Werkstuk groep 7

In de groep 7 zal je gevraagd worden om een werkstuk te maken. Dit werkstuk kan over een heleboel verschillende onderwerpen gaan, maar moet netjes en goed geschreven zijn. Het maken van een werkstuk in groep 7 kan echter wat overweldigend zijn. Heel wat studenten uit groep 7 weten namelijk niet waar te beginnen of hoe een werkstuk te schrijven. Hier ben je aan het goede adres wanneer je wil weten hoe een werkstuk te schrijven en over welke onderwerpen je in groep 7 een werkstuk kan inleveren.

Werkstuk voorbeeld groep 7

character3Indien je op zoek bent naar voorbeelden van werkstukken voor groep 7 kun je op onze website terecht. Wij hebben namelijk een hoop goede voorbeeldwerkstukken geschreven en verzameld waaruit jij inspiratie kan opdoen. Het is natuurlijk wel zo dat je best niet kopieert uit deze werkstukken. Als je juf of meester erachter komen dat je delen van je werkstuk vanaf het internet hebt gekopieerd kan dit ervoor zorgen dat je 0/10 krijgt op je werkstuk.

Wanneer je een werkstuk schrijft zijn er echter enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet je werkstuk een goede titel hebben en moet je een inhoudsopgave en een bronnenlijst aan je werkstuk toevoegen. Hier zijn alle delen die een goed werkstuk moeten bevatten:

1.Een goede titel

Allereerst moet jouw werkstuk voor groep 7 een goede titel hebben. Het is best dat je even nadenkt over je onderwerp en titel. Probeer een onderwerp uit te kiezen waarin jij geïnteresseerd bent. Op die manier is het namelijk heel wat leuker om het werkstuk te schrijven.

2. Leuke tussenkopjes

Wanneer je een goed werkstuk onderwerp hebt bedacht en een titel hebt verzonnen kan je beginnen aan het bedenken van tussenkopjes. Dit kan je doen door onderzoek te doen naar je onderwerp of door een mind map aan te leggen. Laat ons stellen dat we een werkstukje maken over tsunami’s en hoe deze ontstaan. Dan kunnen we de volgende tussenkopjes bedenken.

  1. Wat zijn tsunami’s
  2. Hoe ontstaan tsunami’s
  3. Waar komen tsunami’s voor
  4. Tsunami’s in het verleden
  5. Wat moet je doen wanneer er een tsunami is

3. Schrijf je werkstuk

Nu je leuke tussenkopjes hebt ga je onderzoek doen naar deze tussenkopjes zodat je een goede en vlotte tekst kan schrijven.

4. Voeg een bronnenlijst toe aan je werkstuk

Ook is het erg belangrijk dat je een goede bronnenlijst toevoegt aan je werkstuk. Wanneer je een boek leest over tsunami’s of een website bezoekt waar je informatie verzamelt over tsunami’s moet je dat boek of die website vermelden in je bronnenlijst. De bronnenlijst komt achteraan in je werkstuk te zitten.

5. Voeg een inhoudsopgave toe

Voeg nu ook een inhoudsopgave toe aan je werkstuk. Je kan makkelijk en snel een inhoudspgave toevoegen aan je werkstuk via je tekstverwerker. Hierdoor zal er een inhoudsopgave gecreëerd worden waarbij alle tussenkopjes opgesomd worden met daarlangs de pagina waar de tussenkopjes te vinden zijn.

6. Maak een voorblad

Wanneer je een werkstuk maakt heb je ook een voorblad nodig. Op dit voorblad staan normaal gezien je klas, je naam, de naam van je leerkracht en de titel van jouw werkstuk. Luister echter goed naar de juf of meester omdat de opbouw van het voorblad verschilt van school tot school.

Werkstuk Onderwerpen groep 7

Een werkstuk onderwerp kiezen is niet altijd even makkelijk. Er zijn namelijk een heleboel onderwerpen waar jij uit kan kiezen. Toch hebben we enkele belangrijke tips mee te geven

1. Kies een werkstuk onderwerp waar je in geïnteresseerd bent

Niets zo erg als een werkstuk schrijven over een onderwerp dat je niet ligt. Het lijkt wel jaren te duren! Kies daarom best een onderwerp waar je interesse in hebt zodat het makkelijker is om onderzoek te doen over dat onderwerp.

2. Kies een werkstuk onderwerp waar wat leuks over te vertellen is

Wat is er zo speciaal aan je onderwerp? Welke vraag beantwoordt je onderwerp? Welk onderzoek kan je doen rondom het onderwerp?
Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor het onderwerp orkanen:

Over ’’Wat zijn orkanen’’ kan je heel wat minder vertellen dan wanneer je kiest voor ‘’Wat zijn orkanen en waarom komen ze meer voor in sommige landen’’. Dat laatste onderwerp zorgt er namelijk voor dat je een interessante vraag beantwoordt.

Maar welke onderwerpen kan je nou kiezen? Wel, op onze website vind je een grote lijst met allemaal leuke onderwerpen voor werkstukken uit groep 7. Zo heb je keuze uit aardrijkskunde, natuurkunde, muziek, kunst, geschiedenis, sociologie en zoveel meer. Daarnaast vind je hier ook een groot aantal leuke werkstukken waar je inspiratie kan opdoen voor je eigen werkstuk!