Pedicure

Er zijn heel veel soorten banen in Nederland. Een groot deel van de banen in ons land, is gericht op de uiterlijke verzorging. De uiterlijke verzorging is een ander woord voor het uiterlijk of de uitstraling van mensen. Eén van de banen in ons land die zich met onze uiterlijke verzorging bezig houdt, is de pedicure. Wat de pedicure precies voor baan is, lees je op deze pagina.

De werkzaamheden van een pedicure

Een pedicure weet alles over de voeten van mensen. Hij of zij weet niet alleen hoe de voeten het beste schoon en gezond gehouden kunnen worden, maar ook hoe bepaalde voetproblemen behandeld moeten worden. Heb je bijvoorbeeld een likdoorn op de voet, dan zorgt de pedicure ervoor dat deze likdoorn weg gaat. Ook kan de pedicure bepaalde voetproblemen voorkomen, bijvoorbeeld door advies te geven over het verzorgen van de voeten en het dragen van de juiste schoenen.

Je kunt de pedicure om verschillende redenen bezoeken. Ten eerste kun je naar de pedicure gaan als je veel eelt op je voet hebt. Dit is niet alleen lelijk, maar het kan ook pijnlijk zijn bij het lopen. Ook kun je naar de pedicure gaan met een likdoorn, een soort bultje van eelt die in de huid gegroeid is. Tot slot kun je ook naar de pedicure met ingegroeide nagels in de tenen. De pedicure zorgt er niet alleen voor dat je probleem opgelost wordt, maar ook dat je geen pijn meer hebt door je vervelende klacht.

De praktijk van een pedicure

Een pedicure kan in verschillende bedrijven werken. Zo kan de pedicure een eigen praktijk hebben, maar kom je ook pedicures tegen in gezondheidscentra, schoonheidssalons of ziekenhuizen. Ook is het mogelijk dat je geen eigen pedicurepraktijk hebt, maar in een grotere praktijk van iemand anders werkt. Dit betekent dat je met meerdere pedicures bij elkaar werkt, zodat jullie zo veel mogelijk mensen kunnen helpen in de praktijk.

Er zijn ook pedicures die niet op een vaste plek werken, maar naar hun klanten toe komen. Dit is bijvoorbeeld handig voor oudere mensen, aangezien zij op deze manier niet de deur uit hoeven om hun voetproblemen te laten behandelen.

De opleiding om pedicure te worden

Je kunt niet zomaar pedicure worden. Wil je als pedicure werken, dan moet je namelijk alles weten van de voeten en van de verzorging van de voeten. Alle mensen die als pedicure willen werken, hebben daarom echt een diploma tot pedicure of voetverzorger nodig. Je krijgt dit diploma als je de opleiding pedicure of voetverzorger helemaal hebt afgerond.

De opleiding tot pedicure duurt ongeveer twee jaar. Tijdens de opleiding lees je niet alleen boeken, maar moet je ook al mensen behandelen. Op deze manier kan je het vak goed oefenen, zodat je later een goede pedicure wordt. Heb je nog geen diploma, dan krijg je vaak hulp bij het behandelen van mensen. Zo kijkt er bijvoorbeeld een leraar of professionele pedicure met je mee, zodat je zeker weet dat je alles goed doet.

Heb je de opleiding tot pedicure of voetverzorger gedaan, dan kun je ook nog een extra opleiding doen. In de extra opleiding leer je meer over bepaalde voetproblemen, vaak de wat meer ernstige problemen met de voeten. Door de extra opleiding te volgen, kun je nog meer mensen helpen als pedicure. Wel moet je hier iets voor over hebben, want de extra opleiding duurt ongeveer een half jaar.

Bronvermelding

https://www.pedicure.nl/

 

One Response to “Pedicure”