Het werk van een kunstschilder: zo kun jij dit ook worden!

Heeft het jou altijd leuk geleken om een kunstschilder te worden? Met het online platform Superprof is dit beroep wellicht dichterbij dan je denkt! Het platform biedt bijlessen over sterk uiteenlopende onderwerpen. Volg bijvoorbeeld een aantal lessen over kunstgeschiedenis, waarbij docenten je meer vertellen over de manier waarop kunst zich door de jaren heen ontwikkeld heeft. Heb je geen behoefte aan langdradige verhalen over de geschiedenis en wil je direct aan de slag? Dat kan ook! Er zijn verschillende bijlesdocenten actief, die je helpen om een echte kunstschilder te worden.

Het leuke aan Superprof is dat je, wanneer je eenmaal kunstschilder bent, zelf ook aan de slag kunt gaan als docent. Zo help jij straks nieuwe kunstschilders dit vak onder de knie te krijgen.

Kunstschilder is een beroep van alle tijden

Waar sommige beroepen door de jaren heen verdwenen zijn, denk bijvoorbeeld aan de melkboer van vroeger of een putjesschepper, blijft het beroep van kunstschilder bestaan. Al eeuwenlang houdt men zich bezig met de schilderkunst. De stijl waarin schilders werken is door de jaren heen wel veranderd. Sobere stijlen werden afgewisseld met pracht en praal, evenals dat klassieke kunst vervangen werd door hele moderne schilderwerken. In welke stijl zou jij je eerste schilderijen willen maken? Een bijlesdocent kan je meer vertellen over de stijlen die door de jaren heen populair zijn geweest.

Aan de slag met het juiste materiaal

Heb je geen idee waar je moet beginnen om als kunstschilder aan de slag te kunnen gaan? Voorafgaand aan de eerste bijles zal een docent je meer vertellen over de materialen die je nodig hebt om een schilderij te kunnen maken. Denk aan een mooi doek, wellicht een schildersezel waarop je het schilderij kunt zetten, een palet om verschillende kleuren te mengen en natuurlijk de verf zelf. Heb je alles in huis? In dat geval is het tijd om de eerste schilderles te plannen.

Eerste schilderles is bij veel docenten gratis

Wanneer je voor de schilderlessen bij een docent op het online platform Superprof kiest, dan is de eerste les vaak gratis. Ideaal, want zo kun je eerst eens kijken of het werk van een kunstschilder echt bij je past. Mocht je dit achteraf toch minder leuk vinden dan je vooraf dacht, dan zou je een andere bijles kunnen overwegen. Wellicht is het werk van een aardwetenschapper of bijvoorbeeld een wiskundedocent wat voor je?

 

Comments are closed.