De Efteling

efteling-logo

Het Sprookjesbos

Het sprookjes bos in de Efteling bestaat al sinds 31 mei 1952. Alles wat je in het sprookjesbos kunt vinden, is ontworpen door Anton Pieck. Elk sprookje heeft een eigen plek in het zes hectare grote sprookjesbos. Sommige sprookjes bewegen, anderen maken muziek of vertellen een verhaal. Als je in het sprookjesbos loopt kom je wel 28 sprookjes tegen.

Dit zijn een paar sprookjes die je kunt tegenkomen in het sprookjesbos:

De rode schoentjes

Dit sprookje is vanaf 1953 te bewonderen in het sprookjesbos. De rode schoentjes dansen op de muziek van Jan van Oort. Het “dansen” gebeurt met behulp van een magneet onder de plaat waarop de schoentjes staan. Dit is het vijfde sprookje op de route door het sprookjesbos.

De Draak

De draak is sinds 1971 te zien in het sprookjesbos. Hij beschermt de kroon van de koning, die gestolen is door de heks. Als er iemand aan de kroon zit, komt de draak in actie. Er komt dan rook uit zijn neus, daarna buigt zijn hoofd naar beneden en begint hij te grommen. Dit is het tiende sprookje op de route door het sprookjesbos.

Hans en Grietje

Hans en Grietje en het huis van de heks is sinds 1955 te bekijken in het sprookjesbos. Het huisje wordt ook wel het peperkoekenhuisje genoemd. Het huisje is van snoepgoed gemaakt en heeft pannenkoeken als dakpannen. Als je bij het huisje staat en de klink van het hek naar beneden duwt dan komt de heks tevoorschijn en zegt: “Knibbel knuisje, wie knabbelt daar aan mijn huisje?” Ook kun je zien dat de heks Hans en Grietje heeft opgesloten in de kerker van haar huisje. Dit is het twaalfde sprookje op de route door het sprookjesbos.

Vrouw Holle

Het huisje van vrouw Holle is sinds 1952 te bekijken in het sprookjesbos. Om vrouw Holle naar buiten te krijgen, moet je haar roepen. Daarna komt ze door haar raam en schudt haar kussentje, dan begint het te sneeuwen. Vanaf 2006 komt er sneeuw uit haar kussentje, eerst was dit niet zo. Dit is het dertiende sprookje van de route door het sprookjesbos. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *