil zitten in de prijs van verzekeringen. Als jij niet zo vaak meer omkijkt naar de prijzen van jouw huidige verzekeringen, kan het een goed idee zijn om dit wel te doen. Zeker als je graag wilt besparen op jouw maandelijkse kosten, kan het geen kwaad om je huidige verzekeringen eens goed te checken. Betaal je niet te veel voor jouw huidige verzekering en ligt de prijs voor dezelfde voorwaarden bij een andere verzekeraar lager? Dan kan het natuurlijk een goed idee zijn om over stappen. Denk in ieder geval aan het checken van jouw huidige autoverzekering, reis- en annuleringsverzekering, inboedelverzekering en zorgverzekering. Bij een zorgverzekering is het mogelijk om één keer per jaar over te stappen, dus houd hier rekening mee. Wil jij aan het einde van het jaar graag een andere zorgverzekering hebben? Jouw zorgverzekering vergelijken kan dan zeker een goede optie zijn. Zo ben je hier alvast op voorbereid. Al met al valt er vaak best wat te halen bij het veranderen van jouw verzekeringen. Als je graag geld bespaart per maand, kan het dus zeker een goede optie zijn om wat vaker jouw verzekeringen na te lopen.

Kijk of je overbodige abonnementen hebt

Abonnementen kunnen ook aardig wat geld kosten per maand. Als jij dus iemand bent die veel abonnementen hebt, kan het zeker de moeite waard zijn om te checken of je al deze abonnementen wel gebruikt. Al betaal je maar een klein bedrag per maand voor een bepaald abonnement, toch kunnen de kosten per jaar dan nog best hoog zijn. Als je een abonnement eigenlijk helemaal niet of weinig gebruikt is het dan natuurlijk ook zonde als je hiervoor aan het betalen bent. Heb je een abonnement bij bijvoorbeeld Netflix of Spotify waar je eigenlijk nauwelijks gebruikt van maakt of heb je een abonnement op een bepaald tijdschrift dat je eigenlijk niet veel leest? Of speel je mee met een bepaalde loterij waar je vanaf wilt? Stop hier dan mee als dit mogelijk is. Je zult zien dat wanneer je stopt met overbodige abonnementen, je per maand best wat kosten bespaart. Het geld dat je overhoudt kun je dan ergens anders voor gebruiken.

Deals scoren

Om te besparen op jouw maandelijkse kosten, kun je wat vaker op zoek gaan naar deals. Deals scoren kan jou namelijk flink wat kosten besparen. Heb je dus iets nodig, maar vind je de prijs op dat moment veel te hoog? Dan kan het aan te raden zijn om nog even te wachten. Wellicht komt dit product namelijk binnenkort wel in de aanbieding. Zeker als je het product dat je nodig hebt niet direct nodig hebt maar wel graag zou willen hebben, kan het verstandig zijn om even af te wachten. Deals scoren kun je natuurlijk ook doen in bijvoorbeeld de supermarkt. Hier zijn regelmatig aanbiedingen te vinden waar je van kunt profiteren. Let wel op dat je in de supermarkt niet op iedere deal ingaat, want dan ben je alsnog veel geld kwijt aan producten die je wellicht niet eens zo hard nodig hebt.

Boodschappen

Waar je veel geld op kunt besparen per maand, zijn boodschappen. Ongetwijfeld neem je wel eens iets mee uit de supermarkt wat je niet eens zo hard nodig hebt. Als je dit vaak doet, zal je best wat geld kwijt zijn. Wat een aanrader kan zijn om geld te kunnen besparen op boodschappen, is door altijd een boodschappenlijstje op te stellen. Bekijk wat je nog in huis hebt liggen en wat je nodig hebt. Koop dan alleen wat je op jouw boodschappenlijstje hebt opgeschreven, want zo voorkom je dat je van alles mee neemt dat niet nodig is.

Besparen op jouw maandelijkse kosten is dus zeker mogelijk. Probeer bovenstaande tips eens uit, want hier kun je al een heel eind mee komen.

 

 

Comments are closed.