Spreekbeurt over beroepen in Nederland? Dit zijn de mogelijke beroepen! 

Moet je binnenkort een spreekbeurt geven, maar vind je het lastig om een geschikt onderwerp te vinden? Het kan leuk zijn om een spreekbeurt over beroepen te geven. Denk bijvoorbeeld eens aan het beroep van je vader, moeder, broer of zus. Mogelijk hebben zij een beroep waarover je klasgenoten veel kunt vertellen. Niet alleen over de dingen die zij tijdens de dag doen, maar zeker ook de spannende verhalen! Wat heeft vader meegemaakt bij z’n huidige werk? Welk verhaal vertelt je moeder tijdens iedere verjaardag aan ooms en tantes over het bedrijf waarvoor zij werkt? Naast een spreekbeurt over de beroepen van je vader en moeder, kan ook een spreekbeurt over een ander beroep interessant zijn. 

Leuke beroepen vinden voor een spreekbeurt 
Je wilt het liefst een spreekbeurt geven over een beroep die op dit moment relevant is. Beroepen uit het verleden zullen je klasgenoten immers minder boeien. Een van de opties die je hebt om een leuk en relevant beroep te vinden, is het bekijken van vacatures. Er zijn verschillende websites waarop de vacatures van een groot aantal werkgevers verzameld zijn. Je vindt hier bijvoorbeeld een vacature voor klantenservice medewerker, een vacature voor een hovenier of een vacature voor een marketeer. In de omschrijving van de vacature vind je direct meer informatie! 

Spannende beroepen als onderwerp voor je spreekbeurt 
Is het nog niet gelukt om een leuk beroep te vinden voor je spreekbeurt? Vind je het werk van een klantenservice medewerker bijvoorbeeld niet spannend genoeg? Kijk in dat geval eens naar beroepen als politieagent, brandweerman of astronaut. Het zijn hele spannende beroepen, waar je veel over kunt vertellen. Hoe word je bijvoorbeeld politieagent? Op welke manier voorkomt een brandweerman dat deze gewond raakt tijdens het blussen van een brand? Vanaf welke leeftijd mag je als astronaut de ruimte in? Interessante vragen die veel van je klasgenoten zullen boeien. 

Beroepen in de sport gebruiken als onderwerp 
Een vierde optie is het gebruik van beroepen uit de sport. Een groot deel van je klas zal sporten! Wat is er dan leuker, dan meer vertellen over het werk van de coach van een professioneel voetbalelftal? Wat doet een tennistrainer, als deze geen training geeft? Enzovoorts. Het leukste is het, wanneer je een interview kunt houden met bijvoorbeeld je eigen trainer. De informatie die de trainer je geeft kun je gebruiken in je spreekbeurt. 

 

Comments are closed.