Werkstuk groep 8

Wanneer je in groep 8 zit ben je natuurlijk al de oudste groep van de lagere school. Op die manier zijn de werkstukken die je in groep 8 moet maken natuurlijk al wel wat moeilijker dan de werkstukken die je in groep 5 of groep 6 moet maken. Het is dan ook erg belangrijk dat je een onderwerp uitkiest waar je veel over kan vertellen en waarover je een slim en uitdagend werkstuk in groep 8 kan maken.

Werkstuk voorbeeld groep 8

character3Moet jij een werkstuk maken in groep 8? Dan zijn er enkele onderdelen van het werkstuk die je zeker niet mag vergeten. Hier laten we zien uit welke delen een goed werkstuk in groep 8 zal bestaan.

1. Een goede, boeiende titel

Allereerst zal je een goede en boeiende titel moeten verzinnen. Dit wil natuurlijk zeggen dat je ook een onderwerp moet kiezen. Kies een onderwerp waardoor jij zelf geboeid bent en waarover je graag wil schrijven.

2. Tussenkopjes

Tussenkopjes zijn erg belangrijk om jouw werkstuk een goede structuur te geven. Stel dat je een werkstuk maakt over Vincent Van Gogh, dan kun je eventueel de volgende tussenkopjes gebruiken.

  • Wie was Vincent van Gogh
  • Het leven van Vincent Van Gogh
  • Wat is impressionisme?
  • Belangrijkste werken van Vincent Van Gogh
  • Het Van Gogh Museum

3. Een goed geschreven en onderzochte tekst

Wanneer met tussenkopjes op de proppen komt is het tijd om onderzoek te doen naar de verschillende tussenkopjes en een goede en vloeiende tekst te schrijven onder de tussenkopjes.

4. Bronnen

Bij het schrijven van een werkstuk moet je natuurlijk ook je bronnen vermelden! Dit doe je best onderaan de pagina of achterin het werkstuk.

5. Inhoudsopgave

Ook ga je een inhoudsopgave moeten maken. Op die manier kan de juf of meester makkelijker door je werkstuk bladeren. In de inhoudsopgave moeten alle kopjes en tussenkopjes staan met de pagina waarop de kopjes en tussenkopjes te vinden zijn.

6. Een voorblad

Tot slot ga je voor je het werkstuk gaat printen en in een mapje steken, ook een voorblad maken. Op dit voorblad komt je naam, je klas, en natuurlijk ook de titel van je werkstuk. Luister goed naar de juf of meester als er meer informatie op het voorblad moet komen.

Ben je op zoek naar een voorbeeld van een goed werkstuk? Neem dan zeker en vast eens een kijkje op onze website. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je het werkstuk niet kopieert want dan kan de meester of juf jou een 0/10 geven.

Werkstuk Onderwerpen groep 8

Een onderwerp kiezen voor een werkstuk in groep 8 is niet altijd even makkelijk. Dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom willen wij jou graag op weg helpen met enkele ideetjes en tips voor het kiezen van een prima werkstuk onderwerp.

1.Kies een werkstuk onderwerp waar jij in geïnteresseerd bent

Voor je een onderwerp voor je groep 8 werkstuk kiest is het een goed idee even stil te staan bij je hobby’s en interesses. Wie weet kan je wel schrijven over voetbal? Of over Fortnite? Indien je niet zeker bent over een bepaald onderwerp kan je altijd aan je juf of meester vragen of je het onderwerp gebruiken kan voor je werkstuk.

2.Kies een onderwerp waar je veel over kan opzoeken

Ook is het belangrijk dat je in groep 8 een onderwerp uitkiest waar je heel wat over kan vertellen en dat wat moeilijker is. Enkele voorbeelden:

  • Wat zijn orkanen en waarom komen ze in sommige landen meer voor dan in andere landen?
  • Wat was de invloed van Van Gogh op het impressionisme?
  • Worden E-sports binnenkort net zo populair als voetbal kijken?

Wanneer je niet heel zeker bent of het onderwerp goed is kun je altijd aan je juf of meester om raad vragen. Wanneer je een onderwerp wil uitkiezen kan je schrijven over:

Aardrijkskunde en natuurkunde

Zo kan je het hebben over weersverschijnselen en geologie.
Werkstukken over Aardrijkskunde

Geschiedenis

Geschiedenis is erg breed en je kunt uit heel veel onderwerpen kiezen.. Zo kan je bijvoorbeeld een werkstuk maken over de 2de wereldoorlog, maar ook over de middeleeuwen, of bekende mensen uit de geschiedenis.
Werkstukken Geschiedenis

Eten en Drinken

Ook eten en drinken is een erg leuk onderwerp. Maak een werkstuk over Coca Cola en onderzoek of het nou echt zo is dat je van cola niet kan slapen. Ook kun je het hebben over rare eetgewoonten van bepaalde volkeren of natuurlijk over rare gerechten van over de hele wereld.
Werkstukken over Eten en Drinken

Muziek en Kunst

Wil jij een werkstuk maken over muziek en kunst? Dan is het altijd erg leuk om vergelijkingen te maken tussen kunstenaars of om de impact/invloed van kunstenaars en muzikanten op de muziekstroming of kunststroming te onderzoeken.
Werkstukken over Muziek en Kunst