Kristiansand

Hallo allemaal! Vandaag nemen we jullie mee op een reis naar Kristiansand, een prachtige stad in Noorwegen. De hoofdstad van Noorwegen is Oslo, een enorme stad waar van alles te beleven is. Uiteraard is er daarnaast nog veel meer te zien in dit prachtige land en kennen de meesten van ons vast wel de fjorden. Wat dit precies is en wat deze prachtige stad nog meer allemaal te bieden heeft, vertellen we je nu.

De geschiedenis van Kristiansand

Voor we verdergaan met de verschillende bezienswaardigheden die de stad Kristiansand kent, is het goed eerst even terug te gaan in de tijd en te kijken naar hoe deze stad nu eigenlijk is ontstaan en wie hier verantwoordelijk voor is geweest. Kristiansand heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw. De stad werd gesticht door koning Christian IV van Denemarken en Noorwegen en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in de maritieme geschiedenis van Noorwegen. Van oude forten tot kleurrijke huizen, elke straat ademt de verhalen van vroeger. Het is dus niet alleen een prachtige stad als het gaat om de natuur, maar ook vanuit de geschiedenis een ontzettend belangrijke en daarmee ook mooie stad. Zo zijn er allerlei gebouwen van vroeger die nog helemaal in tact zijn en die je zelfs van binnen kunt bekijken.

Hoeveel inwoners heeft Kristiansand

Hoeveel mensen wonen er eigenlijk in Kristiansand? Nou, ongeveer 90.000 mensen noemen deze stad hun thuis. Wat het bijzonder maakt, is dat ondanks deze aardige bevolking, Kristiansand nog steeds ruimte ademt, omdat het niet zo dichtbevolkt is. Dat betekent meer ruimte om te genieten van de natuur en de stad! Dit geldt eigenlijk voor heel Noorwegen. Noorwegen telt volgens de laatste cijfers van 2021, zo’n 5 miljoen inwoners. Dit lijkt veel, maar valt in het niets bij de hoeveelheid inwoners die wij in Nederland kennen. Wist je namelijk dat Noorwegen maar liefst 9 keer groter is dan Nederland? Je kunt je dus wel voorstellen hoe weinig mensen er maar op een vierkante kilometer wonen, dat zijn er ongeveer 15 in Noorwegen en ruim 500 in Nederland.

Wat is er zo mooi aan Kristiansand?

Wat maakt Kristiansand zo bijzonder? Laten we beginnen met de adembenemende fjorden die de stad omringen. Zo ben je namelijk binnen een halfuur vanaf je hotel Kristiansand bij de fjorden, die bekendstaan om hun prachtige kliffen, blauwe diepe wateren en enorme steile kliffen. Om het echt goed te kunnen zien, is het aan te raden om een boottocht te boeken. Tijdens deze boottocht ga je namelijk letterlijk door de fjorden en kom je veel dichterbij dan wanneer je er met de auto of bus naartoe rijdt.

Is Kristiansand geschikt voor kinderen?

Ja, Kristiansand is zeker geschikt voor kinderen. Sterker nog, het is ontzettend leuk! Wist je namelijk dat je er allerlei verschillende activiteiten kunt doen, zoals wandelen, fietsen, maar ook kajakken en skiën. Vooral de enorme ruimte die je er hebt, maakt het dat het een prachtige stad is om je urenlang te kunnen vermaken. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor Kristiansand, maar eigenlijk voor heel Noorwegen.

 

Comments are closed.