De automonteur

In Nederland rijden er momenteel bijna 9 miljoen personenauto’s rond. Dit zijn auto’s van allerlei verschillende merken en leeftijden. Al deze auto’s moeten natuurlijk worden onderhouden. Regelmatig onderhoud is niet alleen nodig om problemen met de motor te voorkomen maar ook om de auto veilig te houden. In ons land zijn er meer dan 50.000 automonteurs die zich hiermee bezighouden.

Wat doet een automonteur?

Als automonteur voer je reparaties en onderhoudswerkzaamheden aan auto’s uit. Dit kunnen zowel personen- als bedrijfsauto’s zijn.

Het is erg gevarieerd werk want het aantal merken en modellen is groot. Daarnaast maakt ook de leeftijd van auto’s een groot verschil. Je moet als automonteur van alle markten thuis zijn. In een oude auto zie je veel ouderwetse techniek terug, terwijl er in moderne auto’s veel meer elektronica aanwezig is.

Je moet niet alleen kennis van de techniek hebben. Net als bijvoorbeeld een bakker moet je ook goed met klanten om kunnen gaan. Vooral in de kleinere garagebedrijven is dit het geval. Als iemand een auto naar de garage brengt voor een probleem, wil hij of zij graag weten wat er aan de hand was. Dit moet je in begrijpelijke taal kunnen uitleggen.

Bij het onderhoud aan een auto moeten er, afhankelijk van de kilometerstand, bepaalde onderdelen worden vervangen. Ook wordt de olie en indien nodig andere vloeistoffen ververst of aangevuld.

Naast het gewone onderhoud is er ook de APK keuring. APK is de afkorting van Algemene Periodieke Keuring. Omdat een auto veel onderdelen bevat die aan slijtage onderhevig zijn, moet iedere auto ouder dan drie jaar op bepaalde tijden worden gecontroleerd.

Hierbij kijkt de automonteur de auto helemaal na, niet alleen motorisch maar vooral onderdelen zoals de remmen, banden et cetera. Versleten onderdelen zullen moeten worden vervangen, zodat de auto weer veilig de weg op kan.

Hoe word je een automonteur?

Vind jij autotechniek helemaal te gek en wil je graag automonteur worden? Dit kan door op het VMBO na de onderbouw voor de leerweg voertuigentechniek te kiezen. Heb je dit succesvol afgerond, dan kun je op bijvoorbeeld een ROC een BOL- of BBL opleiding doen. De BOL-opleiding is voornamelijk op school. Kies je voor de BBL-opleiding, dan ga je in de leer bij een garagebedrijf, waardoor je direct al veel praktijkervaring kunt opdoen.

Er zijn drie verschillende niveaus. Je kunt tweede automonteur worden als je het MBO-diploma niveau 2 behaald. Als je dan verder leert voor niveau 3, kun je eerste monteur worden. Als eerste monteur krijg je meer verantwoordelijkheden. Het meest interessante werk krijg je als technisch specialist. Hiervoor moet je niveau 4 doen.

Als automonteur blijf je wel altijd aan het leren. De techniek verandert namelijk continu en hiervan zul je op de hoogte moeten blijven.

Wat doet een automonteur bij de Wegenwacht?

Als automonteur ga je meestal aan de slag bij een garagebedrijf of een merkdealer. Als je veel ervaring hebt opgedaan met verschillende merken en modellen, kun je ook aan de slag bij de Wegenwacht.

Hierbij zorg je dat mensen met autopech onderweg hun reis weer kunnen vervolgen. Het leuke is dat je allerlei situaties mee zult maken. Je moet langs de kant van de weg allerlei problemen kunnen verhelpen aan vrijwel ieder merk en model.

De auto die je ter beschikking hebt, zit vol met gereedschap, meetapparatuur et cetera. Maar soms moet je als wegenwacht ook heel praktische noodreparaties met heel eenvoudige hulpmiddelen kunnen uitvoeren.

Kun je als automonteur veel verdienen?

Een beginnende automonteur krijgt in 2023 bij een werkweek van 38 uur een salaris van € 1.578 tot € 2.250 bruto per maand. Heb je meer ervaring dan zal je na vijf jaar een salaris tussen de € 1.921 en € 2.612 krijgen.

 

Comments are closed.