De Efteling

efteling-logo

Het attractiepark

Het attractiepark is een toevoeging op de oude Efteling, dat alleen maar bestond uit een sprookjesbos. Vanaf de eerste attractie die in 1956 is geopend, is de Efteling steeds populairder geworden, er was nu wat meer te beleven. Langzamerhand kwamen er steeds meer attracties bij, nu staat de Efteling niet alleen maar bekend om zijn Sprookjesbos, maar ook om de spannende attracties. Je kunt tegenwoordig in ongeveer 40 attracties stappen, dit kunnen hele snelle attracties zijn zoals de Python en de Vliegende Hollander, maar ook attracties voor het hele gezin zoals Droomvlucht en Raveleijn.

De Vliegende Hollander

De Vliegende Hollander is een populaire en een spectaculaire attractie in de Efteling, op drukke dagen sta je soms wel twee uur te wachten om hier in te kunnen. De Vliegende Hollander is geopend op 1 april 2007. Als je kleiner bent dan 1.20 m mag je er niet in, dit is omdat de attractie best wel hard gaat. Voordat je in bootjes stapt kom je eerst door een groot gebouw met allemaal huisjes dit ziet er heel erg echt en vooral oud uit. Als je in het bootje zit ga je eerst in het donker tussen allerlei grote schepen door, opeens komt de geest van de Vliegende Hollander tevoorschijn die wat zegt en ga je opeens heel snel naar beneden en tegelijkertijd naar buiten dit is erg spannend en een beetje eng.

Raveleijn

Het Raveleijn is een grote theaterzaal in de open lucht. Hij is geopend in op 30 april 2013. Om naar de show te kunnen heb je kaartjes nodig, die kun je uit de automaten halen op het plein voor de attractie. In Raveleijn wordt een spectaculaire show gegeven met paarden en raven, de spelers beelden een spannend verhaal uit en doen ondertussen allemaal moeilijke stunts terwijl ze op de paarden zitten. Ik ben zelf naar de show geweest, en vond het best een gave show. Het decor vond ik ook mooi want dat is echt in Anton Pieck stijl gemaakt en erg kleurrijk, dit vind ik best knap gemaakt. Dus als je naar de Efteling gaat, is het een tip om deze show te bezoeken.

Dit is het toegangskaartje van Raveleijn. Elk kaartje heeft een ander plaatje op de voorkant.

Droomvlucht

Droomvlucht is geopend in 1993. Het is een wereld vol met fantasie, je komt elfjes, kikkers, trollen, feeën en groene bosgeestjes tegen. Het karretje waarin je zit in een karretje leidt je door een wonderlijke fantasiewereld die super mooi is gemaakt. Droomvlucht is voor mensen van alle leeftijden leuk om te bezoeken. De rit door Droomvlucht duurt zeven minuten.

De Python

De python is een achtbaan in de Efteling. Deze achtbaan werd geopend op 13 april 1981. Als je in de Python zit ga je door twee loopings in en twee kurkentrekkers. De achtbaan is wel 750 meter lang en 29 meter hoog. Je valt in het begin 22 meter naar beneden en gaat er met snelheid is wel 85 kilometer per uur doorheen. Ik ben zelf drie keer in de Python geweest, je ging echt super snel en ik was op het einde wel een beetje misselijk, maar het was wel een leuke attractie.

Joris en de Draak

Joris en de Draak is een houten achtbaan in de Efteling en is de eerste houten achtbaan in Noordwest-Europa. De achtbaan bestaat uit 2 banen, die elk 780 meter lang zijn. De twee banen strijden tegen elkaar, als je het snelst binnen bent betekent dat dat je de draak als eerste hebt verslagen. De achtbaan heeft een maximale snelheid van 75 kilometer per uur, op het hoogste punt ben je ongeveer 25 meter in de lucht. Ik ben zelf ook in Joris en de Draak geweest en dat was super leuk en onze baan had gewonnen, je hoort dan Viking gejuich en de vlaggen gaan naar beneden. Iedereen die staat te wachten begint te juichen en klappen en dat was erg leuk.

Pandadroom

pandadroom - eftelingDe Panda Droom is een 3D biosscoop in de Efteling. Deze attractie bestaat sinds 2002. De film die je bekijkt is gemaakt door het Wereld Natuur Fonds. De film laat de mooie kanten van de natuur, maar ook de bedreigingen voor de natuur zien, zoals illegaal bomen kappen. De apen en andere dieren waren in het begin leuk aan het spelen en gooiden appels op je af, het leek net alsof dit echt gebeurde! Maar aan het eind werd de boom gekapt en hield het leuke spelen op voor de dieren. Toen dit gebeurde, zakte de stoel opeens wat naar beneden en kwam de boom boven ons ook naar beneden gevallen. Ik vond het erg leuk om de film te zien, want ik had nog nooit een 3D film gezien in mijn leven.

Vakantiepark Bosrijk Efteling

Vakantiepark Efteling Bosrijk is een ideale plek voor wie wat langer wil genieten van de Efteling. Efteling Bosrijk ligt namelijk vlak naast het attractiepark en de huisjes en de aankleding zijn ook nog helemaal in stijl van de Efteling. Echt een sprookje en voor kinderen een groot feest! Vanuit je leuke huisje loop je zo door het magische bos naar de ingang van de Efteling.

Bronvermelding

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *