Hoe kan ik stroom in huis gebruiken?

Het lijkt misschien heel vanzelfsprekend dat je stroom in huis kunt gebruiken, maar is dat het ook? Bij de toevoer van stroom naar je woning zijn verschillende partijen betrokken. Denk aan de energieleverancier waar je een energiecontract hebt afgesloten, de netbeheerder die het stroomnet rondom je woning beheert, enzovoorts. Al deze partijen zorgen er op hun eigen manier voor dat woningen van gas en energie worden voorzien. Als consument heb je alleen met de energieleverancier te maken.

Mocht er een stroomstoring in je wijk zijn, dan zal de netbeheerder worden ingeschakeld om de stroomstoring voor je op te lossen.

Een geschikte energieleverancier vinden

Wanneer je voor het eerst in een eigen woning gaat wonen zal je een energiecontract moeten afsluiten bij een energieleverancier. Er zijn in Nederland een groot aantal energieleveranciers, denk aan Essent, Eneco, Nuon, enzovoorts. Energie vergelijken op Overstappen.nl kan je helpen bij het vinden van een geschikte energieleverancier. Wil je grijze of juiste groene energie? Kies je voor een budgetenergiemaatschappij, of voor een leverancier met een grotere naam? Met een online vergelijkingstool zie je in een oogopslag welke energiemaatschappij de gunstigste energietarieven aanbiedt. Vaak kun je vanuit deze vergelijkingstool direct een nieuw contract afsluiten.

Besparen op de kosten voor energie en gas

Naast de mogelijkheid om de tarieven van verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken, kun je naar aanbiedingen energie en gas zoeken. Energieleveranciers doen er alles aan om nieuwe klanten te trekken, door bijvoorbeeld een welkomstkorting aan te bieden, cadeaubonnen te geven bij het afsluiten van een nieuw energiecontract, enzovoorts.

Ook kun je de energiekosten drukken door minder stroom te verbruiken. Neem bijvoorbeeld een slimme thermostaat in huis! Met een slimme thermostaat wordt het nog makkelijker om je energieverbruik te monitoren. Zo kun je heel doelgericht voor energiebesparende maatregelen in huis zorgen.

 

Comments are closed.