Tenten

Inleiding

tentIk doe mijn spreekbeurt over tenten. Ik heb voor dit onderwerp gekozen omdat ik hier veel over weet. Tenten zijn er in heel veel verschillende vormen. Er zijn tenten die iedereen wel kent om mee te kamperen, maar er zijn er nog veel meer. Bijvoorbeeld een grote circustent. Maar deze tenten moeten altijd eerst helemaal in elkaar gezet worden en aan het einde weer afgebroken worden. In mijn spreekbeurt ga ik meer vertellen over heel veel verschillende tenten en waarvoor ze gebruikt worden. Tenten worden tegenwoordig gebruikt voor heel veel dingen, zoals:

● Kamperen
● Het circus
● Feestjes
● Bruiloften
● Sportevenementen
● Beurzen
● En nog veel meer

Deze tenten hebben allemaal één ding gemeen: met slecht weer zit je droog! Er zijn tenten in heel veel verschillende maten. De kleinste tent is een éénpersoons tent om in te kamperen en de grootste tent is wel 50 meter. De kleinere tenten worden gewoon in de winkel verkocht, maar als je iets organiseert waar heel veel mensen naartoe komen kun je ook een tent huren. Dan wordt de tent door het bedrijf zelf opgezet en aan het einde weer afgebouwd, dat is lekker makkelijk! Nu ga ik jullie vertellen waar al die verschillende soorten tenten nou precies voor gebruikt worden.

Werktenten

Werktenten worden veel gebruikt bij bijvoorbeeld bouwprojecten waarbij er voor een lange tijd op één plek wordt gewerkt. Het is handig om dan een werktent te gebruiken, omdat je dan de werkplek droog houdt en je hebt dan geen last van de wind. Er wordt dan ook vaak gebruik gemaakt van tentverwarming, zo merk je niet eens meer dat je buiten aan het werk bent. Het handige van een werktent is dat je niet meer afhankelijk bent van het weer, zo kan er dus in de winter ook gewoon doorgewerkt worden.

Feesttenten

feesttentFeesttenten worden veel gebruikt in Nederland. Zo worden ze gebruikt voor bijvoorbeeld bruiloften, festivals, beurzen enz. Ze worden ook wel partytenten genoemd. Een partytent huren kan op verschillende websites. De meeste tenten die worden gebruikt bij feesten en evenementen hebben een volledige harde behuizing. Daar bedoel ik mee dat ze naast een hard dak ook harde wanden hebben. Het is dan net een groot huis. Deze tenten kunnen ook helemaal van glas zijn zoals het glazen huis van radio 3FM.

Aluhallen

Dit zijn tenten die heel groot zijn. Deze tenten worden meestal gebruikt voor evenementen die heel lang blijven, zoals het racen op het circuit in Zandvoort. Dit is de meest grote en luxe uitvoering van een tent. De behuizing is heel stevig en kan goed tegen slecht weer zoals zware stormen. Aluhallen kunnen tegen een windstorm van wel 100 kilometer per uur! Ook kan er in deze tenten een toilet geplaatst worden, bijvoorbeeld bij beurzen is dat handig voor bezoekers.

Opslagtenten

Opslagtenten worden vaak gebruikt door bedrijven die voor een korte periode extra ruimte nodig hebben. Dat kan bijvoorbeeld nodig zijn bij een verbouwing in een bedrijf of als er een periode aankomt waarbij er extra veel spullen verkocht worden. Deze tenten kunnen ook wel zo’n 40 meter lang zijn.

Geconditioneerde tenten

Bij geconditioneerde tenten kun je zelf de temperatuur in de tent bepalen. Deze tenten worden veel gebruikt wanneer de temperatuur in een tent een hele grote rol speelt. Geconditioneerde tenten worden gebruikt voor bijvoorbeeld kantines, showrooms, enz.

Vloeren

Naast de verschillende tenten zijn er natuurlijk ook verschillende vloeren voor in de tenten. Ik zal nu vertellen welke dat zijn.

Casettevloer

Een casettevloer is een vloer die wordt gedragen door een constructie van stalen buizen. Een cassetevloer wordt veel gebruikt als podiumvloer. De vloer is veel te zien bij evenementen zoals concerten en festivals.

Framevloer

Een framevloer is een veel stevigere vloer dan de casettevloer. Deze vloer wordt gebruikt voor grotere evenementen die een hele sterke vloer nodig hebben. Een framevloer kan op elke hoogte gebouwd worden. Daarom is hij geschikt voor heel veel evenementen.

Vlondervloer

De vlondervloer is van hout, en is de goedkope vorm van de tentvloeren. Deze vloer wordt eerder gebruikt voor opslag dan voor evenementen, omdat het van hout is en dit moeilijker schoon te maken is.

Deze spreekbeurt is gemaakt door Ingmar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *