De wereld van Refurbished

Foto van een iphone die is refurbished

Welkom bij deze blog! We gaan het hebben over de wereld van refurbished. Waarschijnlijk heb je wel eens van de term refurbished iPhone, want je ziet het steeds vaker voorbij komen op tv, radio of social media. Maar weet jij wat refurbished nou precies inhoudt en waarom het een goede keuze is? Geen zorgen, dit gaan we allemaal uitleggen. Refurbished is namelijk een perfecte keuze, lees verder om te ontdekken waarom.

Inhoudsopgave:

 • Wat is refurbished?
 • Wat zijn de voordelen van refurbished?
 • Welke dagelijkse producten zijn refurbished verkrijgbaar?
 • Waarom is refurbished een duurzame keuze
 • Is refurbished hetzelfde als tweedehands?

Wat is refurbished?

Tegenwoordig is refurbishen hip, zo kunnen je meubels of fietsen refurbishen. Maar Refurbished is een term die veel wordt gebruikt om elektronische apparaten te beschrijven die eerder gebruikt zijn, maar zijn teruggestuurd of ingeruild om te worden gereviseerd en opnieuw in “nieuwstaat” worden gebracht om opnieuw verkocht te worden. Bij “refurbishen” worden eventuele defecte onderdelen vervangen, de apparaten worden grondig getest en schoongemaakt. Het is als het ware een gebruikt apparaat dat een tweede leven krijgt.

Wat zijn de voordelen van refurbished?

Wat maakt het interessant om voor een refurbished product te kiezen in plaats van een nieuwe? Simpel, dit zijn de drie redenen!

 1. Betaalbaarheid: Een van de grootste voordelen van refurbished apparaten is de prijs. Omdat ze eerder zijn gebruikt, kunnen ze vaak tegen een flink lagere prijs worden gekocht dan nieuwe apparaten. Dat betekent dat je dezelfde kwaliteit en functionaliteit mag verwachten als een nieuw product, maar voor een fractie van de prijs.
 2. Milieuvriendelijk: Door te kiezen voor refurbished apparaten draag je bij aan een duurzamere wereld. Door het hergebruiken van elektronica verminder je de vraag naar nieuwe productie, waardoor je de impact op het milieu verkleint. Het is een mooie manier om e-waste te verminderen.
 3. Kwaliteit en garantie: Veel gerenommeerde refurbished aanbieders bieden garantie op hun producten. Dit betekent dat je met een goed gevoel een refurbished apparaat kunt kopen. Refurbished apparaten worden vaak grondig geïnspecteerd en getest om ervoor te zorgen dat ze van hoge kwaliteit zijn en goed functioneren.

Welke dagelijkse elektronica zijn refurbished verkrijgbaar?

Waarschijnlijk zijn refurbished iPhones de meest verkochte refurbished producten. Maar naast refurbished iPhones zijn er ook veel andere dagelijkse elektronica die refurbished verkrijgbaar zijn. Hier volgen een aantal voorbeelden:

 • Laptops: refurbished laptops zijn een populair alternatief voor studenten en de duurzame ondernemer die een hoogwaardige laptop of MacBook willen tegen een lagere prijs.
 • Tablets: refurbished iPads bieden een geweldige prijs-kwaliteitverhouding en zijn ideaal voor je productiviteit wanneer je veel reist.
 • Smartwatches: kleine elektronica zoals een Apple Watch zijn ook interessant om refurbished te kopen.

Waarom is refurbished een duurzame keuze?

Doordat elektronische afval (E-waste) een steeds groter probleem wordt, is het belangrijk dat iedereen actie onderneemt om deze afvalberg te verkleinen. De gevolgen van e-waste zijn misschien lastig in te schatten, maar het heeft een negatieve impact op onze leefomgeving. E-waste kan onder andere worden verminderd door de levensduur van apparaten te verlengen. Het is dus een logische stap om apparaten te refurbishen. Refurbished iPhones hebben daarom direct impact op het verminderen van E-waste.

Is refurbished hetzelfde als tweedehands?

Hoewel refurbished en tweedehands beide verwijzen naar gebruikte producten, zijn ze toch niet hetzelfde. Er zijn namelijk een aantal grote verschillen, die lichten we graag even toe. Ten eerste wordt een refurbished device van Fixje geleverd met 2 jaar garantie. Ten tweede heb je bij een refurbished product recht op 14 dagen bedenktijd. En ten derde, een refurbished iPhone wordt altijd gecontroleerd door professionals.

Refurbished wordt steeds populairder

Steeds meer consumenten en ook bedrijven kiezen ervoor een refurbished apparaat aan te schaffen in plaats van een splinternieuw device. Sinds 2020 is er maar liefst een stijging van 131% in het aantal refurbished gebruikers. En 2 op de 3 mensen overweegt zelfs om een refurbished smartphone te kopen. Hierbij is de geld besparing de belangrijkste reden om voor een refurbished apparaat te kiezen.

 

 

Comments are closed.