Refurbished laptop

Refurbished laptop

Tegenwoordig hoor je woord ‘refurbished’ steeds vaker terugkomen. Misschien heb je het zelf ook wel eens gehoord. Ik hoorde het woord voor het eerst van mijn broer. Mijn oudere broer kocht afgelopen week een nieuwe laptop, die toch niet helemaal nieuw was. Het was namelijk een refurbished laptop. Toen ik de laptop zag en zag dat de laptop zo goed als nieuw leek, besloot ik er meer informatie over te zoeken. Vandaag ga ik jullie precies vertellen wat ‘refurbished’ echt betekent, waar het vandaan komt en hoe je zelf aan refurbished apparaten komt.

Inhoudsopgave

 • Wat betekent refurbished?
 • Wat is het verschil tussen refurbished en tweedehands?
 • De voordelen van een refurbished apparaat.
 • Waar kun je refurbished apparaten vinden?

Wat betekent refurbished?

Wanneer het woord refurbished gebruikt wordt, gaat het vaak om een apparaat. Een apparaat dat verkocht wordt in een winkel of een webshop. Er zijn veel verschillende apparaten die refurbished kunnen zijn. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan telefoons, tablets, pc’s en laptops. Sommigen van ons in de klas zullen zelfs misschien een refurbished apparaat hebben. Misschien heb je zelf wel een refurbished laptop. Met refurbished wordt bedoeld dat een apparaat ooit al gebruikt is, maar helemaal opgeschoond is. Natuurlijk kun je apparaten als telefoons ook nieuw kopen in een winkel. Wel kost dat vaak een stuk meer geld. Zo kan een gloednieuwe iPhone €1.000,- kosten, maar kost een refurbished iPhone €750,- euro. Veel mensen overwegen tegenwoordig om te kiezen voor een refurbished apparaat wegens de kosten. Het kost toch net even iets minder dan een nieuw apparaat. Daarbij zijn refurbished apparaten vaak gekeurd door specialisten, die nakijken of het apparaat nog goed werkt en het apparaat ook opknappen. Je krijgt op deze manier dus een apparaat van hoge kwaliteit, voor minder geld.  

Het woord zelf is een engels woord, maar tegenwoordig gebruikt iedereen in Nederland het ook. Het betekent letterlijk ‘gerenoveerd’. Het is tegenwoordig een echt begrip geworden dat steeds vaker voorbij komt. Daarom vond ik het ook interessant om hier meer over te leren en er een spreekbeurt over te houden.

Wat is het verschil tussen refurbished en tweedehands?

Veel mensen denken dat refurbished en tweedehands hetzelfde zijn. Dat is niet eens zo heel gek. Je koopt namelijk een apparaat dat eerder gebruikt is door iemand anders. Je bent dus helemaal niet de eerste eigenaar van bijvoorbeeld de iPad. Maar wat is dan het verschil tussen de twee? Refurbished apparaten hebben iets dat tweedehands apparaten niet hebben. Refurbished apparaten zijn namelijk gekeurd, getest en opgeknapt. Dit wordt meestal gedaan door echte specialisten, die verstand hebben van apparatuur. Dat terwijl een tweedehands apparaat niet gekeurd, getest en opgeknapt wordt. Wanneer je een tweedehands apparaat koopt, bestaat het risico dat je iets koopt dat helemaal niet goed werkt. Dan kan het zijn dat je naar een aantal maanden of soms zelf weken een nieuw apparaat moet kopen. Zonde natuurlijk!

De voordelen van een refurbished apparaat.

Er is natuurlijk een reden dat refurbished apparaten tegenwoordig zo populair zijn. Er zijn veel redenen, maar Ik zal er even een aantal voor jullie opnoemen:

 1. Je bespaart er geld mee
  De voornaamste reden om een refurbished apparaat te kopen is natuurlijk de prijs. Vaak bespaar je met bijvoorbeeld refurbished iPhone tot 70%. Je betaalt dus helemaal niet zo heel veel als je het vergelijkt met een gloednieuwe iPhone.
 2. Je krijgt garantie
  Hoewel een refurbished apparaat al gebruikt is door iemand anders, krijg je altijd toch nog garantie op het apparaat dat je koopt. Mocht er in het eerste jaar iets gebeuren met je apparaat, dan kun je hem gerust terugbrengen en wordt het weer voor je gemaakt. Soms krijg je zelf een nieuwer apparaat ervoor in de plaats! 
 3. Alles is getest, gekeurd en opgeknapt.
  Je weet zeker dat je iets koopt dat door een specialist is gecontroleerd. Wanneer je iets tweedehands koopt op bijvoorbeeld Marktplaats, is dat natuurlijk niet het geval. Dan moet je een beetje gokken en zelf kijken of het apparaat goed is en of de verkoper betrouwbaar is.
 4. Het is beter voor het milieu
  Koop je een refurbished apparaat? Dan bespaar je niet alleen geld, maar je bent ook nog eens goed bezig voor het milieu. Hoe meer mensen refurbished apparaten kopen, hoe minder apparaten er gemaakt moeten worden. Dat zou betekenen dat er minder CO2 vrijkomt in de lucht. Dat is goed voor het milieu!

Zo zou ik nog veel meer voordelen die ik zou kunnen opnoemen! Ben jij dus zelf ooit op zoek naar een apparaat maar wil je niet teveel geld uitgeven? Of wil je misschien milieubewuste keuzes maken? Dan zijn refurbished apparaten een goed idee!

Vragen

 • Noem een voordeel van refurbished apparaten
 • Wat is het verschil tussen refurbished en tweedehands?

 

 

Comments are closed.