Een fiets kopen: wat komt er allemaal bij kijken?

Is jouw fiets aan vervanging toe? Dan kan het een goed idee zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe fiets. Als je echter een nieuwe fiets wilt gaan kopen, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Je wilt tenslotte bijvoorbeeld wel dat je voor een fiets van goede kwaliteit kiest en dat je ervoor zorgt dat diefstal wordt voorkomen of je hiervoor verzekerd bent middels een fietsverzekering. Wat er allemaal bij komt kijken als je een nieuwe fiets wilt kopen?

Bepaal welk soort fiets je graag wilt hebben

Er zijn natuurlijk ontzettend veel soorten fietsen. Voordat je daadwerkelijk een fiets gaat kopen, is het daarom belangrijk om jezelf hier alvast op te oriënteren. Bekijk welk soort fiets je graag zou willen hebben. Wil je bijvoorbeeld een normale fiets, een mountainbike of elektrische fiets? Denk goed na waar je de fiets allemaal voor denkt te gebruiken. Niet iedere fiets is namelijk geschikt voor bijvoorbeeld het maken van hele lange fietstochten. Houd hier dus goed rekening mee.

Wel of geen versnellingen?

Niet iedere fiets heeft versnellingen. Het is dus belangrijk om voor jezelf te bedenken of je deze nodig hebt of niet. Met behulp van versnellingen kun je bepalen hoe licht of zwaar je fietst. Dit kan handig zijn, maar is niet altijd nodig. Versnellingen kunnen goed van pas komen als je vaak lange fietstochten maakt. Fiets je alleen korte stukjes? Dan zijn versnellingen niet direct nodig.

Voor welke rem kies je?

Bij het kopen van een nieuwe fiets kun je ook rekening houden met het type rem. Er zijn namelijk twee verschillende soorten remmen waar je uit kunt kiezen: terugtraprem of handrem. Een terugtraprem is een rem die werkt als je met je trappers achteruittrapt. Een handrem zit vast aan het stuur van de fiets en bedien je gewoon met je handen. Bepaal goed welke rem jij het handigste vindt en kies voor een fiets met deze specifieke rem.

Fietsdiefstal voorkomen

Als je net een nieuwe fiets hebt gekocht, zit je er natuurlijk niet op te wachten dat deze gestolen wordt. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een fietsverzekering. Door een fietsverzekering af te sluiten ga je verzekerd op pad en dit geeft toch een fijner gevoel. Zeker als je fiets net nieuw is, is het belangrijk om deze zo goed mogelijk te verzekeren. Ook kun je er natuurlijk zelf proberen voor te zorgen dat jouw fiets niet gestolen wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kopen van een goed extra slot.

Maak proefritjes

Een goede tip als je net een nieuwe fiets hebt gekocht, is om meerdere proefritjes te maken. Je zult op het begin namelijk misschien wel even moeten wennen aan jouw nieuwe fiets. Zeker als je van plan bent om lange fietstochten te maken, is het een goed idee om van tevoren eerst even aan je fiets te wennen.

Kortom, er zijn verschillende dingen waar je aan moet denken als je van plan bent om een nieuwe fiets te kopen. In ieder geval is een fiets ontzettend handig, want je kunt deze vaak gaan gebruiken. De fiets is momenteel enorm populair en dat zal voorlopig ook zeker zo blijven. Een nieuwe fiets aanschaffen als jouw oude fiets aan vervanging toe is, is dus zeker het overwegen waard.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *